Haberler

Emekli Tümgeneral Selahattin Kısacık Anısına Sanat 76 Karma Resim Sergisi Açıldı

Güncelleme:

2020 yılında vefat eden emekli Tümgeneral Selahattin Kısacık anısına düzenlenen 'Sanat 76 Karma Resim Sergisi', Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Kent Müzeleri Kompleksi Sergi Salonu'nda yapılan açılış töreniyle sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

2020 yılında vefat eden emekli Tümgeneral Selahattin Kısacık anısına düzenlenen "Sanat 76 Karma Resim Sergisi", Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Kent Müzeleri Kompleksi Sergi Salonu'nda yapılan açılış töreniyle sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Yıl boyunca birbirinden özel sergilerle sanatseverleri ağırlayan Büyükşehir Belediyesi Kent Müzeleri Kompleksi, bir sergiye daha ev sahipliği yapıyor. 2016-2020 yıllarında Kara Harp Okulu 1976'lılar Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Dernek Başkanlığı yaptığı dönemde devre arkadaşları ve eşlerinin oluşturduğu Sanat-76 Grubu'nun Ankara ve İstanbul'da sergi açmasını sağlayan emekli Tümgeneral Selahattin Kısacık anısına düzenlenen serginin açılış töreni büyük ilgi gördü.

Tarihi Odunpazarı bölgesinde bulunan Büyükşehir Belediyesi Kent Müzeleri Kompleksi Sergi Salonu'nda gerçekleşen açılışa Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hasan Ünal, Genel Sekreter Yardımcısı Senem Ekinci, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Selahattin Kısacık'ın ailesi, Kara Harp Okulu 1976'lılar Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Derneği üyeleri, Türkiye Emekli Subaylar Derneği üyeleri, emekli asker ve eşleri, akademisyenler, öğrenciler, davetliler ve çok sayıda sanatsever katıldı.

HASAN ÜNAL: "BÖYLESİ ANLAMLI BİR SERGİYE EV SAHİPLİĞİ YAPTIĞIMIZ İÇİN MUTLUYUZ"

Açılışta konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hasan Ünal, şunları söyledi:

"Böylesi anlamlı bir sergiye ev sahipliği yaptığımız için mutluyuz. Bu özel sergiyi tüm sanatseverler mutlaka görmeli. Emeklerinize sağlık,teşekkür ediyorum" dedi.

Sanat-76 Grubu Başkanı emekli Tuğgeneral Fevzi Cömert'te nazik ev sahipliği için Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti. Konuşmaların ardından "Sanat 76 Karma Resim Sergisi"nin açılışı yapıldı. Protokol üyeleri ve davetliler eserleri birlikte inceledi. Eskişehirli sanatseverler, 3 Eylül'e kadar Büyükşehir Belediyesi Kent Müzeleri Kompleksi Sergi Salonu'nda sergiyi ziyaret edebilecekler.

Kaynak: ANKA / Kültür Sanat

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title