Haberler

Çocuklar, Peygamberi Anlatan Kitapları Okuyor

SALİHA ÖZDEMİR - Türkiye Diyanet Vakfınca düzenlenen "35. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı"nı ziyaret eden çocuklar, Hazreti Muhammed'i anlatan kitapları tercih ediyor.

Çocukların fuarda gösterdikleri ilgiye ilişkin AA muhabirine açıklamada bulunan Timaş Çocuk'tan İlker Doğan, bilinen bir marka olması sebebiyle ailelerin çocuklarını özellikle Timaş standına yönlendirdiklerini vurgulayarak, "Bu fuarda en çok Nurdan Damla'nın '365 Günde Sevgili Peygamberim' kitabı ilgi gördü. Mustafa Orakçı'nın 'Levent', Birsen Ekinci'nin 'Şirin', Can Gülbent'in 'Hamit' serileri de çok güzel gidiyor. Gördüğüm kadarıyla kitapları çocuklar kendileri seçiyor." dedi.

Nar Çocuk adına konuşan Murat Demir, Vural Kaya'nın "Kutlu Peygamberim" kitabının çocuklar tarafından tercih edildiğine işaret ederek, şöyle devam etti:

"Ayrıca 4-7 yaş arası çocuklar için el göz koordinasyonunu, sayıları öğreten 'Mozaik' kitaplarımız da çok seçiliyor. Çanta kitaplar serimiz var. Bu kitaplar çanta boyunda. Konuşma bozukluğu çeken çocuklar için özellikle aileler tercih ediyor. Yusuf Dursun ve Bestami Yazgan'ın kitapları çok satıyor. Bir de Hasan Karahisar'ın çevirdiği Küçük Prens kitabımız da büyük ilgi görüyor."

Genç Hayat Yayınları'ndan Esra Demirel, kitap seçimlerini çocukların kendilerinin yaptığını gözlemlediğini belirterek, "Melih Tuğtağ'ın yazdığı, Çağrı Cebeci'nin resimlediği 'Sessiz Sakin'in Gürültülü Maceraları' serisi çok tercih ediliyor. Yazar Tuncel Altınköprü'nün 'Macera Geçidi' kitabı ile tarih yazarlarımızdan İbrahim Ünsal'ın tarih serisine de ilgi büyük. Tarihimizi anlatan kitapları çok seviyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

İz Yayınları'ndan Çetin Öğüt, daha çok yabancı yazarlardan çevirilerin kendi yayınevlerinde bulunduğunu söyleyerek, "Fuar vesilesiyle Ayşe Sevim tarafından çocuklar için uyarlanan 'Dede Korkut Hikayeleri' kitabımız çocuklarla ilk kez buluştu ve büyük ilgi gördü." şeklinde konuştu.

Damla Yayınevi'nden Serhat Yağcı, "Peygamberimizin Küçük Sahabeleri" serisinin çocukların yoğun ilgisini çektiğini ifade ederek, "Peyami Safa'nın, kapak tasarımını daha ilgi çekici hale getirdiğimiz 'Cingöz Recai' kitabını fuar boyunca çok sattık. Ortaokullular fantastik romanları çok seviyor. Daha küçük yaş grupları, gözlüğü taktıklarında masalların içine girebildikleri 3D masallarımıza çok ilgi gösteriyor." bilgisini verdi.

Çocuk okuyucular kitaplarını kendisi seçiyor

Erkam Yayınları'ndan Yusuf Gökhan da, Pırıltı Kitaplığından çıkan "Peygamberler" serisinin büyük ilgi gördüğünü dile getirerek, şunları aktardı:

"Çocuklar seçimlerini kendileri yapıyorlar. Menşure Şuşoğlu ve Nigar Bahçeci'nin 'Peygamberime Uçuyorum' kitabı, 'Hikayelerle Harflerin Yolculuğu', Mehmet Yaşar Kandemir'in 'Çocuklara 40 Hadis', İsmail Özcan'ın 'Bilmeceler' kitaplarını çok sattık. Küçük yaşlar için aileleri de ağırlıkla karakter eğitim serilerimize ilgi gösteriyor."

Siyer Çocuk'tan Murat Bulut, çocukların sahabeleri, dört halifeyi anlatan resimli çalışmaların, çizgi roman tarzıyla yayımlanan 'Asr-ı Saadet'ten Hikayeler' kitaplarının tercih edildiğini söyledi.

Uğur Böceği Yayınları'ndan İsmail Ünver ise, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından geçen yıl uygulanan "Yazarlar Okullarda" projesi kapsamında okullara tanıtılan yazarların öğrenciler tarafından sorulduğunu kaydetti. Öğrencilerin, projeye katılan Tarık Us, Zehra Aydüz ve Melek Çe'nin kitaplarını aldığını vurgulayan Ünver, "Emine Aydın'ın 'Peygamberimizin Hayatı', Özkan Öze'nin imanın 6 şartını anlattığı 7 kitaplık 'Merak Ediyorum' serimiz de büyük ilgi görüyor." dedi.

Beyazıt meydanında düzenlenen fuar, 1 Temmuz'da sona erecek.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Vural Kaya Türkiye Ekinci Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title