Haberler

Kocaeli'de Bir Milyon Kitap Okuyucusuyla Buluşuyor

Bu yıl 8.’si düzenlenecek Kocaeli Uluslararası Kitap Fuarı 16 Mayıs’ta kapılarını kitapseverlere açacak.

Bu yıl 8.'si düzenlenecek Kocaeli Uluslararası Kitap Fuarı 16 Mayıs'ta kapılarını kitapseverlere açacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 8'incisi düzenlenecek Kocaeli Uluslararası Kitap Fuarı 16-22 Mayıs tarihleri arasında kitapseverlere kapılarını açacak. Geçen yıl 664 bin ziyaretçinin uğradığı kitap fuarı, bu yıl 800 bin ziyaretçinin gelmesi bekleniyor. 500 söyleyişinin gerçekleştirileceği fuara, yerli-yabancı 270 yazar okurlarıyla buluşacak. 380 yayın evinin yanında, 48 sahaf, 60 STK'nın stant açacağı fuarda, 1 milyon kitap, okurseverleriyle buluşacak.

8. Kitap Fuarı öncesinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından tanıtım toplantısı düzenlendi. Düzenlenen toplantıya Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tarih Büyükakın, Kocaeli Ticareti Odası Başkanı Murat Özdağ, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Fehmi Çelik, Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş ve basın mensupları katıldı.

Basın toplantısında konuşan Genel Sekreter Tarih Büyükakın, "Bu seneki kitap fuarımızın onur konuğu, Dr. Mehmet Genç'tir. Mehmet Genç, tarihçiler camiasında son derece önemli bir isimdir. Kitap fuarımız 22 Mayısa kadar açık kalacak. Sabah saat 10.00 ila 21.30 arasında açık kalacak. Kitap fuarımıza 380 yayın evi, 60 sivil toplum kuruluşu katılıyor, 500'den fazla etkinlik gerçekleştirilecek. Geçen sene rekorumuz 664 bin kusur, bu sene inşallah 664 bin rakamını da aşacağımızı ümit ediyorum. Çünkü kitap fuarı bu kentin markası oldu. Sadece kentimiz değil, çevre illerin de beklediği bir etkinlik oldu. Her kesim bu kitap fuarına sahip çıkıyor. Türkiye'de bilinen bir proje haline geldi. Başta İstanbul'un Anadolu yakası olmak üzere, Yalova'dan Bolu'ya, Düzce'ye, Sakarya'ya hatta Bursa'ya kadar birçok yerden katılımcı, kitapsever, kitap fuarımıza uğramayı kendine adet haline getirdi" ifadelerini kullandı.

Fuar etkinlikleri kapsamında bir koşu düzenleneceğini belirten Büyükakın, "15 Mayıs Pazar günü 'kitaba koş' adlı bir etkinlik düzenlenecek. O gün herkesi kitaba koşmaya davet ediyoruz. Kocaeli Valiliği ile Türkiye Atletizm Federasyonun destekleriyle gerçekleşecek bu proje. 7'den 77'ye herkes katılabiliyor. SEKA Park alanında başlıyor, atletizm alanında bitiyor. Parkur bittiği zaman bayrak yerine kitap el değiştirecek. Önemli olan kitaba koşmak. Bitişte ise tüm katılımcılar kitapla hediyelendirilecekler" dedi.

"TOPLANAN KİTAPLAR HAKKARİ'YE GİDECEK"

Etkinlik kapsamında bu yıl toplanacak kitapların Hakkari'ye gönderileceğini söyleyen, Büyükakın, "Sayfalara güven projemizle, Hakkari Valiliğimizle temasa geçtik, Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle organizasyonu sağladık, bu kitap fuarı kapsamında yapılacak kitap bağışlarını Hakkari'deki çocuklarımızın eğitimine destek olsun diye, Hakkari'ye göndereceğiz" diye konuştu.

"FUARIN ÇOCUKLARIN OKUMASINDA YÜZDE 30 ETKİSİ VAR"

Kitap okumanın çocuklar üzerindeki etkilerini anlatan Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Fehmi Çelik, "Son 5 yıldaki okuma istatistiklerini çıkarttırdım okulda. Kitap fuarının etkilerini anketlerden baktık. Kitap fuarının okumada çocuklar üzerinde yüzde 30 civarlarında etki yaptıklarını gördük. Bu ilerideki yıllarda daha fazla artacak. Özellikle TEOG ve YGS'ye giren çocuklar, buna bağlı olarak başarı elde edecekler" diye konuştu.

Ticaret Odası olarak alışveriş sonrası kitap için indirim kuponu vereceklerini ifade eden KOTO Başkanı Murat Özdağ, "Düşündük ve böyle bir kampanyayı geliştirdik. Bizim çarşı esnafının ticaretini geliştirmek, ticaretine bir katkı sağlamak. Bu tüccarlarımızdan ve esnafımızdan 100 TL'lik alışveriş yapan tüm halkımıza, 10 TL kitap indirim kuponu vereceğiz. Bu çarpanlarıyla değişebiliyor. Kuponuyla beraber fuara gittiğinde, alışveriş sonrası bu kuponları vererek, indirimden yararlanabilecek" şeklinde konuştu. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fehmi Çelik Murat Özdağ Hakkari Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title