Haberler

Kaymakam Türköz'den Didim Ticaret Odasına Ziyaret

Didim İlçe Kaymakamı Mehmet Türköz, Didim Ticaret Odası yönetimini ziyaret etti.

Didim İlçe Kaymakamı Mehmet Türköz, Didim Ticaret Odası yönetimini ziyaret etti.

Yaklaşık bir ay önce göreve başlayan Didim Kaymakamı Mehmet Türköz, iade-i ziyaretler kapsamında Didim Ticaret Odasını ziyaret etti.

Ziyarette ev sahipliğini Didim Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Üstündağ, Meclis Başkanı Hilmi Yıldırım, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Mehmet Urgancı ve Mehmet Çelik, Meclis Başkan Yardımcısı Aydın Çağlayan, Yönetim Kurulu Üyeleri Ömer Vela ve Mekin Subaşı, Meclis Üyeleri Ali Hikmet Atilla ve Deniz Demir yaptı.

Gerçekleştirdiği ziyaret için Kaymakam Türköz'e teşekkürlerini ileten Başkan Üstündağ, Ticaret Odasının çalışmaları ve fiziki şartları hakkında bilgiler verdi.

Taraflar ziyarette, Esnafın ekonomik durumu, Didim'in sorunları, Kredi Garanti Fonu destekleri, Didim Turizminin seneler içerisindeki gelişimi ve bugün geldiği nokta, Didim'deki turizm müşterisinin profili, hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Çevremizde yer alan turizm ilçeleri ile farklarımız konuşuldu. Bu konuda akademik bir kıyaslama çalışması yapılması gerektiği vurgulandı

Didim Ticaret Odası Başkanı Şaban Üstündağ Ticaret Odası tarafından hazırlanan ilçenin acil çözüm bekleyen sorunlarının yer aldığı raporları Kaymakam Türköz'e sundu. Bu sorunlardan önemli görülenlerin gerçekleşmesi için siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile bir ziyaret planlayarak Ankara'ya gidilmesini talep etti. Meclis Başkanı Hilmi Yıldırım da, Kaymakam Türköz'ün olumlu yaklaştığı bu ziyaretin Ankara'da gerçekleşecek "Aydın Günleri" etkinliğine denk getirilmesini önerdi. Başkan Üstündağ, daha önce düzenli olarak yapılan kurumlar arası koordinasyon toplantılarının yeniden başlamasını talep etti.

Meclis Üyesi Ali Hikmet Atilla ise, önceki Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak döneminde gerçekleştirilen Aydın Turizm Platformu toplantılarının devam etmesini umduklarını belirtti.

İlçe turizminde tanıtımın çok önemli olduğunu vurgulayan taraflar, tanıtım faaliyetlerinin dışında ayrıca magazin basınında gündem olan sanatçıların İlçemize getirilmesinin bilinirlik açısından önemli olduğu vurguladı.

İlçenin sadece turizm düşünülerek değil, sahip olduğu tüm ürünlerle bir cazibe merkezi haline getirilmesi gerektiği, Spor ve sağlık turizminin geliştirilmesi için tesisleşmenin önemli olduğu vurgulandı. Bu gibi konular için kış aylarında istişarelerin yapılarak hayata geçirilmesi konusunda fikir birliğine varıldı. Didim Ticaret Odası yönetim ve meclis üyeleri, Avrupa ülkelerinde yaşayan gurbetçi vatandaşların son yıllarda ilçe turizmine can suyu olduğu belirtti.

İlçemize doğalgaz kazandırılmasının çok önemli olduğunu belirten Meclis Başkanı Hilmi Yıldırım, "En az onun kadar önemli olan jeotermal kaynakların ilçemize kadar taşınarak turizm tesislerinde kullanılmasının son derece önemli katkıları olacaktır" dedi.

Ziyaret sonunda ticaret odası heyeti, Kaymakam Türköz'e hizmet binası ve kültür merkezindeki toplantı salonu ve derslikleri gezdirdi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hilmi Yıldırım Mehmet Türköz Aydın Didim Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title