Haberler

Karşıyaka'dan 'Barış' Diye Haykırdılar

1 Eylül Dünya Barış Günü'nü anlamlı bir etkinlikle kutlayan Karşıyaka Belediyesi, edebiyat dünyasının önemli isimlerini bir araya getirerek 'Barış Gecesi' düzenledi. Salonun içi ve dışı hınca hınç doldu. Gecede; barışa dair şiirler okundu, şarkılar söylendi, duygu seli yaşandı. Etkinlik öncesi Çarşı'da düzenlenen Sessiz Yürüyüşe ise 10 bin Karşıyakalı katıldı.

SESSİZ YÜRÜYÜŞ BÜYÜLEDİ

Karşıyaka Belediyesi'nin Dünya Barış Günü etkinlikleri, akşam saatlerinde belediye hizmet binası önündeki Sessiz Yürüyüş ile başladı. Çarşı içinden İskele'ye kadar süren kortejde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar, ünlü sanatçılar ve yaklaşık 10 bin Karşıyakalı yer aldı. Katılımcılara bin adet beyaz balon, 3 bin karanfil dağıtıldı. Yürüyüşün bitiminde, balonlar ve 200 beyaz güvercin, barış dilekleri ile gökyüzüne bırakıldı.

SALONUN İÇİ VE DIŞI DOLDU TAŞTI

Yürüyüşün ardından Bostanlı Suat Taşer Açık Hava Tiyatrosu'nda; önemli şairler, yazarlar ve ses sanatçılarının sahne aldığı Barış Gecesi düzenlendi. Timur Selçuk, Ataol Behramoğlu, Tuna Kiremitçi, Nebil Özgentürk, Metin Uca gibi ünlü sanatçıların katıldığı etkinlik barış şölenine dönüştü. Sanatçı dostları; 50. Sanat Yılı'nı da kutlayan Behramoğlu için, O'nun şiirlerini ve şiirlerinden bestelenen şarkıları seslendirdi. Bin kişilik Açık Hava Tiyatrosu tamamen dolarken, dışarıya kurulan iki dev ekranda da 5 bine yakın Karşıyakalı etkinliği takip etti. Başkan Akpınar da gecenin bir bölümünü dışarıda izledi.

ÜNLÜ İSİMLER SAHNE ALDI

Kemal Anadol ve Haluk Şahin, Behramoğlu ile ilgili düşüncelerini paylaştı. Ünlü sanatçı Timur Selçuk, unutulmaz bestelerle resital verdi. Tuna Kiremitçi, usta şairin Bu Aşk Burada Biter şiirinin bestesini seslendirdi. Romanya ve Fransa'dan Nikolae Dabija, Sofia Nazaridze, Nouri Jarah, Carolina Bologan ve İon Deaconescu gibi ünlü isimler şiirler okudu. Gecede ayrıca; Düş Gezginleri, Haluk Çetin, Nilüfer Akdoğu, Evrim Keskin Özülgen, Tuğrul Keskin, Namık Kuyumcu gibi isimler sahne aldı. Sunuculuğu ise Gülsen Tuncer ile Altan Gördüm yaptı. Finalde, tüm katılımcılar sahneye çıkarak hep bir ağızdan şarkı söyledi. Tarık Akan ve Rutkay Aziz sağlık sorunları gerekçesiyle katılamadığı etkinliğe, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da mesaj gönderdi.

"BİZİ, DÜŞÜNMEKTEN ALIKOYAMAYACAKLAR"

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar "Barış, soyut, karşılıksız, sıradan bir kompozisyon ya da demagoji sözcüğü ya da kavramı değildir. Kalbimizden, beynimizden, algımızdan, bilgimizden ve duruşumuzdan beslenip, anlam kazanır. Kalıcı barışın en temel yolu, insanın önce kendisiyle barışık olmasından geçer. İnsan tek başına değildir. Doğayla, bilimle, sanatla, düşünceyle barışımız yoksa, biz ancak ve ancak bencil, yoz ve yobaz bir güruhun parçası olabiliriz. Barış, karşımızdakini bize benzetmek değil, farklılıkları bir değer olarak görüp, saygı göstermekten başlar. Yapılmıyorsa, onun adı faşizmdir. Bizi, düşünmekten, söylemekten, üretmekten ve paylaşmaktan alıkoyamayacaklar. Barışın kenti Karşıyaka'dan, yeryüzüne ve insanlığa selam olsun" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Mutlu Akpınar Dünya Barış Günü Karşıyaka Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kabine Toplantısı konuları neler? 15 Nisan Kabine Toplantısı gündeminde neler var? Threads tekrar ne zaman açılacak? Threads tekrar açılacak mı, tamamen mi kapatılıyor? 30 Kasım hangi burç? Kasım'ın 30'u hangi burçtur? 30 Kasım burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 30 Kasım hangi burca ait?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title