Haberler

Dünyaca Ünlü Piyanist Kardeşler Genç Müzisyenlerle Sahne Alacak

Güncelleme:

Güher ve Süher Pekinel, Cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla genç müzisyenlerle birlikte konser verecek. Pekineller konserden elde edecekleri geliri Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelerin ihtiyaçları için bağışlayacak.

Dünyaca ünlü piyanist kardeşler Güher ve Süher Pekinel, Cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla dünya çapında başarı elde etmiş genç müzisyenlerle sahne alacak.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrasının (BİFO) eşlik edeceği konser, 19 Ekim'de Zorlu PSM'de gerçekleştirilecek. Konserden elde edilecek gelir, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelerin ihtiyaçları için bağışlanacak.

Dünyaca Ünlü Piyanist Kardeşler Genç Müzisyenlerle Sahne Alacak

Uluslararası saygın yarışmalarda büyük başarılar elde eden genç müzisyenler Can Çakmur, Veriko Tchumburidze, Dorukhan Doruk, Korkmaz Can Sağlam, Naz İrem Türkmen, Maximilian Cem Haberstock, Eda Seviniş ve Emir İlgen konserde müzikseverlerle buluşacak. Genç müzisyenler, sahnede Pekinel kardeşlerle Johann Sebastian Bach'ın üç ve dört piyano için bestelenmiş eserlerini yorumlayacak.

Ludwig van Beethoven, Felix Mendelssohn, Wolfgang Amadeus Mozart ve Gioacchino Rossini'nin seçkin eserlerinin de seslendirileceği konserde piyanonun yanı sıra farklı enstrüman gruplarına da yer verilecek.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Süher Pekinel Kahramanmaraş Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title