Haberler

Kitap Hediye Günü"Nde "Kitap Ağacı" Dikilecek, Şenlik Düzenlenecek

Herkese Kitap Vakfı ile Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğiyle düzenlenen "Kitap Hediye Günü"nde dikilecek "Kitap Ağacı"ndan çocuklar kitap toplayacak, Trump Towers'da çocuklar için "Kitap Şenliği" düzenlenecek ve aynı gün Beşiktaş futbol takımı maça "#BendenSana KİTAP En Güzel Hediye"...

Herkese Kitap Vakfı ile Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğiyle düzenlenen "Kitap Hediye Günü"nde dikilecek "Kitap Ağacı"ndan çocuklar kitap toplayacak, Trump Towers'da çocuklar için "Kitap Şenliği" düzenlenecek ve aynı gün Beşiktaş futbol takımı maça "#BendenSana KİTAP En Güzel Hediye" yazılı pankart ile çıkacak.

Kurulduğu günden bu yana yaptığı gönüllü çalışmalarla, 'toplumun kitap okuma oranını artırmak ve daha fazla insanı kitapla buluşturmayı' hedefleyen Herkese Kitap Vakfı ile Türkiye Yayıncılar Birliği iş birliği yaparak, insanların birbirlerine kitap hediye etmesini sağlamak, hediye vermenin ve almanın mutluluğunu insanlara yaşatmak için dünyada bir ilk olan "Kitap Hediye Günü" organizasyonunu başlattı.

Bu amaçla her yılın Nisan ayının üçüncü Pazar gününü "Kitap Hediye Günü" olarak ilan edildi.  Bu yıl 09 Nisan Pazar günü herkesin "Benden Sana" diyerek birine bir kitap hediye etmesi isteniyor.

"Kitaba ihtiyacı olanlara kitaba ulaşma imkanı sağlamak"

"Okuyan Türkiye İçin, Herkese Her Yerde Kitap" sloganı ile yola çıkan ve Türkiye'de kitap okumayı sevdirmek, yaygınlaştırmak ve kitaba ihtiyacı olanlara kitaba ulaşma imkanı sağlamak için çalışan Herkese Kitap Vakfı ile Türkiye Yayıncılar Birliği el ele vererek Nisan ayının üçüncü Pazar gününü insanların birbirine kitap hediye ettiği "Kitap Hediye Günü" olarak ilan ettiler.

Kitap Hediye Günü bu yıl 9 Nisan Pazar günü kutlanacak. Kitap Hediye Günü'nde, herkesin tanıdığı veya tanımadığı birine "Benden Sana" diyerek kitap hediye etmesi amaçlanıyor.

Kitap okumayı özendirmek için Beşiktaş futbol takımının futbolcuları Kitap Hediye Günü için  "#BendenSana KİTAP En Güzel Hediye" yazılı pankart ile sahaya çıkacak. Futbolcular çocuklara kitap hediye edecek.

Toplumda sevilen ve takip edilen her meslekten kanaat önderleri #bendensana ve

#aklımasengeldin etiketleri ile sosyal medyalarında kitap hediye etmeyi özendiren video virallerini paylaşacaklar.

Şenver: Kitap en değerli hediyedir

Herkese Kitap Vakfı Kurucu Genel Başkanı Bülent Şenver konuyla ilgili, "Vakfımız her sene Nisan ayının üçüncü Pazar gününü Kitap Hediye günü ilan etti. İnsanlarımıza birbirlerine kitap hediye etme alışkanlığını kazandırmak istiyoruz" dedi ve ekledi:

"Kitap en değerli hediyedir. Bu yıl ikincisini 9 Nisan Pazar günü kutlayacağımız ve Dünya'da bir ilk olan bu uygulama hepimizi heyecanlandırıyor. Kitap Dostlarının 9 Nisan Pazar günü tanıdıkları veya tanımadıkları kişilere 'Benden Sana' diyerek bir kitap hediye etmeleri istiyoruz. 9 Nisan Pazar günü sabahı Sütlüce Miniatürk'te özel bir tören yapılacak. Kitap Ağacı dikilecek, Çocuklar Kitap Ağacından meyve toplar gibi ağaçta asılı olan kitapları toplayacak. Öğleden sonra Trump Tower'da çocuklar için bir kitap şenliği ve atölyesi düzenlenecek. Yayınevleri hafta boyunca mağazalarında özel indirimler ve aktiviteler düzenleyecek. Okuyan Türkiye için Herkese Her Yerde Kitap okutmayı hedefliyoruz. Türkiye'de kitap okuyan insanların sayısını arttırmak için herkesin bize el vermesini bekliyoruz."

Kitap Hediye Günü

Türkiye'de insanların birbirlerine kitap hediye etme alışkanlığını kazanmasını sağlamak, kitap verenin ve alanın göz göze geldiğinde hediye vermek ve almak mutluluğunu onlara yaşatmak amacıyla dünyada bir ilk olan, "Kitap Hediye Günü" organizasyonunu başlatıldı. "Kitap Hediye Gününde" insanların birbirlerine kitap hediye etmesini bir alışkanlık haline getirmeyi amaçlıyor.
- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Beşiktaş Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Taciz iddiasıyla tutuklanan uzman çavuşun ifadesi ortaya çıktı

Taciz iddiasıyla tutuklanan uzman çavuşun ifadesi ortaya çıktı

Togg CEO'su Karakaş: Yeni SUV modeli T8X'i seneye bu vakitler görücüye çıkaracağız

Togg CEO'su Karakaş: Yeni SUV modeli T8X'i seneye bu vakitler görücüye çıkaracağız

Tokat'taki depremin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı

Tokat'taki depremin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı

Melih Gökçek'in yorumu cenaze sahiplerini kızdırdı: Saraydan kovulanlar bilmez

Melih Gökçek'in yorumu cenaze sahiplerini kızdırdı: Saraydan kovulanlar bilmez

ABD'de konuşan Şimşek: 2026 yılına kadar enflasyonun tek haneli rakamlara indiğini görmek istiyoruz

ABD'de konuşan Şimşek: 2026 yılına kadar enflasyonun tek haneli rakamlara indiğini görmek istiyoruz

Yerimizi garantiledik! Şampiyon takım, Devler Ligi'ne direkt gidiyor

Yerimizi garantiledik! Şampiyon takım, Devler Ligi'ne direkt gidiyor

title