Haberler

Kemer Dünyada Seyahate Çıkan İnsanların Yüzde 80'inde Turist İshali Oluşuyor'

Sağlık Bakanlığı Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürü Uzm. Dr. Hüsem Hatipoğlu, "Dünyada seyahate çıkan insanların yüzde 80'inde turist ishali oluşuyor.

Sağlık Bakanlığı Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürü Uzm. Dr. Hüsem Hatipoğlu, "Dünyada seyahate çıkan insanların yüzde 80'inde turist ishali oluşuyor. Yüzde 60'ı herhangi bir nedenle kendini hasta hissediyor. Yüzde 15'inde ciddi hastalık belirtileri görülüyor. Yüzde 9'u ise hastalanma şüphesiyle doktora gidiyor" dedi.

Sağlık Bakanlığı Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Seyahat Sağlığı Eğitim ve Değerlendirme Çalıştayı', Antalya'nın Kemer İlçesi'ndeki Limak Limra Otel'de başladı. Eğitimci ve akademisyenlerden oluşan yaklaşık 130 kişinin katıldığı çalıştayda, havalimanlarındaki sağlık işlemleri, güvenli seyahat, havayolu ile seyahatlerde tıbbi problemler, seyahat sağlığı, seyahat ve hastalıklar, aşılama ve seyahat aşıları gibi konular tartışılacak.

'TÜRKİYE'DE 9 MİLYON İNSAN YURTDIŞINA ÇIKIYOR'

çalıştayın açılışında konuşan Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürü Uzm. Dr. Hüsem Hatipoğlu, uluslararası öneme sahip halk sağlığı risklerinin Türkiye'ye girmesini önlemek amacıyla uluslararası giriş noktalarında gerekli her türlü sağlık tedbirini almak, halk sağlığını etkileyecek etkenlere karşı alınacak kontrol önlemlerini belirlemek amacıyla çalıştıklarını söyledi. Dünyada 1 milyardan fazla insanın ülke dışına çıktığını vurgulayan Genel Müdür Hatipoğlu, "Türkiye'de yurtdışına çıkan insan sayısı 9 milyon civarında. Gelişen ticari, kültürel ve sosyal durumlarla yurtdışına çıkan insan sayısı her geçen gün artmaktadır. Hac ve umre gibi toplu çıkışlar olmaktadır. Bu çıkışlarda önceden alınmayan tedbirler ve yapılmayan aşılar ölüme kadar gidebiliyor" dedi.

'YÜZ BİNDE BİRİ GİTTİĞİ ÜLKEDE HAYATINI KAYBEDİYOR'

Yapılan bir çalışma hakkında da bilgi veren Genel Müdür Hatipoğlu, şöyle dedi:

"Dünyada seyahate çıkan insanların yüzde 80'inde turist ishali oluşuyor. Yüzde 60'ı herhangi bir nedenle kendini hasta hissediyor. Yüzde 15'inde ciddi hastalık belirtileri görülüyor. Yüzde 9'u ise hastalanma şüphesiyle doktora gidiyor. Yüzde 7'si de hastalanma nedeniyle seyahatten erken dönmek zorunda kalıyor. Yüzde 6'sı ülkesine dönünce hastaneye yatıyor. Binde 4'ü gittiği ülkede hastaneye yatırılırken, yüz binde birinde de kişi gittiği ülkede hayatını kaybediyor."

Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı Seyahat Sağlığı Birimi'nden Dr. Cemal Ayazoğlu ise seyahatlerin çok çeşitli sağlık sorunlarını beraberinde getirdiğine dikkati çekerek, bu sağlık sorunlarının giderilmesinin iyi bir planlama ve kontrol önlemlerinin alınmasıyla azaltılabileceğini aktardı.

Konuşmaların ardından Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü'nün yaptığı çalışmalar hakkında sunum gerçekleştirildi. Çalıştay, 16 Aralık'ta sona erecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sağlık Bakanlığı Hüsem Hatipoğlu Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title