Haberler

Konya İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı

Vali Erol'un da katıldığı toplantıda, Konya İli 2013 Yılı Yatırımlarının Değerlendirme Raporu sunuldu

Konya İl Koordinasyon Kurulu Ekim Ayı Toplantısı, Konya Valisi Muammer Erol başkanlığında yapıldı.

Konya Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz, İl Genel Meclisi toplantı salonunda gerçekleşen programda, Konya İli 2013 Yılı Yatırımlarının Değerlendirme Raporu'nu sundu.

Yatırımcı kuruluşlardan alınan Dönem İzleme Raporu'na göre 30 Eylül itibariyle Konya'da toplam 2 bin 583 yatırım projesi bulunduğunu belirten Şaşmaz, bu projelerin toplam bedelinin 8 milyar 678 milyon lira, yatırım projelerinin 2013 yılı toplam ödeneklerinin ise 2 milyar 842 milyon lira olduğunu söyledi.

Dönem içinde bu ödenekler toplamının 1 milyar 300 milyon 155 bin lirasının harcanarak, yüzde 46'lık nakdi gerçekleşme sağlandığını aktaran Şaşmaz, "2 bin 583 projeden 954 adeti yatırımcı kuruluşlarımız tarafından tamamlandı. Bin 200 adet proje üzerinde çalışmalar sürmekte, 124'ü ihale aşamasında 305 projeye ise henüz başlanmamıştır" dedi.

Projelerin sektörlere göre dağılımından da bahseden Şaşmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Projeler, tarımda 340, madencilikte 2, enerjide 13, ulaştırmada 986, eğitimde 481, sağlıkta 45 ve diğer kamu hizmetlerinde 716 adet olarak sektörlere dağılmıştır. Yine tarım sektöründe yüzde 56, madencilikte yüzde 64, enerji sektöründe yüzde 92, ulaştırmada yüzde 49, eğitimde yüzde yüzde 56, ve sağlık sektöründe yüzde 23, diğer kamu hizmetleri sektörende ise yüzde 40'lık nakdi gerçekleşme sağlanmıştır. Tarımda 51, enerjide 3, ulaştırmada 308, eğitimde 277, sağlıkta 15 ve diğer kamu hizmetleri sektöründe ise 300 adet proje tamamlanmıştır."

Bilim Merkezi en kısa zamanda faaliyete geçecek

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haşmet Okur ise Konya'da yapımına yeni başlanan, devam eden ve bitirilen projeler hakkında bilgi verdi. Bilim Merkezi, yeni stadyum inşaatı, bedesten düzenleme çalışmaları gibi Büyükşehir Belediyesinin yürüttüğü projelerde gelinen aşamayı anlatan Okur, yapımına devam edilen projelerden biri olan Bilim Merkezi'nin, en kısa sürede tamamlanıp faaliyete geçeceğini ifade etti.

İl Özel İderesi Genel Sektereteri Mehmet Kaçmaz da özel idarenin çalışma faaliyetleri hakkında yatırımcılara bilgi verdi.

Toplantıda, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Şahin ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahir Yüksek de kampüs altyapı projeleri, kültür merkezi ve müze projesi, merkezi araştırma laboratuvarları gibi biten ve devam eden projeleri hakkında bilgiler verdi. - Konya

Kaynak: AA / Yerel

Muammer Erol Eylül Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title