Haberler

Kaynakçılık Kursuna Giden Eski Hükümlülere Sertifikaları Verildi

Zonguldak'ta Eski 20 Hükümlüye Verilen "Eski Hükümlülere Yönelik İleri Kaynakçılık Kursu" Tamamlanarak Kursiyerlere Sertifikaları Verildi.

Zonguldak'ta eski 20 hükümlüye verilen "Eski Hükümlülere Yönelik İleri Kaynakçılık Kursu" tamamlanarak kursiyerlere sertifikaları verildi.

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanlığı, Türkiye İş Kurumu Zonguldak İl Müdürlüğü, Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve diğer Koruma Kurulu üyelerinin katkılarıyla 15 Ekim 2007 tarihinde başlayan ve 20 kursiyerin toplumsal uyum ve rehabilitasyonunda önemli rol oynayan, 430 saatlik eğitim programını içeren "Eski Hükümlülere Yönelik İleri Kaynakçılık Kursu" tamamlanarak kursiyerlere sertifikaları verildi. Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) toplantı salonunda yapılan sertifika törenine Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, Baro Başkanı Erol Mekik, Emniyet Müdürü Atilla Çınar, Alay Komutanı Hakan Temel Aksel, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, savcılar ve çok sayıda davetli katıldı.

Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen, 2007 yılı sonu itibariyle 4 bin 500 kişiye kaynakçılık kursu sonucu iş bulduklarını kaydetti. Erkmen, "'Başlamak bitirmenin yarısı' derler. Bunun başlangıcında da gidip katıldığımızda kursiyer arkadaşlarımızın heyecanlarını gözlemlemiştik. Oradaki olanakları görünce bunun başarı ile tamamlanacağını anlamıştık. Biz yeterli gayreti gösterip bu başarı belgesi almaya hak kazanan kursiyerlerimizi kutlamak istiyoruz. Onları bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyoruz ve inşallah bu belgenin kıymetini bileceklerdir. Bir meslek sahibi olması dolayısıyla geleceğe çok daha umutla ve güvenle bakacaklardır. Değişen yasalar Koruma Kurulunu gündeme getirdi ve arkadaşlarımızın bir takım başarılı uygulamalarına şahit olduk. Amaç, arkadaşlarımızın topluma kazandırılması. Bu yolda değişik bir takım faaliyetler, diğer değişik uğraş alanları var. Bunları da gözlemliyoruz. Ama bu kurs bölgemizle birebir örtüşen ve uyum gösteren bir proje. Çünkü Zonguldak'ta ekonomik anlamda tek çeşitlilikten kurtarılıp, ekonomik çeşitliliği sağlamak amacındayız. Sektörel zenginliği sağlamak amacıyla yapılan çalışmalarda gelişen sektörlerin başında da denizcilik sektörü ve tersaneler geliyor. Tersaneler konusunda Zonguldak şuanda İstanbul'dan sonra en çok yatırımın yapıldığı bölge haline geldi. Şuanda Ereğli bölgesinde 5 bine yakın arkadaşımız bu tersanelerde istihdam edilir boyuta geldi. Alaplı'da yeni bir bölge hazırlandı. Kilimli de devam ediyor. Filyos'ta planlanan tersane yapımı var. Bunların hepsini göz önüne aldığımız zaman gelecekte en az 10 bin kişinin sırf bu alanda çalışabileceğini rahatlıkla söyleye biliyoruz. 2007 yılı sonu itibariyle rakamlara baktığımızda 4 bin 500 arkadaşımıza biz kaynakçılık kursları sonrasında belge verdik. Onları kalifiye hale getirip çeşitli yerlerde iş başı yapmalarını sağladık. Son günlerde özellikle Tuzla'da, Pendik'te, tersanelerde yaşanan olayları göz önüne aldığımız zaman kalifiye olmayan bir takım kişilerin çalıştırıldığı yönünde haberlerin yer aldığına dikkat edecek olursak, biz de bunun tam tersi olur. Eğitim aldığını ve kalifiye haline getirildiğini, bu sektörlerde iş başı yaptığını çok rahatlıkla söyleyebiliyoruz. Buda diğer yerlerden Zonguldak'ı ayırıcı bir özellik oluyor" dedi.

Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır ise, hükümlülerin bir daha geri dönmemelerini temenni etti. Bakır, "20 kursiyerimizi bu amaçla iş sahibi yaptık. Bununla gurur duyuyoruz. Bu kursiyerlerimiz hem kendilerine katkıda bulunacaklar, hem ailelerine hem de topluma katkıda bulunmuş olacaklar. Temenni ediyoruz ki bir daha ceza evine dönmeyeceklerdir. Bu çalışmalara yönelik yeni projelerimiz Bakanlığımızın bize verdiği imkanlar ölçüsünde devam edecek" dedi.

Konuşmaların ardından kursu bitiren 20 eski hükümlüye sertifikaları verilirken, kursa destek verenlere de teşekkür plaketi verildi.

(ET-OS-Y) 05.03.2008 18:46 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title