Haberler

Kazakistan'daki eylemlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 164'e yükseldi

Güncelleme:

2 Ocak'ta akaryakıt zamlarını protesto için sokağa inen eylemciler Kazakistan'ı savaş alanına çevirirken, gerek Cumhurbaşkanı Tokayev'in orduya verdiği vur emri gerekse ülke genelinde OHAL kararlarıyla sular biraz olsun duruldu. Ülkedeki olaylar kontrol altına alınırken gösterilerde 2'si çocuk 164 insan yaşamını yitirdi. Gözaltına alınanların sayısı ise 6 bini buldu.

Kazakistan'da 2 Ocak itibarıyla başlayan akaryakıt zammı protestoları ülkeyi yangın yerine çevirirken, Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev'in orduya verdiği vur emri ve ülke genelinde ilan edilen "Yüksek tehlike alarmı" nedeniyle alınan OHAL kararı suların biraz olsun durulmasını sağladı.

POLİS KONTROL NOKTALARI KURULDU

Kazakistan'da güvenlik önlemleri artırılırken, en büyük kent Almatı'da polis kontrol noktaları kuruldu, güvenlik güçleri devriye gezmeye başladı. Bazı iş yerlerinin yeniden açılmasıyla birlikte halk yiyecek almak için dışarı çıktı.

Kazakistan'daki olaylarda bilanço ağırlaşıyor! Hayatını kaybedenlerin sayısı 164'e yükseldi

İNTERNET KESİNTİSİ SÜRÜYOR

Benzin istasyonları önünde araç kuyrukları oluştu. Akaryakıt istasyonlarının kapanmasının, yaklaşık 2 milyon nüfuslu kentteki gıda dağıtımını kesintiye uğrattığı belirtiliyor. Başkent Nur Sultan'ın tüm giriş ve çıkışlarına da polis kontrol noktaları kuruldu. Ülke genelinde internet kesintisi sürüyor.

Kazakistan'daki olaylarda bilanço ağırlaşıyor! Hayatını kaybedenlerin sayısı 164'e yükseldi

ÖLÜ SAYISI 164'E YÜKSELDİ

Kazakistan yetkilileri 2 Ocak'ta başlayan protestolarda 26'sı eylemci, 18'sı polis olmak üzere toplamda 44 kişinin hayatını kaybettiğini açıklarken bugün yapılan bir haber ise dünyayı ayağa kaldırdı. Kazakistan Sağlık Bakanlığı, gösterilerde 2'si çocuk 164 insanın yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Kazakistan'daki olaylarda bilanço ağırlaşıyor! Hayatını kaybedenlerin sayısı 164'e yükseldi

GÖZALTI SAYISI 6 BİNİ BULDU

Ülkedeki genel hasar miktarı ise 212 milyon dolar, internetin kapatılmasının bedeli 189 milyon dolar, gözaltına alınan kişi sayısı 5.969 kişi olarak açıklandı.

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Dünya

Kazakistan Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (4)

ahmet say:

bizim halkımız dış güçlerin oynuna kazaklar gibi gelmiyecek güçlü türkiye için devam edeceğiz ve buna kimse engel olamayacak ilk on ekonomi arasına girdiğimizdede halkımız cumhurbaşkanımıza minettar kalacak

18
30
yanıtYanıtla
Zafer yılmaz :

herşeye yorum yazıyorsun sazan. çok bilgin varmış gibi. 20 senedir ilk 10 giremedikde şimdimi giriyoruz. boş adamsın gereksiz adamsın. akıllı adamlar lazım bu millete.

yanıt0
yanıt0
metin yalcin:

Durduk yerde bir ülke patladı gitti, yazık oldu ..

7
2
yanıtYanıtla
uemit delibas:

nasıl is .. türk birliği kuruluyor ardindan Ukranya degil kazaklar karisiyor ... ben diyorudumki simdi türk birliği yardim asker gönderir .. ama nerdeee rus asker gönderiyor ve kazak baskan tvde Rusça konuşuyor ... allah akil fikir versin .. ne demeli ..

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title