Haberler

Köyün Altın Kızları Ön Yargıları Futsalla Yıktı

- Köyün altın kızları ön yargıları futsalla yıktı

SİVAS - Sivas'ta merkeze bağlı Gazi köyünün altın kızları ön yargıları futsalla yıktı. Hem derslerinde hem de futsalda başarılar elde eden kız çocukları kendilerine yönelik bakış açısını kazandıkları kupayla değiştirdi.

Sivas merkeze 40 kilometre uzaklıkta bulunan Gazi köyünde okulun bahçesine halı saha yapılmasının ardından kız futsal takımı kurulmasına karar verildi. Beden Eğitimi Öğretmeni Nevzat Tezer de futbola ilgisi olan 13 kız çocuğunu seçerek futsal takımı kurdu. Aileler kızlarının futsal oynamasına ön yargıyla yaklaşınca aileler ikna edildi. Azimle çalışan kızlar sahada gösterdikleri yetenekleriyle erkek öğrencilere taş çıkarttı. Hayatların ilk kez köy dışına futsalla çıkan kız öğrenciler Ortaokullar Futsal İl Birinciliği turnuvasında 3'üncülük kupasını aldı. Salon futbolu olmasına rağmen halı sahada çalışarak aldıkları başarıyla ön yargıları yıkan köy okulunun altın kızları hem sosyalleşti hem de büyük bir tecrübe yaşadı.

"Öğrenciler spor salonunu bilmiyorlardı"

Beden Eğitimi Öğretmeni Nevzat Tezer kız futsal takımı kurmalarında köy yapılan halı sahanın etkisi olduğunu belirterek,"Köydeki futsal halı sahada yapılıyor şehirdeki normal spor salonunda yapılıyor ama en azından böyle bir imkan sağlandığı için futsala başlamamız da etkili oldu. Şuanda 9 tane öğrencimiz var. Ben 13 tane öğrenci seçmiştim. Bazı aileler kızlarının köy ortamı olduğu için şort giymelerini istemiyor. Onun için maç yaptırırken altlarına tayt giydirdik. Bir kaç tane aile istemedi. O yüzden bir kaç öğrencimi maçlara götüremedim. Böyle bir tepki var ama onun haricinde herhangi bir sıkıntı yok öğrenciler rahat rahat futbol oynuyorlar. Buradaki öğrencilerin bir çoğu spor salonunu bilmiyordu. Ayak basmamışlardı. Futsal sayesinde gittiler bir spor salonu gördüler. Şehirdeki öğrenciler ile haşır neşir oldular. Derslerine de katkısı var. Çünkü ben buraya dersleri iyi olmayanları derslerine çalışmayanları getirip oynatmıyorum" dedi.

"Ön yargıyı başarıyla yıktılar"

Okul Müdürü Ersan Toprak ise kız çocuklarının spora yönlendirmek için sahanın yapılmasıyla futsal takımı kurduklarını ifade ederek,"Sahada teorik bilgileri uygulamalı görerek çocuklar spor salonunda futsal nasıl yapılır, nasıl oynanır ve diğer öğrencilerle buluşturmak adına güzel bir çalışma yaptık. Yerleşim yeri köy olmasında dolayı spora biraz uzakta olsalar da ilk etapta aileler bir tedirgin oldular. Bir ön yargı oldu ama daha sonrasında çocukların bir şeyler başardığını görmek aileleri de onure etti. Büyük çapta herhangi bir sorun yaşamadık. Çocuklar gayet, güzel, istekli, heyecanlı bir şekilde çalışmalarını devam ettirerek hatta velilerimizde Sivas'taki müsabakalara katılıp oradaki maçları izleyip, destek verip yanlarında oldular" diye konuştu.

"İnat yaptım, başardım"

Futsal takımının oyuncularında Sema Coşkun da,"Ben maç sevmezdim. Hocamız öğretti. Bir ay çalıştık. Benim daha hoşuma gitti. Ben bunu oynarım dedim erkek gibi yeteneklerim olur dedim. İnat yaptım ben bunu ve başardık" ifadelerini kullandı.

Takımın kalecisi Fadime Bıyık daha önce futbolu hiç sevmediğini söyleyerek,"5'inci sınıfa geçtikten sonra futbolla ilgilenmeye başladım. Hocamız sayesinde futbola merak sardım." dedi.

Kız futsal takımın diğer oyuncuları da malzeme konusunda sıkıntı çektiklerini ifade ederek takımlarına destek istedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Sivas Genel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title