Haberler

Kenan Nuhut, Çorum Müsiad'ın Konuğu Oldu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorum Belediye Başkan Adayı Kenan Nuhut, "Bana 2 yıl verin, 2 yılda Çorum'u Avrupa kenti ve marka kent yapacağım. Ben bu bilgi, deneyim ve tecrübeye sahibim" dedi.

CHP Çorum Belediye Başkan adayı Kenan Nuhut, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Çorum Şubesi'nin konuğu oldu. İş dünyasının temsilcileri ile bir araya gelen Nuhut, projeleri hakkında açıklamada bulundu.

Eski bir kamu görevlisi ve sporun içinden gelen biri olmasına rağmen özellikle son yıllarda işadamlarına destek olmak adına dış ticaretle uğraştığını dile getiren Nuhut, işadamları gibi büyük çaplı bir yatırım ve ticaret portföyü olmasa da, sanayicilerin içerisinde bulunduğu durumu, sorunları yakından bildiğini dile getirdi.

Çorum'un son yıllarda iktisadi alanda büyük mesafe kat ettiğini anlatan Nuhut, "Bunu Çorumlu iş adamlarımız başardı. MÜSİAD, Ticaret ve Sanayi Odası olmak üzere, çeşitli meslek kuruluşları, ABİGEM, KOSGEB ve Orta Anadolu İhracatçılar Birliği temsilcilikleri, Organize Sanayi Bölgeleri gibi hem özel sektör hem de kamu destek kuruluşlarının Çorum'da faaliyetleri olduğunu biliyoruz. bu kuruluşların ortak bir akıl üreterek, Çorum için daha fazla ne yapılabilir sorusuna cevap arayışı içerisinde olacağım" diye konuştu.

İş dünyasının daha fazla yatırım yapması ve istihdam sağlaması için her türlü desteği vereceğini ve bunun öncelikli görevlerinden birisinin olacağını dile getiren Nuhut, "Bunu sizlerin kişisel oylarına talip olan bir politikacı mantığıyla söylemiyorum. Bunu, aslolan "devletin değil halkın zenginliğidir" şiarına olan inancımdan dolayı belirtiyorum. Çünkü, sizlerin yapacağı yeni yatırımlar ve atacağınız yeni adımlar Çorum markası ve imajına en büyük ve ciddi katkıyı sağlayacak olan çabalardır. Bu çabaların arttırılmasına destek olmanın bizim öncelikli görevimiz olmasından daha doğal ne olabilir? Ben ve belediyemiz, yatırımlarınızın geri dönüşümünün Corum'a yapacağı katkıların beklentisi içerisinde olacağız. Duacı olacağız. Sizlerin sağlayacağı istihdam, Çorum'a iktisadi ve sosyal anlamda yapılacak en büyük katkı olacaktır" ifadelerini kullandı.

Çorum'daki ekonomik faaliyetlerin daha fazla katma değer sağlayacak ve çeşitlilik gösterecek bir yapıda gelişmesine büyük önem verdiğinin altını çizen Nuhut, "Malumunuz, çağımız küreselleşme çağı, bilgi çağı, çağımız rekabet ve yeni teknolojiler çağı. Bu noktada, siz değerleri işadamlarının sadece yurt dışı pazarlarda değil, Çorum'da bile küresel rekabete açık bir iş ortamda olduğunuzun bilincindeyim. Çorum'un sadece göreceli olarak üstün olduğu tarım ve geleneksel sanayicilerle yetinmemesi gerektiği kanaatindeyim. Zira, bu sektörlerde yapılan yatırımlar gösteriyor ki yatırım fırsatları büyük ölçüde gerçekleştirilmiş durumda. Artık yeni ve farklı şeylere yönelmek gerekiyor. bu nedenle, Allah bu görevi bize nasip ederse, önceliklerimden birisi de, Çorum için profesyonel bir sektörel saha analizi yaptırarak, öncelikli olması gereken sektörleri ve özellikle turizm sektörünü masaya yatıracağım. Temel görevim, ortaya çıkacak olan yol haritasının hayata geçirilmesi olacak. Bunu, belki de bazı çevreler klasik belediyecilik anlayışıyla bağdaştıramayabilir. Ama en iyi siz biliyorsunuz ki, her şeyin temelinde finans konusu var. İş var. AŞ var. Zenginleşmek ve yaşam standartlarının arttırılması konusu var. İşte bu doğrultuda, belediye olarak bize düşen görevi yerine getireceğiz" şeklinde konuştu.

Projeleri hakkında da açıklamada bulunan Nuhut, daha sonra MÜSİAD üyelerinden gelen soruları yanıtladı. - ÇORUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Kenan Nuhut Çorum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? 16 Nisan baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title