Haberler

Keçiören'de Emine Erdoğan'ın Öncülüğünde Anaokulu Açılışı

Toplumsal Girişim Merkezi'nin (TOGEM) "Anasınıfsız Okul Kalmasın" projesi kapsamındaki "Hedef 500 Anasınıfı" kampanyasına katılan işadamı Ali Ağaoğlu'nun Keçiören'de yaptırdığı anaokulu törenle açıldı.

Toplumsal Girişim Merkezi'nin (TOGEM) "Anasınıfsız Okul Kalmasın" projesi kapsamındaki "Hedef 500 Anasınıfı" kampanyasına katılan işadamı Ali Ağaoğlu'nun Keçiören'de yaptırdığı anaokulu törenle açıldı.

Törene Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan da katıldı.

Açılış törenine Emine Erdoğan'ın yanı sıra AK Parti Ankara Milletvekilleri Tülay Selamoğlu ve Nurdan Şanlı, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in eşi Nevin Gökçek, Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Yurtoğlu, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Bülent Yağmur ve TOGEM Başkanı Saadet Gülbaran da hazır bulundu. Anaokulunun yapımını üstlenen işadamı Ali Ağaoğlu'nu ise Ali Demirhan temsil etti. İstiklal Marşı ve şehitler için saygı duruşu ile başlayan törende, anaokulu ve ilköğretim öğrencilerinin yaptığı halk oyunları gösterisi büyük alkış aldı.

"Ali Ağaoğlu Anaokulu ve Sabahat-Mevlüt Akpınar Anaokulu hayırlara vesile olsun" diyen Emine Erdoğan, Keçiören Belediye Başkanı Ak ve TOGEM Başkanı Gülbaran'a teşekkür etti. Çocukların küçük yaşta her bilgiyi beyinlerine kaydettiklerine dikkat çeken Erdoğan, "Bu yüzden onları güzel eğitmek zorundayız. Birlik, dayanışma, bir arada yaşama, hoşgörü evde anlatılmalı, pratiği de anaokulunda verilen milli ve manevi değerlerle yoğrulmalıdır. Eğitim çok önemlidir, ama değerler eğitimi daha önemlidir. Ahlaklı, erdemli nesiller yetiştirmek son derece önemlidir. Yıllarca eğitimde talim boyutuna özen gösterilirken, terbiye boyutu çocuklarımıza yeterince verilmemiştir. Çocuklarımıza örf ve adetlerimize özgü değerler vermeliyiz" diye konuştu.

Emine Erdoğan, çocuklara geçmişte demokrasi eğitiminin yeterince verilemediğinin altını çizerken, "Anaokulundan itibaren kardeşlik, beraberlik ve demokrasi eğitimi alan çocuklar bugünkü nesilden çok daha iyi olacaklardır. Terör, yoksulluk, gelir dağılımındaki eşitsizlik sorunlarının temelinde, değerler eğitimin eksikliğini görüyoruz. Türkiye için güzel, kendini yetiştirmiş bir nesil görmek istiyorsak küçük yaşlardan itibaren değerler eğitimine önem vermeliyiz" mesajlarını iletti. Bugün açılışını yaptıkları anaokulunun bulunduğu bölgenin on yıl öncesine kadar gecekondularla dolu olduğunu hatırlatan Erdoğan, "Bu gecekondularda yaşayan nesil eğitim imkanı bulamamıştı, çünkü okuyabilmek için uzak bölgelere gitmek zorundaydı. Bugün bölgenin çehresi tamamen değişti. Gecekonduların yerine daha güzel konutlar yapıldı, okullar yapıldı ve çocuklar daha güzel eğitim aldı. 10 yıl önce hayal görülen hedefler bugün sıradanlaşıyor" dedi.

Vali Alaaddin Yüksel ise, hayırlı çalışmalarından ötürü Emine Erdoğan, Ali Ağaoğlu ve Mustafa Ak'a teşekkür ederek, "Anaokulunun yavrularımıza kazandıracağı eğitim ile yurt içinde ve uluslararası düzeyde, yani medeniyet aleminde yarışmalarını sağlayacak eğitimin ilk parçasını veriyoruz" diye konuştu.

Belediye Başkanı Mustafa Ak da, "İyilik meleği saygıdeğer Emine Erdoğan Hanımefendi'nin ve bir iyilik hareketi olan TOGEM'in gerçekleştirdiği iki anaokulundan birini açıyoruz. Bu anaokulunu Keçiören'e kazandırdığı için Sayın Hanımefendi'ye ve Saadet Gülbaran'a teşekkür ederim. Buna benzer projeleri yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Keçiören Belediyesi'nin gerçekleştirdiği hayırlı projelere de değinen Başkan Ak, KOSGEB ve TOBB ile işbirliğine giderek "1071 Kadın Girişimci" projesini hayata geçirdiklerini hatırlatarak, "Kadınların kendi ayakları üzerinde durmalarını sağlayan ve kendi iş yerini açmaya olanak sağlayan bir projedir bu. Eğitim her zaman için önceliğimizdir. Bu doğrultuda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kaymakamlığımız ile birlikte ihtiyacı olan okulların ihtiyaçlarını da gideriyoruz" diye konuştu.

Başkan Ak, Keçiörenlilere beceri kazandırmak ve meslek edindirmek için KEÇMEK bünyesinde açtıkları ücretsiz meslek ve sanat kurslarında 20 binden fazla insanın eğitim aldığını ifade etti. İlköğretim öğrencilerinin eğitimine destek sağlayan KEDEM'den ise 10 binin üzerinde öğrencinin faydalandığını kaydeden Başkan Ak, "Okuma yazma bilmeyen kadınları önce okuryazar bir birey, sonra da ilköğretim, lise, hatta üniversite mezunu yapmayı amaçladığımız KADEM projesi ile, eğitimi yarıda kalan binin üzerinde kadının diploma sahibi olmasını sağladık. Aile eğitim merkezlerimiz hem yeni evlenecek çiftlere evlilik öncesi eğitim hem de evli ve boşanmış çiftlere destek eğitimi veriyor. Yaz spor okullarımızda 15 binin üzerinde çocuğun sporla uğraşmasına vesile oluyoruz. Eğitime hizmet sadece MEB'in görevi değildir, tüm kurumlarımızın görevidir. Biz de bu doğrultuda eğitime her türlü desteği veriyoruz" dedi.

TOGEM Başkanı Saadet Gülbaran ise, amaçlarının yardıma muhtaç aileler ile yardım etmek isteyen hayırseverler arasında köprü kurmak olduğunu söyledi. "Anasınıfsız okul kalmasın" projesi ile anaokulu olmayan yerlere hayırseverlerin katkılarıyla anaokulu yaptırıldığını anlatan Gülbaran, "Hedefimiz 500 anaokulu yapmak. Keçiören'de bugün ikinci anaokulumuzu açıyoruz. Bu projeye katkılarından dolayı, himayelerinde olmaktan büyük mutluluk duyduğum Emine Erdoğan Hanımefendi'ye, verdiği desteklerden ötürü Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'a ve hayırsever işadamımız Ali Ağaoğlu'na teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Törende işadamı Ağaoğlu'nu temsil eden Ali Demirhan da, "Böylesine güzel sosyal sorumluluk projelerine bizi dahil eden TOGEM'e ve Emine Erdoğan Hanımefendi'ye çok teşekkür ediyoruz. Her alanda güçlü bir Türkiye için eğitime yatırım yapmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek anaokulu hizmete açıldı. Havai fişek gösterisinin de yapıldığı açılış sonrası protokol heyeti anaokulunu gezerek incelemelerde bulundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Emine Erdoğan Ali Ağaoğlu Mustafa Ak Keçiören Yerel Haberler

title