Haberler

Kız Öğrenci Yurdu Törenle Açıldı

Güncelleme:

Çağdaş Yaşam Ayşe Leyla Akçağlılar Kız Öğrenci Yurdu genç kızları bekliyor.

Tekfen Holding kurucu ortaklarından Necati-Cansevil Akçağlılar'ın kızları Ayşe Leyla Akçağlılar'ın anısına Bursa'nın Nilüfer ilçesinde yaptırılan 105 öğrenci kapasiteli Çağdaş Yaşam Ayşe Leyla Akçağlılar Kız Öğrenci Yurdu, 11 Mayıs Cuma günü düzenlenen bir törenle hizmete girdi.

Tekfen Holding kurucu ortaklarından Necati ve Cansevil Akçağlılar'ın 2008 yılında hayatını kaybeden kızları Leyla Akçağlılar'ın anısına Bursa'nın Nilüfer ilçesinde inşa edilen Çağdaş Yaşam Ayşe Leyla Akçağlılar Kız Öğrenci Yurdu, 11 Mayıs Cuma günü düzenlenen bir törenle hizmete açıldı.

Leyla Akçağlılar'ın özel koleksiyonunun satışı amacıyla Portakal Sanat ve Kültür Evi tarafından Kasım 2010'da düzenlenen müzayededen elde edilen gelirle yaptırılan yurt, ilk öğrencileri yeni öğretim yılında ağırlayacak.

Çağdaş Yaşam Ayşe Leyla Akçağlılar Kız Öğrenci Yurdu açılış törenine Bursa Valisi Yardımcısı Etüp Sabri Kartal, Nilüfer İlçesi Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel ve Tekfen Holding ve Tekfen Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Defne Akçağlılar gibi kamu ve sivil toplum kuruluşlarından isimler katıldı.

Yardıma ihtiyacı olan gençlerden desteğini esirgemezdi

Açılış töreninde konuşan Tekfen Holding ve Tekfen Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Defne Akçağlılar eğitimde fırsat eşitliğine katkı sağlamak amacıyla kız öğrenci yurdunun yapımına destek verdiklerini belirterek,"Ablam Leyla Akçağlılar, yaşamı boyunca yardıma ihtiyacı olan gençleri kimselerin haberi olmadan desteklerdi. Öğrencilerin iyi neğitim almaları için onların sorunları ile yakından ilgilenirdi" dedi.

Leyla Akçağlıların eğitime olan katkısını sürdürmek istiyoruz

Defne Akçağlılar şöyle konuştu:

"Çağdaş Yaşam Ayşe Leyla Akçağlılar Kız Öğrenci Yurdu, 2008 yılında hayatını kaybeden ablam Leyla Akçağlılar'ın 28 Kasım 2010 tarihinde Portakal Sanat ve Kültür Evi tarafından gerçekleştirilen Leyla Akçağlılar Özel Koleksiyonu Müzayedesi'nden elde edilen gelirle, onun anısını yaşatmak üzere inşa edildi. Leyla Akçağlılar'ın ailesi olarak, kendisinin eğitime olan adanmışlığını sürdürmek istiyoruz. Ailecek Leylamızın ismini uzun seneler boyunca yaşatabilme arzusundayız.

105 öğrenci aynı anda barınabilecek

Bursa'nın Nilüfer İlçe Belediyesi tarafından tahsis edilen arsa üzerinde inşa edilen yurt, toplam 2 bin 800 metrekare kapalı alana sahip. Uludağ Üniversitesi'nde sadece 3 durak uzaklıkta bulunan Çağdaş Yaşam Ayşe Leyla Akçağlılar Kız Öğrenci Yurdu, 105 öğrenci ve bir öğretmen olmak üzere toplam 106 kişi kapasiteli.

ÇYDD tarafından işletilecek

Öğrencilerinin barınma gereksinimlerinin en çağdaş olanaklarla sağlayacak yurt içerisinde 11 adet 5 kişilik, 25 adet 2 kişilik banyolu odanın yanı sıra wi-fi internet bağlantısı, fitness, çamaşırhane, etüt ve dinlenme odası, yemekhane, bahçe, revir bulunuyor. Öğrencilerin kahvaltı ve akşam yemeği gibi hizmetlerinin de karşılanacağı Çağdaş Yaşam Ayşe Leyla Akçağlılar Kızı Öğrenci Yurdu, ÇYDD Bursa şubesi tarafından işletilecek.

AYŞE LEYLA AKÇAĞLILAR (1957-2008)

Saint Michel Fransız Lisesi'nden mezun olduktan sonra Université Paris IX Dauphine'de işletme ve iktisat eğitimi gören Leyla Akçağlılar, aynı dönemde Paris Cordon Bleu'de mutfak sanatı eğitimi aldı. Leyla Akçağlılar, Tekfen Holding'de üstlendiği çeşitli koordinasyon görevlerinin ardından, Tekfen Holding ve Tekfen Vakfı Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptı. Leyla Akçağlılar aynı zamanda Butterfly pastanesi kurucu ortağıydı.

Tekfen Holding'in Süreyya Homyak'ın vefatından sonra devraldığı S Restaurant'ın işletmeciliğini yürüten Leyla Akçağlılar aynı görevi, daha sonra yine Tekfen Grubu'na ait Akmerkez'de açılan S Café'de sürdürdü. Akçağlılar,

yemek ile ilgili tecrübelerini "Cordon Bleu", "Ne Yiyelim?", "Nerede Nasıl Yiyelim?", "Butterfly'dan Özel Tatlar" ve "Böbrek Yetersizliğinde Doğru Beslenme" isimli dört kitapta okuyuculara da aktarmıştır.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title