Haberler

Ayas Çizgi Filmi Miniklerden Yoğun İlgi Gördü

Güncelleme:

Düşyeri ile BKM iş birliğiyle, Eskişehir'de 3 yılda tamamlanan ve vizyona giren Ayas, kentteki ilk gösteriminde miniklerden yoğun ilgi gördü.

"Karanlığı aydınlatan ay ışığı" anlamına gelen ve 6 yaşındaki Ayas ile arkadaşlarının maceralarının anlatıldığı çizgi film "Ayas"ın Eskişehir'de izleyiciyle buluştu.

"Pepee"yi çizgi film dünyasına kazandıran Düşyeri ile Beşiktaş Kültür Merkezi (BKM) iş birliğiyle, Eskişehir'de 70 kişilik bir ekip tarafından 3 yılda tamamlanan ve hafta içerisinde vizyona giren Ayas, kentteki ilk gösteriminde minik hayranlarından yoğun ilgi gördü.

Ayas'ın fikir sahibi ve senaristi Ayşe Şule Bilgiç, bir alışveriş merkezinde düzenlenen filmin galasında yaptığı konuşmada, 5 yıl önce akıllarında Türkiye'de çizgi film yapma fikrinin oluştuğunda, "nerede yapabiliriz" diye düşündüklerini ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nin içerisinde yer alan Teknopark'ta yapmaya karar verdiklerini söyledi.

İlk olarak Pepee'yi yaptıklarını ve beğeni topladıklarını dile getiren Bilgiç, "Biz burada çok daha iyi çizgi filmlerde yapabileceğimizi ispatlamak istiyorduk ve üç yıl önce Ayas'ı yapmaya başladık. Ekibimizin disiplinli ve özverili çalışması, benimle beraber buna baş koması çok önemliydi. 3 yılın sonunda Ayas'ın televizyonda yayıncısını bulamadığımız için sinemada oynamasına karar verdik. Pepee'de halk bizi yalnız bırakmamıştı, yanımızda olmuştu. Ayas'ta da seyircinin bizi yalnız bırakmayacağına inandık" dedi.

Ayas'ı izleyen ve izleyecek olan herkese teşekkür eden Bilgiç, "Biz daha pek çok projeyle Türk çizgi filmini Eskişehir'den, Anadolu Üniversitesi iş birliğiyle yükseltmeye yeni projeler yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

- BEBKA'dan çizgi film sektörüne destek

Galaya katılan Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Savaş Özaydemir de çizgi film sektörünün Hollywood'da bir sanayi dalı olarak geliştirildiğini anımsatarak, şunları kaydetti:

"Bizde burada üniversite sanayi iş birliğinin çok güzel örneğini veriyoruz. Bursa, Eskişehir, Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) olarak, bu sektöre destek vermek için uğraşıyoruz ve parasal destek vereceğiz. İnşallah bunları gerçekleştiririz, böylece çizgi filmin Eskişehir'den yeşerdiğini, büyüdüğünü gördükçe de zevkimiz artacaktır."

Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ender Suvacı da Ayas'ın yapımından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Eskişehir'in Türkiye'nin animasyon merkezi olma yolunda bugün çok önemli bir adımı paylaşıyoruz, bizim için çok mutlu bir gün" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Ayas'ın gösterimini aralarında Vali Saim Sönmez İlköğretim Okulu öğrencilerinin de bulunduğu çocuklar, izledi.

-yerli çizgi film

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Anadolu Üniversitesi Ayşe Şule Bilgiç Eskişehir Türkiye Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title