Haberler

Okan Çabalar: Komedi Benim Doğamda Var!

Güncelleme:

'Şen Yuva', 'Eyyvah Eyvah', ve 'İnsanlar Alemi' gibi yapımlarda rol alan Okan Çabalar; 'Yalan Dünya' dizisinde canlandırdığı 'Bünyamin' karakteri ile fenomen haline geldi. Çabalar; bu yıl dördüncüsü düzenlenen Antalya Televizyon Ödülleri'nde Komedi Dizisi En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü aldı. Ünlü oyuncu; Marie Claire dergisinden Tuğçe Kayar'a hakkında merak edilenleri anlattı.

Nasıl bir ailede büyüdünüz?

Öğretmen bir annebabanın oğluyum. Ailemin tayinleri nedeniyle çok gezdim. 'Kalender' dediğimiz türden mütevazı, gerçek mutluluğu bulmuş bir ailem var. Beni iyi inşa ettiler ve zengin bir çocukluk yaşattılar.

RİTMİM İSTANBUL'A UYUYOR

Çok dolaşmak size neler kattı?

İzlediğim filmlerle Hollywood etkisinde büyürken Anadolu gerçeğiyle tanıştım ve ülkenin birçok rengini gördüm. Bu da ister istemez gözlem yeteneğimi kuvvetlendirdi.

Kendinizi şu anda İstanbul'a ait hissediyor musunuz peki?

İstanbul'un ritmiyle uyumlu bir ruh halim var. Osmanlı dönemine çok meraklıyım; bu yüzden, şehrin dokusu bana farklı dönemleri de yaşatıyor.

'Yalan Dünya' dizisi fenomene dönüştü. Bu projenin içinde olmak size neler hissettiriyor?

Dizide ne yapıyorsanız, ertesi gün sokakta tepkisini alıyorsunuz. O yüzden beni çok motive ediyor.

Dizide senaryoya bağlı kalmadan doğaçlama yaptığınız sahneler var mı?

Sıfır doğaçlama! Biz yazılan metni birebir oynuyoruz. Aklımıza bir mizansen ya da farklı bir espri geldiğinde önceden Gülse Birsel'e söylüyoruz; o da metne entegre ediyor.

Dram oynamayı düşünüyor musunuz?

Komedi dışında içime sinen bir projede dram da yapacağım elbette ama mutlaka mizahi yanı da olacak, hayat böyle çünkü.

Kendinize meydan okumanız istense, bunu nasıl yapardınız?

Tek kişilik gösteriyle... Kesinlikle yapacağım bunu!

Sizi en çok neler güldürür? Devekuşu Kabare, Ferhan Şensoy, Sadri Alışık, Şener Şen, Kemal Sunal çocukluğumun kahramanları. Ayrıca sıkı bir Cem Yılmaz hayranı olduğumu söyleyebilirim. Hatta 'Her Şey Çok Güzel Olacak' tekrar tekrar izlediğim, hayatımın filmidir.

Aşık olduğunuzda nasıl bir insansınız? Aşk kesinlikle idiosantrik bir durum bence, kendinden vazgeçme hali, bir tür adanmışlık yani... Bence aşkı en güzel şiir anlatır, kısa ve öz.

DOSTLARIMA SADIĞIM

Bir kadını neler seksi kılar?

Öyle bir soru sordunuz ki cevabı roman gibi, uzun ve ayrıntılı ama illa ki kısaca cevaplamam gerekirse, asil ve akıllı kadın seksidir.

En çok kime ya da neye sadıksınız?

Dostluk adına benimsediğim herkese sadığım. Sayılarıysa bir elin parmağını geçmez zaten.

Şu sıralar üzerinde çalıştığınız projeler neler?

Gelecek yıl çekmeyi planladığım bir film üzerinde çalışıyorum. Ayrıca başka bir film dosyası da var elimde, ikisinin de türü trajikomedi. Bir de tek kişilik bir gösteri yazıyorum.

BİR DÖNEM BİLET SATIP AFİŞ ASTIĞIM OLDU

Gişede bilet satıp afiş asmışsınız... Oyunculuğa açılan ilk kapı mıydı bu?

Şirketlerde çalışmamak için Kemeraltı'nda bir arkadaşın dükkanına gelen gideni güldürerek zaman geçiriyordum. Bir gün oyuncu arkadaşım Timur Acar'la karşılaştım ve Işıl Kasapoğlu'nun İzmir'de bir çocuk oyunu için seçme yaptığını öğrendim. Seçmeleri kazandıktan sonra bu vesileyle yakın bir zamanda yitirdiğimiz Alaattin Eraslan'la da tanıştım. Gişede bilet satmak, afiş asmak da dahil mesleğin tüm zorluklarını yaşadım.

OYUNCULUK ZAMANLA GELİŞİYOR

İlk oyunculuk deneyiminizden bugüne neler değişti?

Bakış açım beslendikçe ve ustaları takip ettikçe oyunculuğum ister istemez kendi kendine şekilleniyor, gelişiyor, olgunlaşıyor. Doğal bir gelişim süreci bu aslında... Mesleğe ilk kez çocuk oyunuyla başladığımda sınırlarımı bilmiyordum ve kendimden çok emin değildim. Gerçek hayatta insanları güldürüyordum ama iş sahneye çıkmaya geldiğinde; 'Acaba orada da bu kadar komik olabilecek miyim?' kaygısı taşıyordum. Semaver Kumpanya, Oyun Atölyesi gibi topluluklardaki profesyonel oyuncuları izlerken; 'Burada kendime nasıl bir yer bulurum?' diye düşündüğüm bir dönem de oldu. Ancak provalardan sonra gelen tepkiler benim doğru yolda olduğumu gösterdi.

İÇGÜDÜ ÖNEMLİ

Woody Allen'ın hayat felsefesine göre gerçek mutluluğu yakalamak imkansız. Siz yakaladığınızı düşünüyor musunuz?

Mutluluk göreceli bir kavram. Ben gayet mutlu bir insanım! Hayal kurabildiğin müddetçe mutlusun; benim motivasyonum da budur.

İçgüdü mü mantık mı?

İçgüdü tabii ki! İçgüdü ile hareket edip tosladığınızda yeni içgüdüler geliştirip onlara yöneliyorsunuz. Sürekli mantıklı hareket etiğinizde de içgüdülerinizi öldürüyorsunuz.

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Okan Çabalar Yalan Dünya İstanbul Antalya Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title