Haberler

Kocaeli Barosu Darbe Girişimini Lanetledi

Kocaeli Barosu darbe girişimini lanetlediKOCAELİ Baro Başkanı Sertif Gökçe darbe teşebbüsünü en ağır biçimde lanetlediklerini belirterek, darbe teşebbüsünde bulunanların hak ettikleri cezaya mahkum edilmeleri gerektiğini belirtti.

Kocaeli Barosu darbe girişimini lanetledi

KOCAELİ Baro Başkanı Sertif Gökçe darbe teşebbüsünü en ağır biçimde lanetlediklerini belirterek, darbe teşebbüsünde bulunanların hak ettikleri cezaya mahkum edilmeleri gerektiğini belirtti.

Kocaeli Adliyesi önünde Baro Başkanı Sertif Gökçe, baro yöneticileri ve avukatlar bir araya gelerek darbe ile ilgili açıklama yaptı. Baro Başkanı Sertif Gökçe, demokrasinin askıya alınmasına yönelik girişimlerin ülkeye ve demokrasiye zarar verdiğini belirterek, "Yurtta Sulh Konseyi" olarak adlandıran bir grup asker tarafından gerçekleştirilen, milletimize, demokratik anayasal devlet sistemimize yönelik hain ve kalleş askeri darbe teşebbüsünü en ağır biçimde lanetliyoruz. Darbe teşebbüsünü önlemek için cansiperane şekilde mücadele eden ve şehit olan asker ve emniyet görevlilerimize, demokratik tepkisini gösterirken şehit olan vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Siyasi iktidarın uygulamaları yasal ve demokratik çerçevede eleştirilebilir, beğenilmeyebilir. Ancak; demokratik ülkelerde kural siyasi iktidarın demokratik seçimle belirlenmesidir. Egemenlik kayıtsız şartsız millete aittir. Geçmişte yaşanan darbe girişimlerinin sonuçlarına yakinen şahit olan biz hukukçular, demokrasinin askıya alınmasına yönelik girişimlerin, ülkemize, yetişmiş insan potansiyelimize, demokrasimizin gelişmesine büyük zarar verdiğini biliyoruz" dedi.

TARİHİN EN BÜYÜK İHANETİ İÇİNDE BULUNDULAR

Darbe teşebbüsünde bulunanların gereken cevabı aldıklarını söyleyen Gökçe konuşmasını şöyle sürdürdü: "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğindeki Kurtuluş Savaşı esnasında kesintisiz faaliyetine devam eden, millet iradesinin müşahhas ifadesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni bombalamaya, sivil ve silahsız vatandaşlarımız üzerine ateş açmaya cüret edenler, tarihin en büyük ihaneti içinde bulunmuşlar, ancak; darbeye karşı bölünmez bir bütün olarak kenetlenen milletimizden gereken cevabı almışlar ve menfur teşebbüsleri akim kalmıştır. Yaşadığımız vahim ve elim hadiselerden sonra, iktidar ve muhalefet dahil tüm siyasi partilerin, sivil toplum kuruluşlarının ve vatandaşlarımızın, demokrasiye, insan haklarına, ifade ve basın özgürlüğüne, bağımsız ve tarafsız yargıya ve hukuk devletine dört elle sarılarak sahip çıkmaları, demokratik standartların yükseltilmesi için gayret sarf etmeleri ve ideolojik ya da dini motifler kullanılarak siyasi rant elde etmekten kaçınmaları, birlik ve beraberliği korumaları şarttır. Hain darbe teşebbüsünde bulunanların, en kısa sürede yargı önüne çıkartılarak, hukuk çerçevesinde yargılanmaları ve hak ettikleri cezaya mahkum edilmeleri, yine; medyaya yansıyan, teslim olan askerlere yönelik şiddet içeren ve kamuoyunun tepkisini çeken eylemlerin failleri hakkında da soruşturma başlatılması gerekmektedir"

YARGIYA GÜVENİN TESİS EDİLMESİ HUKUK DEVLETİNİN GEREĞİDİR

Kocaeli Barosu'nun hukuk dışı müdahalelere karşı olduğunu ifade eden Gökçe, "Yargıda başlatılan binlerle ifade edilen sayıda hakim ve cumhuriyet savcısının açığa alındığı, neredeyse yargı mensuplarının dörtte birini kapsayan geniş çaplı soruşturmanın, masumiyet karinesi, hakim ve savcı teminatı zedelenmeden yürütülmesi, HSYK yapısının yargı bağımsızlığı-tarafsızlığı ve yargıç teminatı çerçevesinde yeniden ele alınması, yargıda her türlü kadrolaşmanın önüne geçilmesi, yargı güvenliğine, yargının işleyişine, hak arama özgürlüğüne zarar verilmemesi için gereken tüm tedbirlerin alınması, yargıya güvenin ivedilikle tesis edilmesi hukuk devletinin gereğidir" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kocaeli Adliyesi Sertif Gökçe Politika Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title