Haberler

Kızılay'dan Kan Kampanyasına Destek Çağrısı

Kızılay Derneği Karabük Şube Başkanı Mehmet Ulukaya Düzenlediği Basın Toplantısında, Kızılay Tarafından Başlatılan 'Ulusal Kan Bağışı Kampanyası' Hakkında Bilgi Vererek Toplumun Tüm Kesimini Kampanyaya Destek Olmaya Davet Etti.

Kızılay Derneği Karabük Şube Başkanı Mehmet Ulukaya düzenlediği basın toplantısında, Kızılay tarafından başlatılan 'Ulusal Kan Bağışı Kampanyası' hakkında bilgi vererek toplumun tüm kesimini kampanyaya destek olmaya davet etti.

Belediye Başkanı Hüseyin Erer, Verem Savaş Derneği Başkanı Nevzat Akçin ve Kızılay Doktoru Nursev Yavaş' ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında konuşan Başkan Mehmet Ulukaya, Kızılay'ın halk sağlığının korunması ile yakından ilgilendiğini, Kan hizmetlerininin de bu yönde yapılan önemli faaliyetlerden olduğunu anlattı. 1857 yılında Ankara ve İstanbul'da ilk Kan Merkezlerini kurarak günümüze kadar bu faaliyetleri yürüten Türk Kızılay'ının ülkenin kan ihtiyacının yüzde 40'ını karşıladığını belirten Ulakaya, "Bu alandaki hedef ülke insanının ihtiyacı olan kan ve kan ürünlerinin tamamen gönüllü, bilinçli ve düzenli bağışçılardan karşılanmaktadır. Ancak gönüllü kan bağışçısı sayısı yeterli olmadığından, bir yıl içinde toplanan kanların yalnızca yüzde 40'ı Dünya Sağlık Örgütü'nün önerdiği şekilde Türk Kızılayı sayesinde düzenli, gönüllü ve bilinçli kan bağışçıları ile karşılanmaktadır. Geri kalan bölümü ise hala takas yöntemi ile toplanmaktadır. Çağdaş ve ülkemize yakışan çözüm, dünyanın gelişmiş ülkelerinde olduğu gibi kan ihtiyacının tamamının, ulusal bir kan bankası aracılığıyla gönüllülerden karşılanmasıdır. Gelişmiş ülkelerde güvenli kan bağışçılarının oranı yüzde 5 düzeyindeyken, ülkemizde bu oran yüzde 1,5 civarındadır. Temel amacımız ülkemize yakışır bir şekilde,gelişmiş ülkelerdeki gönüllü ve düzenli kan bağışçısı oranlarını yakalamaktır. Bu amaçla,140 yıllık tarihi birikimi ile ülkemizin en köklü ve güçlü insani yardım kuruluşu olan Türk Kızılay'ı, son dönemde kan hizmetleri alanında ciddi bir atılım ve gelişim süreci başlamıştır. Ulusal güvenli kan temini projesi hayata geçirilmiş, 8 ilde bölgesel kan merkezleri oluşturulmuş, yeni kan merkezleri açılmış, hastanelerde otomasyona geçilmiş, toplam kalite yönetimi uygulanmış,modern ve teknolojik alt yapı kurulmuş, güler yüzlü ve dinamik personel istihdam edilmiştir. Kan vermenin inan sağlığına zararlı yanının olmadığı tespit edilmiştir, bilimsel araştırmalara göre 18-65 yaş arasındaki sağlıklı bireyler 3 ayda bir kan verebilir. Bugün başkalarının, yarın sizin veya yakınlarınızın kana ihtiyaç duyabileceğinin sizde farkındaysanız, ülkemizin kan ihtiyacını karşılayabilir, bu sorunu hep birlikte çözebiliriz. Dolayısıyla, Türk Kızılayı'nın başlatacağı "Gönüllü Kan Bağışçısı Davranış Değişikliği Kampanyası" na toplumun tüm kesimlerinin sosyal sorumluluk adına destek olması gerekmektedir" dedi.Kızılay'ın bir gün herkese lazım olabileceğinin altını çizen Belediye Başkanı Hüseyin Erer, "Bu yüzden hepimiz gözümüz gibi bakmalıyız. Daha iyi noktaya gelmesi için hepimiz katkı vermeliyiz. Bu katkı Kan noktasında olabilir, fikir noktasında olabilir veya bağış noktasında olabilir. Bu çalışmalara ben ve tüm Karabük olarak omuz vermeliyiz. Kızılay en ummadığımız gün en yakınımıza bile lazım olabilir. Bu da asla unutulmamalı" diye kaydetti.

(YE-SD-Y) 04.06.2008 17:06 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title