Haberler

Kırım Tatarları Dernekleri Federasyon Başkanı Aracı Rusya Kırım'ı Federasyona Bağlamak İstiyor

Rusya'nın, Ukrayna'daki iç karışıklığı bahane ederek Kırım Özerk Cumhuriyeti topraklarına girip buradaki askeri varlığını artırması ve silahlı güçlerini geri çekmeye yanaşmamasına yönelik tepkiler sürerken, yarın İzmit'te Kırım Taratları Dernekleri Federasyonu'nun organizasyonuyla büyük bir protesto gösterisi düzenlenecek.

Rusya'nın, Ukrayna'daki iç karışıklığı bahane ederek Kırım Özerk Cumhuriyeti topraklarına girip buradaki askeri varlığını artırması ve silahlı güçlerini geri çekmeye yanaşmamasına yönelik tepkiler sürerken, yarın İzmit'te Kırım Taratları Dernekleri Federasyonu'nun organizasyonuyla büyük bir protesto gösterisi düzenlenecek. Fenerasyon Başkanı İbrahim Aracı yaptığı açıklamada, Kırım'da şu anda bir işgal olduğunu, Rusya'nın amacının Kırım'ı ı Rusya Federasyonu'na bağlamak olduğunu belirtirken, gerginlik nedeniyle Kırım Tatarları'nın çocuklarını okullardan alıp köye götürmek zorunda kaldıklarını söyledi.

'İŞGAL VAR'

Merkezi İzmit'te bulunan ve Türkiyle'deki tüm Kırım Dernekleri'nin bağlı bulunduğu Kırım Dernekleri Fenerasyonu Başkanı işadamı İbrahim Aracı, bugün yaptığı açıklamada şunları söyledi

Kırım'da malesef işgal var. Sokakta bir sürü askerler var. Tanklar var ve üzerlerinde hangi ülkeden belli olmayan üniformalı askerler var. Biz de biliyoruz ki bunun arkasında Rus ordusu var. Emirleri Moskova'dan alıyorlar. Böyle bir orduyla Kırım'a baskın yapıldı. Kırım parlemantosu önce basıldı ve Kırım parlementosu boşaltıldı. Yerine şimdi yeni bir hükümet getirildi. İlk önce 25 Mayıs tarihinde bir referandum kararı aldı. Ancak bunu şimdi 30 mart tarihine çektiler. Bu referandumdan ne çıkacak, Kırım Ukrayna'ya bağlı kalacak mı veya bağımsızlık mı isteyecek Silahların gölgesinde yapılan bir referandumun sonucu belli. Bu referandum büyük ihtimalle kesin bir şekilde bağımsızlık olacak.

'RUYSA FEDERASYONU'NA BAĞLAMAK İSTİYORLAR'

İbrnahim Aracı açıklamasında, Kırım biraz yanlızlaştırılacak, referandumdan sonra büyük bir ihtimalle Rusya Federasyonuna bağlanacak. Rusya Federasyonu orada biraz da belki Kırım Tatarlarını da ikna etmek için içlerinden bazı insanları seçerek parlemento oluşturup federasyonu bağlanma kararı alacak. Kırım stratejik açıdan çok önemli. dedi.

Türkiye'nin girişimlerinin ise şu anda zayıf göründüğünü de ileri süren İbrahim Aracı, Mustafa Cemiloğlu sayın Dışişleri Bakanı'nın kendisine bir garanti verdiğini söyledi. Benim anlayamadığım sadece şu. Sayın Davutoğlu geçen hafta gitti. Cemiloğlu dün akşam açıkladı. Yani niye 3-4 gün bekledi. Onu anlayamadım. 3-4 gün içersinde başka şeyler oldu onu mu bekledi Halbuki şu anda Kırım'daki soydaşlarımız bir rahat nefes alacak bir haber bekliyor. Şu anda kimse Kırım'ı terk etmek niyetinde değil. Herkes yerli yerinde oturuyor. Sakin bir şekilde oturuyor. Provekelere asla cevap vermiyoruz. dedi. PROVAKASYON KORKUSU

İbrahim Aracı, şu anda Kırım'da silahlı kişilerin silahlı bir müdehalede bulunmadığını, Rusya'nın böyle bir karar almadığının görürdüğünü de belirterek, Oraya koyduğu askere oraya gönderdiği askere böyle bir talimat vermemiş. Ancak uzun yıllardan beri birlikte yaşayan bir halk var. Bu halk çok fazla birbirleriyle barışmadı. Barışan yok mu, var. Barışan kısım şu anda Rus baskısını ve Rusya'nın orayı işgalini istemiyor. Şimdi burada bir defakto durum oldu. O yüzden bazıları Rus yönetimini destekliyor. Bazıları da desteklemiyor. Tarihten gelen bir sıkıntı var. Oradaki Kırım Tatarları Müslümanlığın sembolü. Bir prokovasyon halinde Allah göstermesin orada halkın birbirine girme olayı var. Onda da bizim Kırım Tatarlı soydaşlarımız gerçekten çok sabırlı davranıyorlar. Şu anda evlerinde oturuyorlar. Çocuklarının okullarında bir takım sıkıntılar oluyor. Çocuklarını okullarından aldılar ve köylerine taşıdılar.

YARIN İZMİ'TE PROTESTO VAR

kırım tartarları Federasyonu'nun organizasyonuyla yarın akşam İzmit'te büyük bir protesto gösterisi yapılacak. Saat.17.00'de merkez Bankası önünde toplanmayla başlayacak olan protesto gösterisine Kocaeli, Eskişehir, Bursa, Adapazarı, Trakya bölgesinde Çorlu, Tekirdağ dernekleri de katılacak. Protesto gösterisine binlerce kişinin katılacağı belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kırım Özerk Cumhuriyeti İbrahim Aracı Ukrayna Politika Güncel Haberler

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

Bakmadan Geçme

Aziz Yıldırım hangi kanalda? Aziz Yıldırım konuşması 13 Mayıs Canlı izle! Aziz Yıldırım adaylığını açıkladı mı? (VİDEO) Aziz Yıldırım'dan Fenerbahçe başkan adaylığı açıklaması Cleveland Cavaliers Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 14 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Kaptanlık Oyunu'nu kim kazandı, kaç kaç bitti? 9 Mayıs Pazartesi kaptanlar kim oldu? Survivor kim kazandı? 13 Mayıs Pazartesi Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Siyah cenaze aracı nedir? TikTok'ta gündem olan siyah cenaze arabası olayı anlamı ne? Kızıl Goncalar 19. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 13 Mayıs Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Çitos Efe'nin son hali! "Çocuktan Al Haberi" Efe Koçyiğit son hali nasıl? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 13 Mayıs Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Hayatı sorgulatacak Sigmund Freud sözleri Survivor CANLI izle! 13 Mayıs Pazartesi TV8 Survivor HD izleme linki var mı? Hükümet Kadın nerede çekildi? Hükümet Kadın filmi ne zaman yayınlandı? Hükümet Kadın konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? 13-14 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Maymunlar Cehennemi: Başlangıç konusu nedir, oyuncuları kimler,ne zaman, nerede çekildi? Carl Jung'dan Hayatı Değiştirecek 10 Alıntı
Aziz Yıldırım, Fenerbahçe başkanlığına adaylığını açıkladı

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe başkanlığına adaylığını açıkladı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title