Haberler

Komando Erin "15 Temmuz Gururu"

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında İzmir'de 2. Jandarma Komando Tugay Komutanlığında vatani görevini er olarak yapan 23 yaşındaki Emre Ev, komutanının emirlerini yerine getirerek darbe girişimine katılanların başarısızlığa uğramasında pay sahibi...

MEHMET KUMCAĞIZ - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında İzmir'de 2. Jandarma Komando Tugay Komutanlığında vatani görevini er olarak yapan 23 yaşındaki Emre Ev, komutanının emirlerini yerine getirerek darbe girişimine katılanların başarısızlığa uğramasında pay sahibi olmanın gururunu yaşıyor.

Darbe girişimi sırasında İzmir 2. Jandarma Komando Tugay Komutanlığında vatani görevini yapan Ev'in yaptıkları, Balyoz Davası'nda yargılanıp beraat eden emekli Jandarma Kurmay Albay Mustafa Önsel'in yazdığı "Aşil'in Topuğu FETÖ'nün o gecesi" adlı kitapta da yer aldı.

Kitapta Ev'in haberciliğini yaptığı Tugay Komutan Vekili Kıdemli Albay Semih Okyar ile arasında geçen konuşmalar, Okyar'ın kendisine verdiği talimatlar ile tugayda Ev tarafından yerine getirilen görevler anlatılıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ayrılmasının ardından Muğla'nın Marmaris ilçesinde konakladığı otele saldırı gerçekleştiren darbeci askerlerin yakalanması için düzenlenen operasyona da katılan Ev, "Takdir Belgesi" ile ödüllendirildi.

Vatani görevini tamamlayıp memleketi Samsun'a dönen Ev, 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını AA muhabirine anlattı.

Askerde Albay Okyar'ın haberciliğini yaptığını belirten Ev, darbe girişimi gecesi Okyar'ın hafta sonu izni için Bodrum'daki ailesinin yanına gittiğini, kendisinin de koğuşta arkadaşlarıyla olduğunu söyledi.

Gece Okyar'ın arayarak karargahta hangi rütbeli subayların olduğunu sorduğunu dile getiren Ev, "Kendisine o gece görevi bulunmayan, karargahta olmaması gerekenlerin olduğunu ancak aramaya çekindiğim için söyleyemediğimi anlattım. Benden hangi rütbeli subayların olduğunu öğrenmemi istedi. Gördüklerimi komutanıma anlattım. Bana kendisinden haber beklememi söyledi. Ben de teçhizatımı alıp komutanımdan gelecek emri bekledim." dedi.

Karargahta toplantı yapan darbeci komutanların telefonla personeli arayarak tugaya çağırdıklarını komutanına aktardığını belirten Ev, komutanının "Kalkışmacı hainlerin karargahtaki erleri kullanabileceklerini" söyleyerek "Onları toplaması ve atış alanının gerisine, kışlanın dışında bulunan ormanlık alana götürmesi" talimatını verdiğini söyledi.

"Hainler araçları çalıştıramadı, cephaneliklere giremedi, askerleri de bulamadı"

Ayrıca komutanının, aralarında zırhlı araçların da bulunduğu bütün vasıtaların, cephanelik ve silah depolarının anahtarlarını alarak bulunamayacak bir yere saklamasını istediğini vurgulayan Ev, şöyle devam etti:

"Bana verilen talimatları tek tek yerine getirmeye başladım. Önce komutanımın odasını kilitleyerek içeri girilmesini önledim. Ardından zırhlı ve mühimmat yüklü zırhlı araçlar ile diğer vasıtaların yanı sıra silah ve mühimmat depolarının anahtarlarını ormanlık alanda toprağa gömdüm. Sonra bölüklerin çavuşlarını arayarak süratle toplanmalarını sağladım. Komutanımın emri olduğunu, kışlanın gerisinde yeni talimat gelene kadar saklanmamız gerektiğini söyledim. Bütün askerleri alarak kışlanın dışında ormanlık alanda saklandık. Böylece hainler tugayda kullanacakları araçları çalıştıramadılar, cephaneliklere giremediler, kullanabilecekleri askerleri de bulamadılar. İzmir ve civarında savaşma imkan kabiliyeti açısından en güçlü birliklerden biri, askerlik yaptığım tugaydı. O gece komutanımın talimatlarını yerine getirmeseydim İzmir'de, Ankara ve İstanbul'daki gibi büyük olaylar olabilirdi."

Darbe girişiminden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Marmaris'teki konakladığı otele saldırı gerçekleştiren darbeci askerlerin yakalanması için düzenlenen operasyona katıldığını bildiren Ev, yaptığı başarılı çalışmalardan dolayı "Takdir Belgesi" ile ödüllendirildiğini kaydetti.

Ev, Önsel'in yazdığı "Aşil'in Topuğu FETÖ'nün o gecesi" adlı kitapta yaptığı kahramanlığın anlatılmasının gurur verici olduğunu ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Mustafa Önsel Marmaris İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title