Haberler

Kışın Kayak Yazın Teniste Kondisyon Depoluyorlar - Kars

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, kış sporları ile uğraşan ve aralarında milli takım oyuncularının da olduğu sporcular, güç depolamak için kışın kayak pistlerinde yazın da tenis kortu ya da futbol sahasında antrenman yapıyor.

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, kış sporları ile uğraşan ve aralarında milli takım oyuncularının da olduğu sporcular, güç depolamak için kışın kayak pistlerinde yazın da tenis kortu ya da futbol sahasında antrenman yapıyor.

Sarıçam ormanları ve kristal karıyla ünlü Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Sarıkamış'ta kış sporları başta olmak üzere çeşitli branşlardaki sporcular, zorlu geçen kış aylarında kayak pistlerinde, yazın da tenis kortu ile futbol sahasında çalışmalarını sürdürüyor.

Sarıkamış Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünün bünyesinde, Sarıkamış Kaymakamlığı ve Sarıkamış Belediye Başkanlığının destekleriyle antrenman yapan ve yaşları 6-13 arasında değişen 70 sporcu, haftanın 6 günü antrenörler nezaretinde tenis öğreniyor.

Sarıkamış Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ali Koçak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu sene yaz kamplarında farklı spor dallarında yaklaşık 250 sporcunun eğitim gördüğünü söyledi.

Koçak, 2016-2017 yıllarında Sarıkamış'ın kayakta devrim yarattığını anımsatarak, "Snowboard dalında Türkiye Şampiyonu, kayaklı koşu da Türkiye ikincisi olduk, alp disiplininde ise 54 madalya aldık." dedi.

Sarıkamış'ta spor salonuna ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Koçak, "Amacımız, deneyimli kadromuzla bölgemizden kayakta, teniste ve diğer branşlarda iyi sporcu yetiştirmek, ulusal ve uluslararası alanda başarılar elde etmektir. Acil olarak spor salonuna ihtiyacımız var. Eğer bu kısa sürede yapılırsa salon sporlarında daha da başarılı oluruz." diye konuştu.

Kayak için en iyi antrenman tenis oynamak

Kayak ve tenis antrenörü Serdar Üstündağ da tenisin, üst baldır kaslarını çalıştırdığı için yaz antrenmanlarını tenis ağırlıklı yaptıklarını ifade ederek, "Kayak için en ideal antrenman tenis oynamaktan geçiyor. Tenis sadece batıya yönelik bir spor olmadığını ileri ki zamanlarda herkese göstereceğiz. Burada çok iyi bir çalışma var, çocuklarımız da çok istekli görünüyor. Her gün değişik gruplarla farklı antrenman teknikleriyle çalışmalarımız sürüyor. Önümüzdeki yıllarda kayakta olduğu gibi teniste de milli sporcu çıkaracağız inşallah." ifadesini kullandı.

Alp Disiplini Milli Takım sporcusu Zerda Tımarlı ise tenisi çok sevdiğini belirterek, "Kışın yaklaşık 6 ay kayak yapıyoruz, yazın da tenis öğreniyoruz. Çünkü teniste adalelerimiz, üst baldırlarımız güçleniyor. Kondisyonumuz güçlendiği için kışın da yarışmalarda kayağa daha iyi basabiliyoruz." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Sarıkamış Ali Koçak Türkiye Kars Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title