Haberler

Killa Hakan kimdir? Killa Hakan'ın babası Ali Rıza Durmuş kimdir, öldü mü?

Güncelleme:

Hiphop camiasının sevilen isimlerinden olan Killa Hakan, Türkiye'nin önde gelen rapçilerinden biridir. Son dönemlerde genç rapçilerle yaptığı düetlerle de çok konuşulan Killa Hakan'ın babasının öldüğüne dair çıkan haberlerin detaylarını sizler için derledik. Killa Hakan kimdir? Killa Hakan'ın babası Ali Rıza Durmuş kimdir, öldü mü?

Killa Hakan gerçek adıyla Hakan Durmuş, müzik dünyasında büyük beğeni topluyor. Hakkında araştırmlar yapılan ünlü Rapçi hakkında Killa Hakan kimdir? Killa Hakan'ın gerçek adı ne? Killa Hakan hayatı ve biyografisi gibi konular merak ediliyor.

KİLLA HAKAN KİMDİR?

Doğum tarihi: Mart 1973

Kaç yaşında: 47 yaşında

Nereli: Kreuzberg, Berlin, Almanya

Tam adı: Hakan Durmuş

Mesleği: Müzisyen, söz yazarı

Killa Hakan kimdir? Killa Hakan'ın babası Ali Rıza Durmuş kimdir, öldü mü?

Killa Hakan gerçek adıyla Hakan Durmuş, 3 Mart 1973 yılında Berlin'de doğdu. Türkçe rapi ilk yapanlardan biri olan Killa Hakan, lakabı olan Killa sözü İngilizcede Killer yani Katil anlamına gelmektedir. Ama argoda "süper", "müthiş" anlamlarında da kullanılır. Killer kelimesini çok sık kullanmasından dolayı lakabı Killa kaldı.

Killa Hakan müzikal kariyerine kurucuları Boe B ve DJ Derezon olan Islamic Force grubu ile doğup büyüdüğü Kreuzberg/ Almanya'da başladı. 1986'dan beri rapin içinde olan Killa Hakan, o yıllarda rap konserleri verdi. 1994 yılında ise aktif olarak bu piyasaya adım attı. 1997 senesinde çıkarılan Mesaj adlı albümünün ardından Boe B, 2000 senesinde hayatını kaybetti. Boe B'nin ölümüne çok üzülen Killa Hakan bazı illegal işlere girişti ve cezaevine defalarca girip çıktı. Toplam 2 yıl 9 ay hapis yattı.

Almanya'da Türkçe rap yaparak Türkçe dilini Avrupa'ya tanıtan Killa Hakan, MTV Almanya kanalında 15 hafta süresince Top 10 listesinde kalmayı başaran tek Türk rap sanatçısıdır.

Sosyal medya hesaplarının sonunda kullandığı, sözlerini yazdığı ve çok sık 36 sayısının geçtiği bestelerinde 36'nın anlamı doğup yetiştiği yer olan Kreuzberg City'nin posta kodu'dur.

Killa Hakan kimdir? Killa Hakan'ın babası Ali Rıza Durmuş kimdir, öldü mü?

2002 yılında ilk solo albümü olan Çakallar ile kendisini rap dünyasına tanıttı. 2003 yılında Fuat Ergin ile birlikte Rapüstad adlı albümü yayınladı. Killa Hakan 2.solo albümü Semt Semt Sokak Türkiye albümünü 1 Eylül 2005 yılında yayınladı. Ayrıca 2005 yılında Killa Hakan Rock'n Coke'ye katıldı. Killa Hakan 2009 yılında Ceza ile birlikte Fanta Gençlik Festivali'nde de yer almıştı. 2012 yılında başrolünde Ata Demirer'in oynadığı Berlin Kaplanı filminin müziğini de yapmıştır.

Killa Hakan 23 Mayıs 2012'de 8.albümü olan Orijinal'i piyasaya çıktı. Ayrıca 23 Haziran 2013'de Killa Hakan'ın 9.albümü olan Son MoHakan piyasaya çıkmadan önce Ghetto İnsider klibi yayınlandı.

KİLLA HAKAN ALBÜMLERİ ŞARKILARI

Islamic Force - Mesaj (1997)

Çakallar (2002)

Rapüstad (2003)

Semt Semt Sokak (2005)

Kreuzberg City (2007)

Bomba Plak (2008)

Volume Maximum (2009)

Orijinal (2012)

ALİ RIZA DURMUŞ KİMDİR?

Killa Hakan'ın babası Ali Rıza Durmuş, Türkiye Milli Güreş takımını Akdeniz Olimpiyatları'nda temsil edip ilk altın madalya kazanan güreşçilerimizden, 69 senesi Türkiye şampiyonu, Balkan şampiyonu ve bunun gibi bir çok başarıyla ülkemizin bayrağını dalgalandıran isimdir. Trabzonspor sevdasıyla da bilinir.

Killa Hakan kimdir? Killa Hakan'ın babası Ali Rıza Durmuş kimdir, öldü mü?

KİLLA HAKAN'IN BABASI ALİ RIZA DURMUŞ ÖLDÜ MÜ?

Killa Hakan'ın çıktığı bir programda babası hakkında konuşmaları gündeme oturmuştu. Babasından gururla bahseden Killa Hakan takipçilerini mutlu etmişti. İlk olarak bazı sitelerde çıkan iddiaları ise Killa Hakan doğruladı.

Killa Hakan babasının vefat etmesi sonrası bazı paylaşımlarda bulundu. Trabzonspor ve rap camiası başta olmak üzere pek çok kişi Killa Hakan'a baş sağlığı diledi.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Kreuzberg Almanya Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title