Haberler

Kudaka'dan Marka Ürünlerin Yerinde Tanıtımı Stratejisi

Erzincan Üzümlü Ziraat Odası Başkanlığı tarafından hazırlanan ve KUDAKA 2016 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği programı kapsamında desteklenen “Siyah Üzüm Sektör Analizi ve Cimin Üzümü Fizibilite raporunun hazırlanması” projesi için yapılan çalışmalar Üzümlü ilçesinde düzenlenen bağbozumu...

Erzincan Üzümlü Ziraat Odası Başkanlığı tarafından hazırlanan ve KUDAKA 2016 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği programı kapsamında desteklenen "Siyah Üzüm Sektör Analizi ve Cimin Üzümü Fizibilite raporunun hazırlanması" projesi için yapılan çalışmalar Üzümlü ilçesinde düzenlenen bağbozumu etkinliği ile tamamlandı.

KUDAKA'nın "Marka Ürünlerin Yerinde Tanıtımı Stratejisi" ekseninde düzenlenen etkinliğe; Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Belediye Başkan Vekili Karabey Atıcı, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hasan Aksoylu, Üzümlü Kaymakamı Fatih Acar, Üzümlü Belediye Başkanı Ahmet Sazlı, KUDAKA Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Demirdöğen, Üzümlü Ziraat Odası Başkanı İhsan Yeşilbaş, kamu ve STK temsilcileri ile üreticiler katıldı.

Projenin tanıtım sunumuyla başlayan etkinlikte açılış konuşmaları kapsamında konuşan Ajans Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Demirdöğen, "Bölgede marka potansiyeli olan bütün ürünleri yerinde tanıtıp ön plana çıkararak ulusal ve uluslararası alanda pazarlanmasını sağlamak adına çalışmalar yürütüyoruz. Böylelikle bölgemizde marka değeri taşıyan ürünlerin tanıtımına katkıda bulunmaya çalışacağız" dedi.

Programdaki konuşmasında tarım sigortasının önemine değinen Vali Ali Arslantaş, Nisan ayında yaşanan afetten dolayı çiftçilerin emeklerinin karşılığını alamadıklarını vurguladı. Zararın yerinde karşılanması için Başbakanlık tarafından 4 milyon lira ödenek geldiğini, bir komisyon kurularak zarar tespit çalışmalarının yapıldığını ve çalışma neticesinde zararın bu ödenekten karşılanacağını belirten Vali Arslantaş, "Bağbozumu etkinliğinin üretimimize, ilçemize ve ilimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Üzümlü ilçesinde üretime yönelik yaşanan sıkıntıların giderilmesi, üretim kalitesinin ve pazar potansiyelinin yükseltilmesi hedefiyle hayata geçirilen proje kapsamında, Üzümlü ilçesi ve civar köylerinde toprağın özel yapısından kaynaklı olarak yetişen patent almış Cimin üzümünün daha etkin bir şekilde üretilmesini sağlayarak ileri tarım teknolojileri ile daha verimli hale getirebilmek için fizibilite ve analiz çalışması yapıldı.

Yapılan sektör analizi ve fizibilite çalışmaları ile projenin Erzincan ve Üzümlü ilçesine ekonomik ve sosyal etkileri, üretim kalitesinin arttırılmasına yönelik olarak bölgenin genel yapısı, üretim kapasitesi, sorunları ve pazar olanakları ortaya konuldu.

Programın sonunda bağbozumuna katılan protokol ve davetliler bağda üzüm topladılar. - ERZİNCAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Ahmet Sazlı Erzincan Üzümlü Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title