Haberler

KKTC'de, Aziz Yıldırım Krizi

Güncelleme:

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, üniversite ve banka yatırımları için geldiği KKTC'de randevu şoku yaşadı. Yıldırım, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Başkanı Hasan Sertoğlu'ndan aldığı randevuyu haber vermeden iptal edince, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı misilleme yaptı ve Yıldırım'la randevusunu gerekçesiz iptal etti. KTFF Başkanı Sertoğlu ve iktidardaki Cumhuriyetçi Türk Partisi'nin (CTP) yeni Genel Başkanı, eski cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat da Yıldırım'ı sert bir dille eleştirdi.

KIBRIS DENİZBANK VE AKDENİZ KARPAZ ÜNİVERSİTESİ İLE İLGİLENİYOR

Aziz Yıldırım, dün sabah beraberinde Kıbrıslı Türk işadamı ve bankacı Erhan Kanioğlu'yla Lefkoşa'ya geldi. KKTC'de bankacılık izni askıya alınan Kıbrıs Denizbank ile butik üniversitelerden Akdeniz Karpaz Üniversitesi ile ilgilenen Yıldırım, önce KKTC'de yeni koalisyon hükümeti çalışmaları yapan Mehmet Ali Talat ile görüştü. KKTC merkez bankası ile de temaslarda bulunan Yıldırım'ın saat 14.00'te Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu ile randevusu vardı.

HABERSİZ İPTAL KIZDIRDI

Aziz Yıldırım, Hasan Sertoğlu ile randevusunu haber vermeden iptal etti. Yıldırım'ın randevu iptali KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'yı kızdırdı. Kıbrıs Rum Futbol Federasyonu ile birleşme sürecinde ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'le yaşanan polemikte Hasan Sertoğlu'nun yanında yer alan Mustafa Akıncı, Aziz Yıldırım'a misillemede bulundu. Akıncı, Yıldırım'la olan randevusunu gerekçesiz iptal etti.

SERTOĞLU: BU YAPILAN BÜYÜK BİR TERBİYESİZLİKTİR

Fenerbahçe Başkanı'nı bekleyen ancak randevunun iptal edildiğini resmi haber ajansı TAK'tan öğrenen Hasan Sertoğlu, sert bir açıklama yaparak, "Bu yapılan kurumlarımıza ve Kıbrıs Türk halkına büyük terbiyesizliktir. Randevu alıp da haber vermeden gelmemek daha büyük terbiyesizliktir. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'ya ise, kendi insanına hassasiyet göstermesinden dolayı teşekkür ederim" dedi.

TALAT: GÜVEN SARSILDI

Randevu krizinin büyümesi üzerine Aziz Yıldırım ve heyetiyle görüşen Mehmet Ali Talat da yazılı açıklama yaptı. Talat, "Aziz Yıldırım'ın geleceği ve benimle görüşmek istediğini dün akşam (önceki akşam) öğrendim. Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu'nu da ziyaret etmesi halinde görüşeceğimi söyledim. Kabul ettiler ve ben de Yıldırım ve ekibiyle saat 13.10'da görüştüm. Ne yazık ki Aziz Yıldırım'ın benimle görüşmesinden sonra Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu'na randevusunu iptal ettiğini öğrendim. Bu durum ciddiyetle bağdaşmamakla birlikte karşılıklı güveni de zedelemiştir. Kıbrıslı Türklerin kurumlarının Türkiye'den gelen yetkililerce dikkate alınmaması, önemsenmemesi kabul edebileceğimiz bir durum değildir. Verilen sözlere uymayarak yaratılan bu durumdan büyük üzüntü duydum" dedi.

AZİZ YILDIRIM: RANDEVUM YOKTU Kİ İPTAL EDEYİM!

Başkan Aziz Yıldırım ise, yaşananların iddia edildiği gibi olmadığını belirtti. KKTC Futbol Federasyonu Başkanı ile bir randevusu olmadığını, bu nedenle randevu iptali de yapmadığını söyleyen Yıldırım, KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı ile de, İstanbul'dan geç hareket etmeleri nedeniyle görüşemediğini ifade etti. Fenerbahçe Başkanı, "Cumhurbaşkanı'nın misilleme yaparak randevumuzu iptal ettiği gerçek değildir. Çünkü randevu saatinde biz henüz İstanbul'dan havalanmamıştık. Randevumuz bu nedenle iptal oldu" dedi.

Kaynak: Hürriyet

Kaynak: Haberler.Com / Spor

Mustafa Akıncı Aziz Yıldırım Kıbrıs Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500

Yorumlar (11)

EskişehirlimobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Kıbrıs hiç türk yurdu gibi değil gidin bakın ramazanda içki masaları kurulur 70 likler devrilir nası bu kadar özlerinden uzaklaştılar insan cidden hayret ediyor.

4
10
yanıtYanıtla
KADIKÖYLÜ:

Şikesi kesinleşmiş, cezası kesilmiş adamı ortaya salarsan olacağı budur. Gittiği her yeri karıştırıyor. Bulaşıcı hastalık gibi. Bunu karantinaya almak lazım. Tescilli şikeci ne olacak.

11
2
yanıtYanıtla
AZİZ BAHÇE:

Bu şikeci Aziz yoksa orada da tarla sürmeye mi çalıştı. Yakında kokusu çıkar ortaya. Kesin yine şike ile ilgili bir dümen çeviriyordur orada. Boşuna gitmez oraya. Belki de hülle yoluyla falan futbolcu getirecekti Kıbrıs üzerinden belli olmaz bu şikecinin işine. .

9
2
yanıtYanıtla
poyrazmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

kıbrıslılar haddinizi bilin karşınızda fenerbahçe başkanı aziz yıldırım var ...kendinize gelin ...

3
6
yanıtYanıtla
yarali:

turkiye yetmedi kiprizi karisdirdi

6
2
yanıtYanıtla
poyrazmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

kıbrısı biz besliyoruz bide artistlik yapıyorlar ..türkiyenin şehirlerinden birisiniz ..bıraksak yunanistan gibi batarsınız ..rumlara güvenmeyin boşuna ..

2
5
yanıtYanıtla
CiMBOM:

Azizin aslini bilen varmi???? Pek Türke benzemiyorda

2
5
yanıtYanıtla
GS:

şikeci işidci paralelci hdp li aziz

3
3
yanıtYanıtla
osmanlı torunları:

kıbrıs türklükten müslümanlıktan cıkmış tekrar fet edilmesi gerekir gidip bide rum futbol federasyonuna katılmışlar bunlar zıvanadan cıktı üstelik butun ihtiyacları da türkiyeden karşılanıyor ama türklere degil rumlara itimad ediyorlar

3
3
yanıtYanıtla
SAMANDIRALI AZİZ:

Şikede azizi tek geçerim, onun üstüne yok. Cezaları aldı ama 1 şampiyonluk kupasını da aldı şikeyle. Bu arada tescilli şikeci fenerlilere de şunu tekrar hatırlatmakta fayda var. Uefa''ya göre şike Sivas ve Eskişehir''le yapılmış. Tarla sürmek suretiyle. .

3
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title