Haberler

Kemer Belediye Tiyatrosu Tiyatro Atölyesini Açıyor

Kemer Belediye Tiyatrosu Artık Gelenekselleşmiş Olan Yaz Dönemi Tiyatro Atölye Çalışmalarına Başlıyor. 25 Haziran 2008 Çarşamba Günü Tüm Başvuran Adaylar , Kbt Genel Sanat Yönetmeni Selim Türkışık, Eğitmenler Ebru Zeliha Sırkıntı, Bilgen Özçelik, Güneş Akın, Dinçer Genç ve Özge Dalyanoğlu ile Birlikte Kemer Belediyesi Kültür Salonunda Buluştu.katılımcı Çocuklara ve Gençlere Bu Yaz Tiyatro Atöl...

Kemer Belediye Tiyatrosu artık gelenekselleşmiş olan yaz dönemi Tiyatro Atölye çalışmalarına başlıyor. 25 haziran 2008 Çarşamba günü tüm başvuran adaylar , KBT Genel Sanat Yönetmeni Selim Türkışık, Eğitmenler Ebru Zeliha Sırkıntı, Bilgen Özçelik, Güneş Akın, Dinçer Genç ve Özge Dalyanoğlu ile birlikte Kemer Belediyesi Kültür salonunda buluştu.Katılımcı çocuklara ve gençlere bu yaz tiyatro atölyesinin programı açıklanırken, öğrencilerin dilekleri dinlendi. Toplantıya Kemer Belediye başkanı Hasan Şeker'de katıldı.

Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker ise yaptığı açıklamada, "Çocuklarımızın okulları bitti. Hepsi de başarılı karne aldılar. Gözlerinden de öyle okuyorum. Onların şimdi tiyatroya ihtiyaçları var.Yaz tiyatro kurslarımız her yıl olduğu gibi bu yılda yeniden başladı. Bir yaz boyunca onlar burada çalışacaklar. Öğretmenlerinden bilgiler alacaklar, tiyatronun tabanını oluşturacaklar. Çalışmalarının sonucu bize güzel bir gösteri hazırlayacaklar. Bizde tüm Kemer olarak gelip o gösteriyi seyredeceğiz. Ne kadar güzeldir ki çocuklarımız bırakın tiyatro seyretmeyi tiyatroya ilk adımı atıyorlar. Bu bizim için çok güzel bir mutluluk. İnanıyorum ki, aileleri için de çok büyük bir mutluluk. Hepsine yürekten başarılar diliyorum." dedi.

Kemer Belediyesinin Tiyatro gurubunun çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini de ifade den Şeker, " Gördüğümüz gibi Kemer'in bir tiyatrosu var. Bunun yanında çok da ciddi sayıda seyircisi var. Bunu kolay sağlamadık. Bu boş koltuklara arkadaşlarımızın oynaması çok zordu. İlk başladığımız dönemlerden şimdilere bakıyoruz onlar çok mutlular şimdi bu koltuklar hiç boş kalmıyor. Bu Kemerlinin tiyatroya verdiği desteği gösteriyor. Bu konudan yana çok mutluyuz ve bölgemizde tek tiyatroyuz. Ve bu işleri de çok dar kadroyla yapıyoruz. Bu arkadaşlarımıza da çok teşekkür ediyoruz. Bu kadro hem Kemerlimize tiyatro oyunu hazırlıyor hem de çocuklarımıza ders veriyor. Bunun içinde çok mutluyuz" diye konuştu.

Kemer Belediyesi Sanat Yönetmeni Selim Türkışık ise yaptığı açıklamada, " Öncelikle çok mutluyuz. Kemer Belediye Tiyatrosunda toplam 6 kişiyiz. Bence bu arkadaşlarımız hepsi birer kahraman. Kemer ilçesinde tek Belediye tiyatrosuyuz. Ayrıca bazı illerde olamayan bir şey yapıyoruz. Bu konuda başkanımıza teşekkürlerimi sunuyorum vermiş olduğu destek için..Beni en çok sevindiren bu güzel çocuklarımız ve onları buraya gönderen aydın velilerimiz.Onlar burada olduğu sürece bizim Türkiye Cumhuriyetinin değerlerinden hiç bir şey kaybetmeyeceğimiz kesindir. Tiyatro ordumuz gördüğünüz gibi günden güne büyüyor. Onlarla birlikte drama dersi alıyorlar kurs bitiminde hepsi birer sertifika vereceğiz. Kurslarımızda tabii ki ciddiyet ve devamlılık gerekiyor. Onu sağladığımız zaman Ağustos sonuna oyunlarımızı hazırlayıp ailelerine izlettirip onları da mutlu edeceğiz. Bizde mutlu olacağız" dedi.

(KK-AT-Y) 25.06.2008 16:39 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title