Haberler

Kılıçdaroğlu'ndan Edirne'ye Yüzde 53 Tebriği

25'nci dönem milletvekili genel seçimlerinde CHP Edirne'den yüzde 53 oranında oy alarak 2 milletvekili çıkardı.

25'nci dönem milletvekili genel seçimlerinde CHP Edirne'den yüzde 53 oranında oy alarak 2 milletvekili çıkardı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin en yüksek oy aldığı kentteki İl Başkanı Oktay Bozkurt ve Belediye Başkanı Recep Gürkan'ı atayıp tebrik etti

Dün yapılan 25'nci dönem milletvekili genel seçimlerinin ardından CHP Edirne'de aldığı yüzde 53 oranındaki 143 bin 65 oyla ilk iki sıradaki adayları Okan Gaytancıoğlu ve Erdin Bircan'ı milletvekili olarak meclise gönderdi. AK Parti'de ise 65 bin 173 oyda kalarak sadece Şemsettin Emir'in vekilliğini kazandı. Seçim sonuçlarına göre CHP, Türkiye genelindeki en yüksek oyunu yüzde 53 ile Edirne'den aldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün gece seçim sonuçlarının ardından CHP Edirne İl Başkanı Oktay Bozkurt ve Edirne Belediye Başkanı 24'üncü dönem milletvekili Recep Gürkan'ı arayıp tebrik ettiği öğrenildi.

Edirne'deki seçim sonuçlarını değerlendiren Belediye Başkanı Recep Gürkan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun dün gece kendisini arayıp tebrik ettiğini ifade ederek şunları söyledi:

"Edirne bu seçimlerde bir kez daha kararlılıkla, artan bir kararlılıkla, bazılarına, bazı niyet okuyucularına ve toplum mühendislerine rağmen, bazı kişisel hesaplara rağmen yine Cumhuriyet rejiminin devamından, parlamenter sistemin devamından ve bunun Türkiye'deki en büyük bekçisi olan CHP'den yana tercihini çok açık ve kararlı bir biçimde ortaya koymuştur. Edirne'de partimizin oyları artmıştır. Bu artış arzu ettiğimiz düzeyde değildir. Biz daha çok bekliyorduk. 150 binin üzerinde oy bekliyorduk ama yine de CHP açısından Türkiye'deki birinci il olarak çıktık bu seçimde parti içerisinden. Dün akşam gece geç saatte sayın genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu da aradı, tebrik ve teşekkür etti çalışmalarımızdan dolayı. Bu da bizi ayrıca mutlu etti ve onurlandırdı genel başkanımız."

"GÖNLÜMDEN GEÇEN KOALİSYON MÜMKÜN DEĞİL"

Seçim sonuçlarının ardından ortaya çıkan koalisyon modellerine değinen Gürkan, gönlünden geçenin CHP-MHP-HDP koalisyonu olduğunu söyledi. Şu anda pek mümkün olmayan bir model olduğunu kaydeden Gürkan sözlerini şöyle tamamladı:

"Türkiye özellikle 2007 seçimlerinden sonra çok gerildi. En büyük ihtiyaç bence bir uzlaşmanın ortaya çıkarılması gerekiyor. Bunun en formülasyonu da CHP-MHP-HDP koalisyonudur. Keşke bu olabilse. İnsanların birbirini tanıması için yakınlaşması gerekiyor. Demokrasi açısından gönlümdeki bu olur." - Edirne

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Recep Gürkan Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title