Haberler

Güldestan Son Kez Sahnede

Güncelleme:

"Güldestan " modern dans gösterisi son kez seyirci ile buluşacak.

Antalya Devlet Opera ve Balesi'nin sahnelediği ilk günden bu yana büyük ilgi ile izlenen "Güldestan " modern dans gösterisi son kez seyirci ile buluşacak. Aşk ve ruhun büyülü dansını sahneye taşıyan eser 31 Mart Cumartesi günü saat 20:00'da Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde son kez izlenebilecek. Türk balesinin etkileyici eserlerinden biri olan bu modern dans gösterisi , izleyiciyi dans ve müziğin kusursuz ahengi ile etkileyici bir atmosferin içerisine çekiyor.Arkın Zirek'in sahneye koyduğu eserin koreografisi Beyhan Murphy , müzikleri ise Mercan Dede imzasını taşıyor.

MERCAN DEDE'NİN MÜZİKLERİYLE

Türk toplumunun kültürel geçmişini bugünün yaşamıyla modern bir şekilde bağdaştırmayı başaran eser, göçebe bir toplumun izlerini yeniden yaşatıyor. Türkiye'nin ünlü isimlerinin yarattığı eser, ANTDOB dansçılarının güçlü performanslarıyla sahneye konuyor . Halit Ergenç'in seslendirdiği metinler Orhan Pamuk, fotoğraflar ise Ara Güler imzasını taşıyor. Eserde dekor tasarımı Işın Mumcu'ya , kostüm tasarımı İsmail Dede'ye , ışık tasarımı ise Micheal Odam'a ait. Selim Yılmaz'ın kondüvit olduğu eserde, ışık realizasyonu Mustafa Eski tarafından yapıldı.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Mercan Dede Haşim İşcan Antalya Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title