Haberler

Köşk Kızılcaköy Halkı 7 Yıl Ardan Sonra Camilerine Kavuştu

Aydın'ın Köşk İlçesi'ne Bağlı Kızılcaköy'de 19 Ay Önce Temeli Atılan Cami Bugün Düzenlenen Törenle Hizmete Açıldı. Eski Camilerinin 7 Yıl Önce Yıkılması Nedeniyle İbadetlerini Köydeki Hayırsever Bir Vatandaşın Mescide Çevirdikleri Deposunda Yapan Köy Halkı Yeni Caminin Yapımına Katkı Sağlayan Herkese Teşekkür Etti.

Aydın'ın Köşk İlçesi'ne Bağlı Kızılcaköy'de 19 ay önce temeli atılan Cami bugün düzenlenen törenle hizmete açıldı. Eski camilerinin 7 yıl önce yıkılması nedeniyle ibadetlerini köydeki hayırsever bir vatandaşın mescide çevirdikleri deposunda yapan köy halkı yeni caminin yapımına katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Yeni caminin çok detaylı projelendirildiğini ve aynı zamanda kültür merkezi gibi kullanılacağı, cami inşaatın bünyesinde konferans salonu ve gasil hanesinin de bulunduğu bildirildi. Açılışın mevlit kandiline denk gelmesi törene ayrı bir renk kattı. Köşk İlçe Müftülüğü'ne bağlı görev yapan imam ve müezzinler açılış töreni sırasında köylülere ilahi ve kaside okuyup, Kur'an ziyafeti sundu.

Açılış törenine Aydın Valisi Mustafa Malay, Köşk Kaymakamı İsmail Soykan, İl Müftüsü Hıdır Bayrak, Aydın İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Hakkı Eser, il genel meclisi üyeleri, çevre köylerin muhtarları, köy halkı ve davetliler katıldı.

Açılışta konuşan Köy Muhtarı Yüksel Okutan, 10 Ağustos 2006 günü temeli atılan inşaatın 19 Ay gibi kısa bir sürede köylülerin ve hayırsever vatandaşların katkıları ile tamamlandığını belirterek, başta Aydın Valisi Mustafa Malay ve Köşk Kaymakamı İsmail Soykan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti. Köyde 7 yıldır yaşanan cami sorunun sona ermesinden dolayı duyduğu mutluluğu dile getiren Okutan, mübarek gün ve gecelerin yanında özel günlerde de artık köyde mekan sorunu yaşamayacaklarını belirtti.

İslam dininde mabetlerin öneminden söz eden ve Hz. Adem'den bu yana Kabe ile birlikte Müslümanların yaşadıkları her yerde mabet inşa ettiğini belirten İl Müftüsü Hıdır Bayrak, cami yapma ve yaptırma ile ilgili ayet ve hadisleri okudu. Bir milletin ancak dini inançları sayesinde ayakta kalabileceğine dikkat çeken Bayrak, hayırseverlerin katkısı ile çok güzel bir caminin yapıldığını, köy halkının da camiyi namaz vakitlerinde doldurmasını istedi.

Köşk Kaynakamı İsmail Soykan ise birlik ve beraberlik olunması halinde aşılamayacak hiçbir sorun olmadığını belirterek "Bu cami azim ve fedakarlık içinde çalışmanın önünde hiçbir şeyin duramayacağının bir göstergesidir. Köyümüze hayırlı olsun" dedi.

En son ve en güzel dinin bizim dinimiz olan İslam dini olduğunu ve Müslümanların da bu dinin gereği şekilde yaşamaya özen göstermesini isteyen Aydın Valisi Mustafa Malay, camilerin önemini anlattı. Cami ve mescitlerin sadece namaz kılınan bir mekan olmadığını aynı zamanda istişare yapılan yerler olduğunu belirten Vali Malay, caminin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ederek tüm Aydın halkının da Mevlit Kandilini kutladı.

Yapılan konuşmaların ardından Kızılcaköy Camii ibadete açıldı. Öğlen ezanı sırasında yapılan açılışın ardında camide ilk namaz İl Müftüsü Hıdır Bayrak tarafından kıldırıldı.

(İK) 19.03.2008 16:03 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title