Haberler

Keşan Festivali'nde Ceceli Rüzgarı

18-24 Temmuz 2011 tarihleri düzenlenen 9.Uluslararası Keşan Kültür ve Turizm Festivali etkinlikleri devam ediyor.

Festivalde 23 Temmuz 2011 Cumartesi günü yapılan 10 ayrı etkinlik vatandaşın her kesiminin festivale olan ilgisini arttırdı.

ŞİİR DİNLETİSİ

Saat 17.00'de ilk olarak Ahmet Yenice İlköğretim Okulu Sedvim yenice Kültür Salonu'nda Nihat Behram'ın şiir dinletisi sergilendi.

Şiir dinletisini Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Kılavuz ile Kültür ve Sosyal İşler Başkan Yardımcısı Ayşegül Arslan Aydın, CHP Keşan İlçe Başkanı Salim Yatıkçı, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan'ın eşi Şengül Özcan ile 50'ye yakın dinleyici izledi.

YAZARLARLA SÖYLEŞİ

Saat 18.00'de yine Ahmet Yenice İlköğretim Okulu Sevim Yenice Kültür Salonu'nda Nihat Behram, Muzaffer İzgü,Zeynep Oral ve Işıl Özgentürk'ün katıldığı Yazarlarla Söyleşi etkinliği gerçekleştirildi.

YAZARLARLA İMZA GÜNÜ

Saat 19.00'da Behram, İzgü, Oral ve Özgentürk Ortopedik engelliler Çocuk Parkı'nda kitaplarını imzaladılar ve okuyucuları ile söyleşi gerçekleştirdiler.

Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, burada düzenlenen toplantıda yazarlara teşekkür ederek festival anısına plaket ve hediye çantası takdim etti.

HALK DANSLARI GÖSTERİLERİ

Festivalin 6.gününde Atatürk Parkı'nda saat 18.00'de Slovenya ve Keşan Belediyesi Çağdaş Kadınlar Halk Oyunları Topluluğu ve saat 18.30'da Şehitlik Parkı'nda da KKTC ve Gürcistan ekibi gösterilerini sundular.

TİYATRO

Saat 18.30'da Kocaeli Bölge Tiyatrosu Mehmet gemici Cennet Bahçesi'nde "Uzaydan Gelen Aile" adlı oyunu sergiledi.

SATIR ET GÖSTERİSİ

Keşan belediyesi ile Keşan Kahceiler, Lokantacılar ve Otelciler Odası işbriliği ile hazırlanan Satı Et Gösterisi de saat 19.0'da Mehmet Gemici Cennet Bahçesi'nde gerçekleştirildi.

5 işletmenin katıldığı etkinlikte toplam 30 kg satır et konuklara dağıtıldı. Etkinliğe katılan firmalara Keşan belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Erdoğan Demir tarafından festival anısına ve festivale sağladıkları katkı nedeniyle plaket takdim edildi.

Etkinliği CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli ve CHP Keşan İlçe Başkanı Salim Yatıkçı'da ziyaret ederek satır et yediler.

Keşan Kahveciler Lokantacılar ve Otelciler Odası Başkanı Hüseyin Çakmak, Değirmendereli ve Yatıkçı'ya etkinliğe katılmalarından doları teşekkür etti ve Değirmendere'ye TBMM'deki çalışmalarında başarılar diledi.

Değirmendereli de bu etkinliği bölgenin damak zevki olan Satı Eti'nin tanıtımı anlamında çok önemli olduğunu belirterek "Umarım gelecek yıllarda bu etkinliği daha farklı boyutlarda görsel shovun fazla olduğu bir noktaya taşırız" dedi.

Değirmendereli ve Yatıkçı daha sonra Keşan Belediyesi El Beceri Kursları Sergisi ile Anadolu Kıyafetleri ve Gelin Başı sergisini de ziyaret ettiler.

FESTİVAL ALANINDAKİ ETKİNLİKLER

Gecenin son etkinliği de Festival alanında gerçekleştirildi.

Saat 20.45'te Slovenya ve KKTC ekibi gösterilerini sundular ve büyük beğeni topladılar.

Geceyi yaklaşık 30 bin kişi izlerken Halk Oyunları Gösterilerrinin ardından Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan tarafından grup liderlerine festival anısına plaket ve çiçek takdim edildi.

OYA PINAR KONSERİ

Gösterilerin ardından yerel sanatçı Oya Pınar'ın konseri de vatandaşlar tarafından beğeni ile izlendi.

Oya Pınar'a ve sunucuya da festival anısına plaketleri Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan tarafından takdim edildi.

MUHTEŞEM HAVAİ FİŞEK FÖSTERİSİ

Oya Pınar'ın kıonserinin ardından yaklaşık 15 dakika süre havai fişek gösterisi de vatandaşlar tarafından ilgi ile izlendi.

MUSTAFA CECELİ'YE BÜYÜK İLGİ

Gecenin son bölümünde sahne alan Mustafa Ceceli'de söylediği güzel şarkılara özellikle gençlerin büyük beğenisini topladı.

Ceceli'nin 3.şarkısından sonra gençler sahne önüne gelerek protokulun önünü doldurdular ve Ceceli ile birlikte şarkılara eşlik ettiler.

Ceceli'nin yaklaşık 2 saat süren konseri, konser alanında bulunan yaklaşık 30 bin kişi tarafından büyük ilgi topladı.

Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, sahneye gelere Ceceli'yi mükemmel sesinden dolayı tebrik etti ve kendisine festival anısına plaket ve çiçek takdim etti.

Ceceli'de Özcan'a teşekkür etti.

NECDET BUDAK'TA CECELİ KONSERİNE GELDİ

AKP Edirne eski Milletevkil Necdet Budak'ta Mustafa ceceli'nin konserinin ilerleyen dakikalarında konser alanına geldi.

Budak burada Keşan belediye Başkanı Mehmet Özcan tarafından karşılandı.

PLAKETLER VERİLDİ

Keşan belediye Başkanı Mehmet Özcan, Keşan Kaymakam Vekilliği yapan İpsala Kaymakamı İhsan Emre Sydın ve Şİpsala Cumhuriyet Savcısı Burhan Temtek ile Uzunköprü İl Genel Meclis üyesine de plaketlerini takdim etti.

MEKSİKA GECESİ

Festivaldeki geleneksel etkinliklerden biri olan Ülke Gecelerinin sonuncusu da 23 Temmuz 2011Cumartesi günü akşamı Meksika Gecesi ile son buldu.

Saat 00.15'te başlayan gecede Meksika Gecesi yapılırken, bu gecede konuk ülkelere Meksika Mutfağına özgü yiyeceklerden oluşan yemekler ikram edildi.

Keşan Belediyesi Başkan Yardımcısı Cemil Kılavuz, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ayşegül Arslan Aydın , Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan'ın eşi Şengül Özcan ile yabancı konuklar katıldılar.

Meksika Grubunun kendi yörelerine ait oyunları da ilgiyle izlenildi gecede ilginç gösterilerin de sergilenmesi geceye ayrı bir renk kattı.Meksika Gecesi saat 02.15'te sona erdi

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title