Haberler

Elazığ'da İpek Yolu Gençlik Merkezi gönüllülerinden lavanta parkı

Güncelleme:

Elazığ'da İpek Yolu Gençlik Merkezi gönüllülerinden lavanta parkı Elazığ'da İpek Yolu Uluslararsı Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi tarafından 30 dönüm araziye 40 bin kök lavanta ekimi yapıldı.

Elazığ'da İpek Yolu Gençlik Merkezi gönüllülerinden lavanta parkı

ELAZIĞ - Elazığ'da İpek Yolu Uluslararsı Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi tarafından 30 dönüm araziye 40 bin kök lavanta ekimi yapıldı.

Elazığ Valiliği İl Özel idaresi bünyesinde kurulan İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezinde düzenlenen 'Tarımsal Ürünlerin Yetiştirilmesi, İşlenmesi ve Pazarlanması' projesi kapsamında toplamda 200'ün üzerinde katılımcıya eğitim verildi. 4 gün boyunca eğitim alan gönüllüler, İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi'nin tesis etiği 30 dönümlük arazi üzerine 40 bin kök lavanta ekimi gerçekleştirdi. Bu kapsamda elde edilecek olan lavantadan, tıbbı aromatik yağ, hidrosol, ham maddelerden ise gıda ve kozmetik ürünleri elde edileceği ve üretilen bu ürünlerin tesis bünyesinde kullanılacağı bildirildi.

Lavanta ekiminin gönüllülerle yapıldığını belirten Merkez Koordinatörü Mehmet Şehmuz Çetinkaya, "Tarım eğitimine gelen gönüllü arkadaşlarla birlikte, yaklaşık 30 dönüme yakın arazide lavanta dikimini gerçekleştiriyoruz. Bu dikimin öncesinde İpekyolu bünyesinde 16 farklı temada verdiğimiz eğitimden birisi de tarım alanıyla alakalı tarım ürünlerinin yetirtilmesi, işlenmesi ve pazarlanması eğitimi veriliyor. Biz bu eğitimleri verdikten sonra arkadaşlarımızla uygulamalı işlemlerde gerçekleştirdik. Bu kapsamda yaklaşık 30 dünüme lavanta arazimizde eğitime gelen gönüllü arkadaşları davet ettik. Arazimizi arkadaşlarımızla birlikte lavantaları ekerek güzel bir faaliyet gerçekleşiyoruz. Lavantalar yetiştikten sonra yaklaşık 2 yılın sonunda arazimizde yetişen lavantalarla tesisimizin bünyesinde 256 yataklı konaklama mevcut. Konaklana tesisimizin sabun, şampuan, dezenfektan gibi temizlik ürünlerini aynı zamanda distilasyon sistemi ile lavanta uçucu yağını, lavanta hidrosolünü üretmiş olacağız. Ekonomik katma değerli ürünleri yine katılımcı arkadaşlarla üreterek hem onları bilgilendireceğiz hem de katma değer sağlamış olacağız" diye konuştu.

Daha öncesinde İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi'nde eğitim aldığını ifade eden Nisa Karatay, "Lavanta ekimine geldik. Gönüllü olarak bu projeye destek veriyoruz. Arkadaşlarla beraber ekime yardımcı oluyoruz. Bu projenin amacı burada Gençlik Çalışmaları Merkez ve konaklama yerleri var buradaki lavanta distilasyonu makinesinde yağ, sabun, şampuan her türlü şey lavantadan çıkartılarak üretilecek. O yüzden çok sağlıklı katkı maddesi olmayan şeyler olacak. Biz burada gönüllü olarak çalışıyoruz zaten daha öncesinde de eğitim aldığımız yer bugün de destek amaçlı buradayız" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

İpek Yolu Elazığ Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

Bakmadan Geçme

Yeni seferberlik kanunu tam metni OKU İNDİR - PDF 2024! Seferberlik mi çıktı, seferberlik nedir? Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri e-devlet üzerinden nasıl sorgulanır? Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title