Haberler

KARS VALİ ÖKSÜZ LGS ŞAMPİYONUNA ALTIN, İKİZ KARDEŞİNE BİSİKLET HEDİYE ETTİ

KARS Valisi Türker Öksüz, Liselere Giriş Sınavı'nda (LGS) bütün soruları doğru cevaplayarak 500 tam puan alan Adil Karadağ ile 469.8066 puan alan ikizi Yunus'u ödüllendirdi.

KARS Valisi Türker Öksüz, Liselere Giriş Sınavı'nda ( Lgs ) bütün soruları doğru cevaplayarak 500 tam puan alan Adil Karadağ ile 469.8066 puan alan ikizi Yunus'u ödüllendirdi. Adil Karadağ'ın başarısıyla Karslıları gururlandırdığını belirten Vali Öksüz, hedeflerinin 1'incilerin sayısını artırmak olduğunu söyledi.

Sarıkamış İlçesine 51 kilometre uzaklıkta olan 170 hane ve bin 150 nüfuslu Armutlu köyünde yaşayan Gülcan-Hacı Karadağ çiftinin 4 çocuğundan 2'nci sırada olan ikizlerinden Adil, 565 LGS 1!incisinden biri oldu. İkizi Yunus ise Türkçe, İnkilap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve yabancı dildeki tüm soruları doğru yanıtlarken, matematikten 3 yanlış, 1 boş, fen bilimlerinden ise 1 yanlış cevapla toplam 469,8066 aldı. Vali Türker Öksüz, LGS şampiyonu Adil, kardeşi Yunus ve ailesini makamında misafir etti. İkizlerle birlikte anne Gülcan, Baba Hacı Karadağ ile Kars Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, Sarıkamış İlçe Milli Eğitim Müdürü Atakan Karadağ, Armutlu Ortaokulu Müdürü Muammer Arslan'la görüşen Vali Öksüz, LGS'de başarılı olan öğrencimizi ağırlamaktan gurur duyuyorum. Adil, 500 tam puan alarak Türkiye 1!incileri arasında yer aldı. Bu, bizim için tüm Karslı hemşehrilerimiz için çok büyük gurur verici bir olay. Bu yüzden öğrencimizin başarısını kutluyorum dedi.

LGS ve diğer sınavların başarının ölçülmesinde önemli kriterler olduğunu hatırlatan Vali Öksüz, 1!incilerin sayısını artırmak için çalıştıklarını söyledi. LGS'de Adil Karadağ ile birlikte Kars Kafkas Üniversitesi Kalkınma Vakfı Özel Ortaokulu öğrencisi Kemal Can İldiz'in de şampiyon olduğunu vurgulayan Vali Öksüz, Kars'ın LGS'de 2 şampiyonu olduğunu belirtti. Adil'i altın ve kitap sediyle ödüllendiren Vali Öksüz, Adil'i biz bugün mütevazi bir hediyeyle ödüllendireceğiz ama bana göre Adil, Kars'a, Kars halkına çok büyük bir hediye verdi, bizi gururlandırdı. Bütün Türkiye'de 1'inciler arasına girerek çok büyük gurur yaşattı kendisini tekrar tebrik ediyorum diye konuştu.

Adil Karadağ'ın ikiz kardeşi Yunus'a bisiklet armağan eden Vali Öksüz, Yunus tam puan alamadı ama O da çok başarılı bir öğrenci. İmtihan şartlarında muhtemelen heyecandan 4 yanlışı yaptı. O da belki bugün 1'inci olarak karşımıza gelecekti ama biz onu yine 1'inci olmuşçasına kutluyoruz açıklamasında bulundu.

Kardeşiyle birlikte sabah erken kalkarak ders çalıştıklarını söyleyen Adil Karadağ, Ben kendime milleti için gece-gündüz çalışan Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı örnek aldım dedi.

LGS şampiyonu Adil ile ikizi Yunus Karadağ'a hediyelerini teslim eden Vali Türker Öksüz, birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Muammer Türker Karadağ Kars LGS Güncel Haberler

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title