Haberler

Kemer Devlet Hastanesi "Dijital Hastane" Oldu

Kemer Devlet Hastanesi, Sağlık Bakanlığı ile Medipol Üniversitesi işbirliğiyle yürütülen proje kapsamında, HIMSS EMRAM Seviye 6 (Dijital hastane) belgesini almaya hak kazandı.

Kemer Devlet Hastanesi, Sağlık Bakanlığı ile Medipol Üniversitesi işbirliğiyle yürütülen proje kapsamında, HIMSS EMRAM Seviye 6 (Dijital hastane) belgesini almaya hak kazandı.

Hastanede düzenlenen değerlendirme toplantısına, Kemer Kaymakamı Mustafa Cihad Feslihan, İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür ve Medipol Hastanesi heyeti katıldı.

İncelemelerde bulunan heyet, hastanenin dijital hastane olması için onay verdi.

Dijital hastane belgesini İl Sağlık Müdürü Hülür'den alan Hastane Başhekimi Dr. Yılmaz Çiftçi, yaptığı açıklamada, dijital hastane olma sürecine 5 ay önce başladıklarını söyledi.

Süreç içerisinde hastanenin yazılımsal ve donanımsal ihtiyaçların belirlendiğini belirten Çiftçi, "Hastanedeki uygulamalarımızı HIMSS Türkiye temsilcileriyle paylaştık ve dijital hastane unvanı almaya hak kazandık. Bu uygulama sayesinde tüm hasta bilgilerinin dijital ortamda saklanması ile hasta bilgi güvenliğinde oluşabilecek hataları sıfıra indirgemeyi hedefliyoruz." diye konuştu.

Dr. Hülür ise dijital hastane projesini Antalya'daki tüm hastanelerde uygulamayı düşündüklerine işaret ederek, proje üzerinde çalışmak isteyen tüm ekiplere destek olacaklarını kaydetti.

Projeye gönülden inandıklarını ifade eden Hülür, projenin çeşitli süreçleri yönetmeyi gerektiren hastanelerin, tıbbi hataları önlemesi ve ciddi bir tasarruf sağlaması bakımından önemli olduğunu vurguladı.

Kaynak: AA / Güncel

Sağlık Bakanlığı Cihad Feslihan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title