Haberler

Köye Hayırseverlerden 1,5 Milyonluk Çifte Minareli Cami

Kütahya’nın Simav ilçesine bağlı Kuşu köyüne hayırsever vatandaşlar tarafından depreme dayanıklı 1,5 milyon liralık çifte minareli cami yapılıyor.

Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Kuşu köyüne hayırsever vatandaşlar tarafından depreme dayanıklı 1,5 milyon liralık çifte minareli cami yapılıyor.

Kuşu Köyü Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Şükrü Karaca (66), 19 Mayıs 2011'daki 5.9'luk depremin ardından hasar gördüğü için yıkılan Merkez Camii'nin yerine bu kez daha ihtişamlısını yapmak için kolları sıvadıklarını ifade etti. Karaca, gelecek yıl ibadete açmayı planladıkları çifte minareli caminin yapımını hayırsever köy halkının karşıladığını bildirdi. 400 metrekarelik bir alan üzerine inşa ettikleri 2 katlı 400 kişilik caminin hem sağlamlık hem de estetik yönden bir farkındalık oluşturması amacıyla bir heyetle Türkiye'yi dolaştıklarını ve kendilerine uygun projeyi Eskişehir il merkezinde bulduklarını dile getiren Karaca, "Ege Bölgesinin en güzel camisini inşa ediyoruz. Selçuklu Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerinin sergilendiği Merkez Camimizin masraflarını tamamen hayırsever köy halkımız tarafından karşılanıyor. Şu ana kadar 750 bin liralık harcama yaptık. Kalan 750 bin liralık kısmı için hayırseverlerin yardımına ihtiyacımız olacak. Minalerini de tamamladık. Malum Simav deprem bölgesi. Hem sağlamlığı, hem ihtişamı hem de estetiği ile göz doldurmasını istediğimiz için masraftan kaçınmıyoruz" şeklinde konuştu.

Cami ustası Mustafa Akteke (71) ise, "Kuşu köyüne yaptığımız caminin projesini Eskişehir'den aldık. Bu caminin bir benzeri de Uşak'ta bulunuyor. Ayrı bir proje ve mimari tarztaki bu caminin üçüncüsü Simav'da yapılıyor. Deprem bölgesi olduğu için hiçbir masraftan kaçınmıyoruz. Caminin 2 minaresi bitti sayılır. Şimdi camimizi bitirmek için geceli gündüzlü çalışacağız. Sağ olsun. Kuşu halkı çok hayırsever. Şu ana kadar bir sıkıntı yaşamadık" dedi. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

şükrü karaca 19 mayıs Kütahya Simav Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title