Haberler

Klasik Müzik Sevenlere Müjde

Güncelleme:

Ayla Erduran-Sedef Erçetin-Burçin Büke üçlüsü 25 Şubat günü Süreyya Operası sahnesinde buluşacaklar.

25 Şubat February Pazartesi Monday - 20.00

AYLA ERDURAN-SEDEF ERÇETİN-BURÇİN BÜKE

Ayla ERDURAN keman violin

Sedef ERÇETİN viyolonsel violoncello

Burçin BÜKE piyano piano

Program

J. BRAHMS Piyanolu Trio Piano Trio in B Major No.1 Si Majör Op.8

S. RAHMANİNOV Trio Élégiaque Re Minor D Minor No.2 Op.9

Efsane keman sanatçısı Ayla Erduran 1971'den bu yana Türkiye Cumhuriyeti 'Devlet Sanatçısı'dır. 1957'deki Wieniawski yarışmasında yüz yirmi kemancı arasından ilk altıya girerek ödül kazanmıştır... 1958'de Brüksel'de Ulvi Cemal Erkin'in keman konçertosunun ilk seslendirişini bestecisi yönetiminde gerçekleştirirken, konseri Belçika Kraliçesi Elizabeth de izlemiştir... Yalnızca 1961 ve 1962 yıllarında Kanada'da gerçekleştirdiği turnelerde iki yılda toplam yüz altmış konser vermiştir... 1964'te Mithat Fenmen eşliğinde Londra'da verdiği ilk resitalinde Harriet Cohen-Olga Verney ödülüne değer bulunmuştur...

Erduran, 1970'de Hollanda'da Beethoven Ödülü'nü kazanmıştır... Dünyanın birçok prestijli salonlarındaki konserlerinin yanı sıra Anadolu'nun çeşitli illerinde konserler vermiştir... Sanatçı, 2006'da İKSV'nin ''Ömür Boyu Başarı'' ödülüne, 6 Aralık 2006 tarihinde de Sevda Cenap And Vakfı "Onur Altın Madalyası''na değer bulunmuştur... Ayla Erduran hakkında iki kitap yazılmıştır.

Sıra dışı yeteneği sayesinde klasik müziğin yanı sıra caz ve tango gibi farklı türlerin icrasında da son derece yetkin olan Sedef Erçetin Atala, doğaçlamalarıyla da uluslararası düzeyde beğenilen bir müzisyendir. Atala dünyanın pek çok yerinde konserler verdi, festivallere katıldı. Çellist, Gerardo Di Giusto'nun Camerata Ambigua'sı ve Florin Niculescu'nun Drina Quartet'i ile zaman zaman çalmasının yanı sıra; Diana Krall, Manu Dibango, Barbara Luna, Henri Salvador ve Luciano Pavarotti gibi pek çok ünlü isimle birlikte sahne almıştır. Kerem Görsev Trio ile birlikte Chamber Jazz projesi kapsamında da konserler vermektedir.

Burçin Büke klasik müzik severler kadar caz dinleyicileri tarafından da ilgiyle takip edilen bir piyanisttir. 11 senelik Ankara Devlet Konservatuarı'nın Yüksek bölümününden 5 senede mezun olduktan sonra, Hannover Müzik Akademisi'nin solistlik sınavını da birincilikle bitirmiştir. Yurt içi ve yurt dışındaki prestijli salonlarda sayısız konserler vermiş, solist ve eğitmen olarak festivallere katılmıştır. Büke, Londra ve New York'ta Steinway-Sons sanatçısıdır. Sanatçının altı adet CD kaydı bulunmaktadır.

Bilet fiyatları Ticket prices: 25/30 TL.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Ulvi Cemal Erkin Ayla Erduran Brüksel Türkiye Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title