Haberler

Başkentte Kültür Sanat

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (Cso), Marek Pijarowski Şefliğinde Konser Verecek.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), Marek Pijarowski şefliğinde konser verecek.

Piyano sanatçısı Gülsin Onay'ın bu akşam ve yarın solist olarak katılacağı konserde, Frederich Chopin'in ''Piyano Konçertosu No. 2 fa minör Op.21'' ve George Bizet ile Rodion Shchedrin'in vurmalı ve yaylı çalgılar için bestelediği ''Carmen Suit'' adlı eseri yorumlanacak. Ayrıca Solo Vurmalı Çalgılar Topluluğu, konserde orkestraya eşlik edecek.

Ankara Devlet Tiyatrosu bu hafta 10 oyun, Ankara Devlet Opera ve Balesi ise 7 eserle sahne alacak.

Başkentte hafta boyunca izleyiciyle buluşacak kültür-sanat etkinlikleri şöyle:

-TİYATRO-

BÜYÜK TİYATRO: ''Genç Osman'' adlı oyun, yarın, 10 ve 12 Ocakta izlenebilecek.

ÇAYYOLU CÜNEYT GÖKÇER SAHNESİ: Ali Berktay'ın yazdığı, Ayşe Emel Mesci'nin yönettiği ''Kerbela'', yarın, 9 ve 13 ve 14 Ocakta izleyiciyle buluşacak.

ŞİNASİ SAHNESİ: ''Suçlu Yürekler'' adlı yapıt, yarın ve 9 Ocakta seyirciyle birlikte olacak.

KÜÇÜK TİYATRO: ''Hünkar ile Mimar'' yarın ve 9 Ocakta seyredilebilecek.

AKÜN SAHNESİ: Suat Derviş'in yazdığı, Gülriz Sururi'nin uyarlayıp yönettiği müzikal oyun ''Fosforlu Cevriye'', hafta boyunca sahnelenecek.

ALTINDAĞ TİYATROSU: Robin Hawdon'un yazdığı ve Hakan Çimenser'in yönetmenliğini yaptığı ''Şahane Düğün'', hafta süresince seyirciyle buluşacak.

STÜDYO SAHNE: Proje yönetimini Mustafa Avkıran ile Övül Avkıran'ın yaptığı, metnini Şirin Aktemur Toprak'ın kaleme aldığı ''Ex-Press'', yarın, 10 ve 12 Ocakta sahnelenecek.

İRFAN ŞAHİNBAŞ TİYATROSU: ''Islıkçı'' adlı yapıt, 9, 13 ve 14 Ocakta sahnelenecek.

ODA TİYATROSU: Hatice Meryem'in yazdığı, Funda Mete'nin derlediği ve yönettiği ''Sinek Kadar Kocam Olsun, Başımda Bulunsun'', yarın ve hafta boyunca seyirciyle buluşacak.

-OPERA-BALE-

OPERA SAHNESİ: ''Dikkat Kırılabilir'' isimli yapıt, 9 Ocakta izlenebilir.

Saray ihtişamını ve Sultan Murat dönemini sahneye taşıyan ''IV Murat'' Operası, 11 Ocak Pazartesi günü başkentli sanatseverlerle bulaşacak.

Birim Dans Tiyatrosu'nun ''Töre'' isimli eseri, 13 Ocakta seyircinin karşısına çıkacak.

Çaykovski'nin ünlü yapıtı ''Fındıkkıran'' balesi, 14 Ocak Perşembe günü sahnelenecek.

OPERET SAHNESİ: ''Seslerle Anadolu'' adlı müzikli oyun, 10 Ocak Pazar günü seyirci karşısına çıkacak.

''Kırmızı Ev'' isimli 2 perdelik müzikli oyun, 12 Ocakta izlenebilecek.

LEYLA GENCER SAHNESİ: Müzikal öykü türündeki ''Mutlu Prens'' isimli yapıt küçük izleyicileri için 10 Ocak Pazar günü sahnelenecek.

-SİNEMA-

Başkent sinemalarında bu hafta, ''Kırık Kucaklaşmalar'' ve ''Ninja'nın İntikamı'' isimli yabancı filmler seyirciyle buluşacak.

Aksiyon, dram ve gerilim türündeki ''Ninja'nın İntikamı''nda başrolde Penolope Cruz oynuyor. Dünyanın en ölümcül suikastçilerinden birinin yaşadıklarını anlatan filmin yönetmenliğini Pedro Almodovar'ın yaptı. 2009 Cannes Film Festivali programında da yer alan filmin, klasik Almadovar filmlerinin çizgisi dışında olma özelliği taşıdığı belirtiliyor.

-SERGİLER-

ANADOLU AJANSI SANAT GALERİSİ: Sanatçı Münire Kaplan'ın seramik eserlerinden oluşan sergi, 13 Ocakta açılacak. Sergi, 29 Ocak Cuma gününe kadar gezilebilecek.

ARDA SANAT GALERİSİ: Galip Nahit Noyan'ın resim sergisi, 20 Ocak-15 Şubat tarihleri arasında sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

ATLAS SANAT GALERİSİ: Gülay Yaşayanlar'ın ''Encore'' isimli resim sergisi, 22 Ocak Cuma gününe kadar görülebilir.

BİLKENT ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE SANAT GALERİSİ: Bedri Rahmi Eyüboğlu, Dilek Işıksel ve Türkan Rador'un resim sergisi 15 Ocak Cuma gününe kadar açık kalacak.

ÇAĞDAŞ SANATLAR MERKEZİ: Selçuk Başaran'ın resim sergisi 19-24 Ocak tarihlerinde gezilebilir.

EMİMA SANAT GALERİSİ: Mahmut Öztürk'ün ''Anadolu Podyumu'' isimli resim sergisi, 11 Ocak gününe kadar sanatseverlerce ziyaret edilebilecek.

GALERİ POLART: Berna Cordan'ın resim sergisi ve ''4 Objektif 4 Yürek'' isimli fotoğraf sergisi 27 Ocak Çarşamba gününe kadar görülebilir.

GALERİ SOYUT: ''Dört Dörtlük'' isimli sergi, 13 Ocakta sona erecek.

GRUP SANAT GALERİSİ: Habip Aydoğdu'nun ''Düşler ve Buluntular'' isimli sergisi, 2 Şubata kadar açık kalacak.

İLHAN SANATEVİ: Emine Tokmakkaya'nın akrilik resim sergisi, 28 Ocak Perşembe gününe dek sanatseverlerin izleniminde olacak.

MART KOLEKSİYON: 5. yıl karma sergisi, 15 Ocak gününe kadar açık kalacak.

SEVGİ SANAT GALERİSİ: Ayten Taşpınar'ın resim sergisi 15 Ocak tarihine kadar, ''Ustalardan Karma Resim Sergisi'' 3 Şubata kadar görülebilir.

TAKI ANTİKA SANAT GALERİSİ: Hanefi Yeter'in resim ve heykel sergisi 14 Ocakta açılacak ve 1 ay boyunca izlenimde olacak.

ZİRAAT BANKASI MİTHATPAŞA SANAT GALERİSİ: Türkiye Gaziler Vakfının panoramik müze ve gezici sergisi 22 Ocak Cuma gününe kadar Ziraat Bankası Kültür Merkezi Mithatpaşa Sanat Galerisinde başkentli sanatseverlerin izlenimine açık olacak.

HELİKON SANAT GALERİSİ: ''Güldeste 7'' sergisi, 30 Ocak tarihine kadar izlenimde olacak.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title