Haberler

Derinkuyu Yeraltı Şehri, Bayram Tatilinde Ziyaretçi Akınına Uğradı

Güncelleme:

Nevşehir'in Derinkuyu ilçesinde bulunan Derinkuyu Yeraltı Şehri, Ramazan Bayramı tatilinde yoğun ilgi gördü. Binlerce yıl önce insanların sığınak olarak kullandığı yer altı şehri, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Bayram tatilinde günde yaklaşık 4 bin kişi ziyaret etti.

Nevşehir'in Derinkuyu ilçesindeki turizm merkezlerinden Derinkuyu Yeraltı Şehri, 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde ziyaretçilerini ağırladı.

Tüf kaya yapının oyulması suretiyle binlerce yıl önce insanların sığınak olarak kullandığı, içinde tüneller, odalar, yaşam alanları ve hayvan barınaklarının bulunduğu yer altı şehri yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmeye devam ediyor.

Bu yılın ilk üç aylık döneminde 67 bin 299 turistin gezdiği Derinkuyu Yeraltı Şehri'ne bayram tatilinde de günde yaklaşık 4 bin kişi giriş yaptı.

Yabancı turistlerin yanı sıra tatillerini Kapadokya'da geçiren yerli konukların yoğunluğuyla yer altı şehri girişinde metrelerce kuyruk oluştu.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Ramazan Bayramı Derinkuyu Nevşehir Yerel Haberler Turizm Kültür Sanat Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title