Haberler

Konya'daki Iraklı Türkmenler Barış ve Kardeşlik Gecesinde Buluştu

Türkmeneli Dernekleri Federasyonu Genel Sekreteri Aydın Beyatlı, Irak’ın bugünkü durumundan en çok etkilenen ülkenin Türkiye olmasına rağmen Türkiye’nin yine de Irak’ın bütün kesimlerine eşit mesafede durduğunu belirterek, “Kerbela’da, Telafer’de, Musul’da ve Kerkük’te patlama olduğunda hemen ambulans uçağını gönderdi ve yardım etti” dedi.

Türkmeneli Dernekleri Federasyonu Genel Sekreteri Aydın Beyatlı, Irak'ın bugünkü durumundan en çok etkilenen ülkenin Türkiye olmasına rağmen Türkiye'nin yine de Irak'ın bütün kesimlerine eşit mesafede durduğunu belirterek, "Kerbela'da, Telafer'de, Musul'da ve Kerkük'te patlama olduğunda hemen ambulans uçağını gönderdi ve yardım etti" dedi.

Konya'da yaşayan Iraklı Türkmenler, Irak Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Konya Şubesi tarafından düzenlenen "Sevgi ve Kardeşlik" programında bir araya geldi. Selçuklu Belediyesi Ahmet Keleşoğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) İl Müdürü Yıldız Tosun ile Konya'da yaşayan Irak, Afganistan ve Suriyeli mülteciler katıldı.

Türkmeneli Dernekleri Federasyonu Genel Sekreteri Aydın Beyatlı, Irak'ta yeniden barış ve ilerlemiş, demokratik bir Irak istediklerini dile getirerek, bunun Türkmenlerin bertaraf edilmesi, Arapların, Sünnilerin, Şiilerin veya Kürtler'in hakkının gasp edilmesiyle mümkün olmayacağını kaydetti. Beyatlı, "Birliktelik içinde el ele vererek ancak ve ancak biz Irak'ı müreffeh bir Irak ve uluslararası mahfilde hak ettiği yere ancak getirebiliriz. Irak'ta maalesef bugün bir Arap, Kürt, Türkmen, Sünni, Şii gerginliği ve hassasiyeti gün geçtikçe daha da derinleşmekte daha da içinden çıkılamayacak bir hale gelmektedir. Bunu kim önleyecek? Bunu ancak ve ancak Irak halkı el ele vererek kardeşlik ülküsüne sarılarak mümkün olacaktır" diye konuştu.

Irak'ın bugünkü durumdan en çok etkilenen, terörden en çok etkilenen ülkenin Türkiye olduğunu kaydeden Beyatlı konuşmasına şu sözlerle devam etti:

"Gel gör ki, Türkiye bugün Irak'ın bütün kesimlerine, bütün katmanlarına eşit mesafede olduğu gibi Kerbela'da bir patlama mı var, Kerkük'te bir patlama mı var, Erbil'de, Musul'da bir patlama mı var hemen bir ambulans uçağını oraya göderiyor. Bu bu kesimdendir, o öbür kesimdendir diyerek değil, hepsine kucak açarak yardım etmiştir. Peki Konya ne yapmıştır? Konya adeta Türkiye'nin örnek illerinden biri olarak mazlumlara hep kucak açmıştır. Sayın Valimiz, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız ve burada tüm sivil toplum örgütlerimiz adeta tek yürek olarak birleştiler ve Türkiye'ye Konya'ya gelen bütün göçmenlere kucaklarını açmışlardır. Bugün gerçekten IŞİD terör belasıyla karşı karşıya kaldık. Bu terör örgütü adeta İslamiyet'i savunup da oraya geliyor. Burada insanlara gerçekten çok farklı boyutta terör estirmekte ve insanları caddenin ortasında adeta boğazlamaktadır. Siz bugün bir göçmen olarak Türkiye'ye geldiniz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti Afgan olsun, Suriyeli olsun, Iraklı olsun kucak açtı bizlere. Bunun karşılığını en iyi şekilde vermeliyiz. Bunun karşılığını sevgiyle vereceğiz." - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Musul Aydın Konya Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title