Haberler

KPSS sonrası gündem oldu! Osman Hamdi Bey'in en bilinen eseri öğrencileri ters köşeye yatırdı

Güncelleme:

Bugün gerçekleştirilen KPSS sonrasında Türk resim sanatının öncü ismi Osman Hamdi Bey gündem oldu. Bir soruda ünlü ressamın en bilinen eseri "Kaplumbağa Terbiyecisi" yerine rekor fiyata satılan "Kur'an Okuyan Kız" tablosunun sorulması adayları şaşırttı.

Milyonlarca vatandaşın girdiği KPSS'nin Lisans Genel Kültür ve Genel Yetenek oturumu bugün tamamlandı. Sınav sonrası sorularda yer alan Osman Hamdi Bey sosyal medyada gündem oldu. "Kaplumbağa Terbiyecisi" tablosuyla tanınan ünlü sanatçının, başka bir eseriyle KPSS'de yer alması, öğrencileri şaşırttı.

"KUR'AN OKUYAN KIZ" TABLOSU SORULDU

Bugün yapılan KPSS'nin Lisans Genel Kültür ve Yetenek oturumunda sorulan sorular arasında Osman Hamdi Bey'in rekor fiyata satılan 'Kuran Okuyan Kız' tablosu vardı. Sınavın ardından sosyal medyada en çok merak edilen konulardan biri de Osman Hamdi Bey ve sorulan tablosu oldu. Çünkü ünlü ressam halk arasında daha çok "Kaplumbağa Terbiyecisi" ismindeki eseriyle tanınıyordu.

TÜRKİYE'NİN EN PAHALI TABLOSU

Türk resim sanatının öncülerinden Osman Hamdi Bey'in 1880 yılında yaptığı "Kur'an Okuyan Kız" tablosu Eylül 2019'da Londra'da Bonhams Müzayede Evi'nde 6.3 milyon sterline alıcı buldu. Türkiye'nin en pahalı tablosu unvanını alan eserin alıcısının Malezya İslam Sanatları Müzesi olduğu ve eserin ilk kez British Museum'da sergileneceği açıklandı.

DİĞER ESERLERİ DE FARKLI ÜLKELERE SATILDI

Ressamlığın yanı sıra ilk Türk arkeoloğu kabul edilen ve maliyeci, ziraatçı ve diplomat da olan Osman Hamdi Bey'in 'İstanbul Hanımefendisi' isimli eseri de Viyana'da 1.5 milyon euro'ya, 'Yeşil Cami'de Kuran Dersi' tablosu ise aynı gün Londra'da 4 milyon 640 bin sterline alıcı bulmuştu.

İşte sosyal medyadaki yorumlardan bazıları:

KPSS sonrası gündem oldu! Osman Hamdi Bey'in en bilinen eseri öğrencileri ters köşeye yatırdı

KPSS sonrası gündem oldu! Osman Hamdi Bey'in en bilinen eseri öğrencileri ters köşeye yatırdı

KPSS sonrası gündem oldu! Osman Hamdi Bey'in en bilinen eseri öğrencileri ters köşeye yatırdı

KPSS sonrası gündem oldu! Osman Hamdi Bey'in en bilinen eseri öğrencileri ters köşeye yatırdı

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Osman Hamdi Bey KPSS Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (67)

gençlerimiz:

gençlerimizin bu tarz konulardan haberdar olmaması normal 12 saat sosyal medya 12 saat uyku normal yanlış cevap vermeleri

57
31
yanıtYanıtla
kpss:

sanki çok bilinidik bir şey gibi yazmış :D sizin gibilerin tarih bilgisi 3 padişahın isminden ibaret. Yemin edebilirim ama kanıtlayamam

yanıt2
yanıt0
vatandas:

evet çünkü o gençler beka sorunumuz olan akdeniz sorunuyla ilgileniyordu sizin gibi dangalakların ıvır zıvırlarıyla değil

yanıt1
yanıt0
HOCA:

Baska birşey sorsalar şaşırırdım

43
23
yanıtYanıtla
Aaaa:

Bilsen ne olacak , ezberci zihniyet , aç google a bak bu tür bilgiler 5 sn de önüne geliyor ,

33
12
yanıtYanıtla
Haklısınız:

Sınav anında baklıabiliyor

yanıt0
yanıt0
ahmet:

ezberi sistem dayatıyor

yanıt1
yanıt0
Lacivert:

Yani ne demek istedin ezberci zihniyet demişsin sonra ezberlemeye gerek yok gibi konusmussun zaten önüne geliyor falan. Sen önce bi karar ver ondan sonra konuş 25 ilerizekalı da bunu beğenmiş

yanıt1
yanıt0
Bu bir tuzak:

Resmen bubi tuzagı kurmuşlar keşke bubi tuzagının eğitiminide verseydiniz.

23
10
yanıtYanıtla
ngn:

Yok ona biz öyle demiyoruz. Şöyle;Cehalet ne güzel herşeyi biliyorum

yanıt8
yanıt13
Tüm 67 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title