Haberler

Kck Ana Davasında 27 Kişi Tahliye Edildi

Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin tutuklu bulunan 32 KCK’lı için tahliye kararı vermesinin ardından 27 kişi serbest bırakıldı.

Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin tutuklu bulunan 32 KCK'lı için tahliye kararı vermesinin ardından 27 kişi serbest bırakıldı.

Diyarbakır'da görülen KCK ana davasında tutuklu bulunan 32 kişinin serbest bırakılmaları için avukatları tarafından uzun tutukluluk sürelerine ilişkin yapılan tahliye talebini değerlendiren Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi, aralarında DİHA Editörü Tayip Temel, Batman eski Belediye Başkanı Necdet Atalay ve Kayapınar eski Belediye Başkanı Zülküf Karatekin'in de bulunduğu 32 kişi hakkında tahliye kararı verdi. Tahliye kararının ardından 27 kişi serbest bırakılırken, 5 kişinin ise diğer suçlarından dolayı tutukluluk halleri devam edecek.

Diyarbakır D ve E Tipi Cezaevleri'nde tutuklu bulunan KCK'lıların tahliye kararının ardından çok sayıda kişi cezaevleri önüne geldi. Akşam saatlerinde tahliye edilen KCK'lıları yakınları ve aralarında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Gültan Kışanak'ın da bulunduğu BDP'liler karşıladı.

Tahliye olanlar arasında yer alan Kayapınar eski Belediye Başkanı Zülküf Karatekin, tahliye edilmelerini siyasi olarak değerlendirdi. KCK yargılamalarının hukuki bir gerekçesinin olmadığını öne süren Karatekin, cezaevinde rehine olarak kaldıklarını söyledi. Karatekin, "Yaklaşık 4,5 yıldır burada rehine tutuluyoruz. Tutuklanmamız nasıl bir siyasi kararla yapıldıysa ve uyduruk gerekçelerle bugüne kadar cezaevinde tutulduysak, bana göre yine bırakılmamız siyasi bir karardır. Bu 4,5 yıl içerisinde yapılan yargılamalar bize göre şekli yargılamalardı. Hukuki hiçbir altyapısı olmayan yargılamalardı. Ama Kürt halkı gördüğünüz gibi bütün baskı ve tutuklamalara rağmen kendi demokrasi ve özgürlük mücadelesini verdi. Her şeye rağmen mücadelelerini sürdürdü. Bugün eğer burada bulunuyorsak, yine bu halkımızın mücadelesi sayesinde buradayız ve bırakılmış bulunmaktayız" dedi.

"ÖZGÜRLÜK KIYAMETİ VE DEĞERLİ BİR ŞEYDİR"

Batman eski Belediye Başkanı Necdet Atalay ise, cezaevinde kalan arkadaşlarının durumuna dikkat çekerek, geride insan bırakmak kadar kötü bir şeyin olmadığını söyledi. Atalay, "Hepsi Kürt halkının yiğit evlatlarıdır. Sokakta suçüstü yakalanmış insanlar değildir. Bu halkın geleceği, özgürlüğü için mücadele, kavga verdikleri için cezaevindeler. İnanıyorum ki bu süreç nihayete erer, halklar birbiriyle daha fazla kardeşleşir, gerçek bir barış tecelli eder. Geride bıraktığımız yoldaşlarımız da kısa bir zamanda dışarı çıkar. Dört yıl önce gözaltına alınırken yine kızımla beraber kameralar karşında ayrılmıştım, şimdi yine beraberiz. Biraz büyümüş ama güzel bir şey. Özgürlük kıyameti ve değerli bir şeydir" şeklinde konuştu.

Tahliye olan KCK'lıların yarın BDP Diyarbakır İl Başkanlığı'nda basın açıklaması yapacakları öğrenildi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Zülküf Karatekin Necdet Atalay Diyarbakır Kck Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title