Haberler

Kastamonu'da Şapka ve Kıyafet İnkılabı Kutlamaları İçi Yürütme Kurulu Oluşturuldu

Kastamonu Valisi Nurullah Çakır, 23 Ağustos 1925 Tarihinde Kastamonu'da Yapılan Şapka ve Kıyafet İnkılabı'nın Bu Yılki Kutlamalarının Daha Coşkulu ve Dolu Geçeceğini Söyledi.

Kastamonu Valisi Nurullah Çakır, 23 Ağustos 1925 tarihinde Kastamonu'da yapılan Şapka ve Kıyafet İnkılabı'nın bu yılki kutlamalarının daha coşkulu ve dolu geçeceğini söyledi.

'Atatürk'ün Kastamonu'ya Gelişi Şapka ve Kıyafet İnkılabı'nın 83'üncü Yıl Dönümü Kutlamaları'nı planlamak ve taslak programı belirlemek amacıyla Vali Nurullah Çakır başkanlığında Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası'nda bir toplantı yapıldı. Hemen hemen tüm kamu kurum ve kuruluş müdürlerinin katıldığı toplantıda sivil toplum örgütü yetkilileri, kaymakamlar ve belediye temsilcileri de yer aldı. Çalışmaları yürütmek, programı hazırlamak amacıyla Vali Yardımcısı Ömer Faruk Ateş başkanlığında 21 isimden oluşan bir yürütme kurulu oluşturuldu. Yürütme Kurulu'nun 3 Haziran Salı günü Valilik'te bir araya gelmesi ve taslak program üzerinde çalışması karara bağlandı.

Vali Nurullah Çakır toplantıda yaptığı açıklamada bu yıl her zamankinden daha coşkulu ve daha dolu bir kutlama yapacaklarına inandığını belirtti. Amaçlarının halkla iç içe bir kutlama programı hazırlamak olduğuna değinen Vali Çakır, Kastamonu'nun; güzel tarihi içerisinde kendini marka, tarihi kimlik ve kültür olarak ortaya çıkartan olgulara sahip olduğunu söyledi.

Bunlardan birinin Mustafa Kemal Atatürk'ün çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin oluşturulmasındaki en önemli inkılaplardan birini Kastamonu'da gerçekleştirmesi olduğunu vurgulayan Nurullah Çakır, Atatürk'ün Kastamonu'ya düzenlediği ziyaretin, İstiklal Savaşı'nda üstün gayret ve çaba sarf eden Kastamonu halkına bir teşekkür ve Kastamonu halkının kahramanlığını tescil ve medeni dünyaya selam verme anlamı taşıdığını kaydetti.

Kastamonuluların 23 Ağustos 1925 tarihinde yapılan Şapka İnkılabı'nı onuruna ve gururuna yakışır, atasına ve cumhuriyetine olan sevginin bir göstergesi olarak kutladığını, bundan sonra da kutlayacağını dile getiren Çakır, "Kastamonulular, değişen zamana göre kendini yenileyerek, yenilikler ilave ederek ve yeni derinlikler ekleyerek Şapka İnkılabı'nı kutlayacaktır. Eksiklikleri değerlendirmek, varsa yeni fikirler, düşünceler, programlar bunlar üzerinde tartışmak amacıyla bu toplantıyı düzenliyoruz. Bu hafta için yüzlerce, binlerce kişi ile bu toplantı yapılabilirdi. Ama önemli olan haftamızı anlamlı hale getirecek çekirdek ekibimizi kurmak, yol alabilecek isimleri belirleyip bizler adına iş ve işlemleri yürütmesini sağlamaktır. Böyle anlamlı bir hafta her ile nasip olmamıştır. Bunun en güzel şekilde değerlendirilmesi gerekmektedir. Valilik olarak bir kısım görevleri üstlendik. Böyle bir günün Atatürk'ü anlamak için çok önemli bir fırsat olduğunu biliyoruz. Klasik kutlama törenlerinden öte halkı da kutlamanın içine katıcı, külfetten daha çok yarar sağlayıcı bir etkinlik arzu ediyorum. Varsa bazı klasik etkinliklerimiz bunlardan da vazgeçecek değiliz. At yarışları ve bisiklet yarışları bu sene de sportif faaliyetler olarak kutlamalar içinde yer almalı. Kutlamalar ayrıca bir noktada yoğunlaşmamalı. Cumhuriyet Meydanı'nda bir etkinlik varken Deve Hanı'nda da bir etkinlik olmalı" dedi.

Birden fazla ilçede etkinliklerin aynı anda yürütülebilmesi gerektiğini belirten Nurullah Çakır, kurum ve kuruluşlar olarak yapılacak etkinliklerin üstesinden gelebileceklerini söyledi. Kastamonu'nun artık kabuğunu kırıp farklı organizasyonlara, farklı jenerasyonlara kendini açmak durumunda olduğunu ifade eden Vali Çakır, "Bu sene 23 Ağustos törenlerimiz her zamankinden daha coşkulu, her zamankinden daha dolu geçecek. Ben buna inanıyorum. Bir yıl ya da 10 yıl önceki programların aynısını yaparsak biz bir gelişim içinde değilizdir. Gelecek yıla bir farklı konuyu bırakmak zorundayız. Zorlamalarla program yapmayalım, zorlamalarla programlara katılım sağlamayalım. Kastamonu'yu ilgilendiren programların, reel programların toplumumuz tarafından da destekleneceğine inanıyorum" diye konuştu.

(SÖ-BÖ-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki! İnci Taneleri CANLI izle! 18 Nisan İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir? SURVIVOR NEDEN YOK? Bu akşam Survivor yok mu? Yeni bölüm ne zaman yayınlanacak? İbrahim Hacıosmanoğlu kimdir? TFF Başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title