Haberler

KOÜ Atçılık MYO 72 Mezun Verdi

Güncelleme:

Kocaeli Üniversitesi Kartepe Atçılık Meslek Yüksek Okulu 2010-2001 Öğretim Yılı Mezunları Düzenlenen Törenle Uğurlandı.

Kocaeli üniversitesi kartepe atçılık meslek yüksek okulu 2010-2001 öğretim yılı mezunları düzenlenen törenle uğurlandı. 9. Dönem mezunu olan 72 öğrenci mutluluklarını aileleriyle paylaşırken, okul ve arkadaşlarından ayrılıyor olmaları nedeniyle karışık duygular yaşadılar.

Kocaeli Üniversitesi Kartepe Atçılık Meslek Yüksekokulu Müdürü Yard. Doç. Dr. Erdener Balıkçı'nın ev sahipliği yaptığı törene; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Arif Demir, Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık ve eşi Nurten hanım, Türkiye Jokey Kulübü Başkanı Ömer Faruk Girgin, TJK Genel Sekreteri Uğur Alp Atan, TJK İzmit Pansiyon Hara Müdürü Mehmet Aksoy ile veliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda İlhan Eren isimli öğrenci arkadaşlarının duygularını dile getirdi.

Girgin "Kartepe gözbebeğimiz"

TJK Başkanı Ömer Faruk Girgin yaptığı konuşmaya Kartepe MYO'nun kendilerine çok büyük katkıları olduğunu belirterek, "Buradan mezun olan öğrenciler yurt içinde ve dışında meslek sahibi olabilirler. Kartepe MYO TJK ve atçılığın göz bebeği konumundadır. Bizler alaylıyız, mezun olan kardeşlerimiz modern hale getirecek.

Mezun oldular ancak öğrenme süreci asıl bundan sonra başlıyor" dedi. Farklı duygular içerisinde olduğunu vurgulayan Kartepe Atçılık Meslek Yüksekokulu Müdürü Yard. Doç. Dr. Erdener Balıkçı da yaptığı konuşmada, "2004 yılında ilk mezunlarımızı verdiğimizde başta TJK başkanımız olmak üzere ben ve tüm arkadaşlarımız göz yaşlarımıza hakim olamamıştık. Katkı veren TJK, Kartepe Belediyesi ve Kocaeli Üniversitesi'ne çok teşekkür ediyorum" dedi.

Karabalık "Sizler bizim gönüllü tanıtım elçimizsiniz"

KOÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Arif Demir de yaptığı konuşmada 60 bin öğrencisiyle üniversitelerinin bir il nüfusu kadar olduğunu belirterek, "Kocaeli Üniversitesi'nden mezun olan öğrencilerimiz CV'lerine gururla okullarının isimlerini yazabilirler, en büyük referans budur" dedi. Atçılığa çok önem verdiklerini vurgulayan Kartepe Belediye başkanı Şükrü karabalık da yaptığı konuşmada, "Bir çok büyükşehirde olamayan imkan Kartepe'de var. Su kayağı, kış turizmi, atçılık ve saymadığım bir çok imkanı Kartepe'de yaşa

yabiliyoruz. Buradan mezun olan öğrenciler Kartepe'nin temsilcileri olacaklar, tanıtımına katkı sunacaklar. Turizme nasıl önem veriyorsak atçılığa da önem veriyoruz. Kartepe'de at yarışlarının yapılabileceği hipodrom yapılması konusunda çalışmalarımız sürüyor" diye konuştu.

Kepler hipodroma

Konuşmalardan sonra okul birincisi Nilay Kaya, ikincisi Canan Özdemirci, üçüncü Melek Selvi Akdağ ve dördüncü Tuğçe Demir'e ödülleri protokol tarafından verildi. Daha sonra diplomalarını alan öğrenciler hipodroma geçerek keplerini havaya atıp, mezuniyet coşkusunu yaşadılar.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title