Haberler

Konyaaltı Sahiline Yarışma Projesi Uygulanacak

Güncelleme:

Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliğine bağlı Antalyalı 11 oda başkanı, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'i ziyaret etti.

Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ne bağlı Antalyalı 11 oda başkanı, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'i ziyaret etti.

Mimarlar Odası Başkanı Osman Aydın, Şehir Plancıları Odası Başkanı Haşim Dikencik, Orman Mühendisleri Odası Başkanı Vahdet Akşin Karacan, Makine Mühendisleri Odası Başkanı Ümit Büyükeşmeli, Kimya Mühendisleri Odası Başkanı Mehmet Aydilek, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Cem Oğuz, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Başkanı Veysel Barut, Gemi Mühendisleri Odası Başkanı Ahmet Ünver, Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Erdal Özdemir, Elektrik Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Kücü, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Vahap Tuncer'den oluşan heyet, Başkan Türel'e görevinde başarılar diledi. Başkan Türel'de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Oda başkanlarıyla sürekli diyalog halinde olacaklarını söyledi.

SAHİLE NOSTALJİ YOLU GELİYOR

Oda başkanlarının soruları üzerine Antalya'ya yapacağı projeleri anlatan Başkan Türel, öncelikle Konyaaltı Sahili konusuna değindi. Bu sezon Konyaaltı Sahili'nin belediye tarafından işletileceğini ve halka açık ücretsiz kullanımda olacağını belirten Başkan Türel, ancak 2015 için, Mimarlar Odası, ilgili odalar ve Belediye'nin açacağı bir yarışma projesi ile Konyaaltı Sahili Projesi'nin yapılacağını müjdeledi. Konyaaltı Varyantı'ndan başlayıp, Liman'da sona erecek bir proje düşünüldüğünü belirten Başkan Türel, "Özellikle Varyant'tan inildiğinde Koruluk önünden Kemere giden yolu nostaljik olarak, bir servis yolu gibi yaşatmayı düşünüyoruz. Kesinlikle ana trafiğe kapalı ancak geçmişin yaşatılması adına nostalji yolu olarak kullanılmasını arzuluyoruz" dedi.

ANTALYA DÖRT KATLI KAVŞAKLA TANIŞACAK

Başkan Türel, konuklarının katlı kavşak projeleri hakkında bilgi istemesi üzerine 5 yıl içerisinde kente yapılacak kavşak ve yeni yol projeleri ile ilgilide bilgi verdi. Beş yıl boyunca Antalya'ya etap etap 19 katlı kavşak, 200 kilometre yeni yol yapacağını belirten Başkan Türel, "Beş sene sonra Antalya'ya 19 kavşağı kazandıracağız. Ancak kavşaklar tek başına yeterli değil. Yeni yollarda açarak trafik çözümüne katkı sağlayacağız" dedi. Antalya'nın bu dönemde 4 katlı kavşaklarla tanışacağını ifade eden Başkan Türel, Mevlana Kavşağı'nın da bu kavşaklardan biri olacağını, Meydan'dan 100. Yıl'a dönüşün mevcut kavşağın en altından olabileceğini kaydetti. Başkan Türel, Gazi Bulvarı Kepez Belediye önündeki kavşak ile Toptancı Hal Kavşağı'nın da 4 katlı olacağını anlattı.

ANTALYA ZAMAN KAYBETMEYECEK

Başkan Türel, Antalya'nın geçen 5 yıl boyunca zaman kaybettiğini belirterek, "Antalya'nın artık zaman kaybetme lüksü yok. Yakında Antalya 5 yıl önce olduğu gibi yine şantiye gibi olacak. Bütün bu projeleri gerçekleştirirken ortak akıl çalışması yapacağız. Aklın yolu birdir. Tüm ilgili odalar, STK'larla diyalog halinde hizmetlerimizi gerçekleştireceğiz. Antalya'nın kazanması için yapılan eleştirileri dinleyeceğiz. Sizlerin düşünceleri bizim için önemli. Ne zaman bizden bilgi isterseniz koşa koşa size anlatmaya geleceğiz" dedi.

KATKI KOYMAYA HAZIRIZ

Mimar ve Mühendislerden oluşan oda başkanları da, kent yararına olacak her projeye katkı koymaya hazır olduklarını belirterek, işbirliğinin güçlü ve iyi niyet içerisinde gerçekleşmesini istediklerini belirttiler.

Öte yandan Konyaaltı Sanayici ve İşadamları Derneği yönetimi de Başkan Türel'i ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Başkan Türel, soru üzerine dernek yöneticilerine Boğaçayı Projesi'ni anlattı. Boğaçayı Projesini etap etap yapacaklarını anlatan Başkan Türel, "Boğaçayı ile ilgili DSİ ile yapılan görüşmede uygun görülecek yere taşkın korumaya yönelik bir baraj yapacağız. Büyükşehir Belediyesi olarak elektrik üreceğiz. Belediyemize kaynak yaratacağız. Taşkın korumaya yönelik sıkıntıları ortadan kaldıracağız. Bu baraj içme suyu ve sulama suyuna da çözüm olacak. Bu projeyi de en iyi şekilde hayata geçireceğiz" dedi.

Boğaçayı Projesi'nin kendilerini heyecanlandırdığını belirten dernek yöneticileri, projeye her türlü katkıyı koymaya hazır olduklarını vurguladı. Dernek yöneticileri de Konyaaltı Sahili'nin halka açılmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek, Başkan Türel'e teşekkür etti. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Menderes Türel Konyaaltı Türkiye Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title