Haberler

Kars'ta Cuma Çıkışı Barış Mesajları

Güncelleme:

Akil İnsanlar Heyeti Cuma Namazı için gittikleri Evliya Camisi'nde vatandaşların sevgi gösterileriyle karşılandı.

Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu grubu, Kars'taki programları kapsamında Cuma Namazı için gittikleri Evliya Camisi'nde vatandaşların sevgi gösterileriyle karşılandı. Camiden çıkan cemaat, heyetten bir daha kan dökülmemesini istedi.

Can Paker başkanlığındaki Doğu Anadolu Akil İnsanlar Heyeti Başkanvekili Sibel Eraslan ve sekreter Ayhan Ongan ile üyeler Mahmut Arslan, Abdurrahman Kurt, Zübeyde Teker, Abdurrahman Dilipak ve Mehmet Uçum, Kars'ta sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşların çözüm sürecine ilişkin beklenti ve önerilerini dinledi. Akil İnsanlar Heyeti, cuma namazı öncesi ve sorası vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Evliya Camisi'nde cuma namazını kılan heyet, vatandaşlarla sohbet etti.

CHP'LİDEN, CHP VE MHP'YE ELEŞTİRİ

Yıllardır dökülen kanın son bulduğu ve yaklaşık 4 aydan beri şehit cenazeleri gelmediği için sevinçlerini dile getiren vatandaşlar kardeşlik vurgusu yaptı. CHP Kars eski il genel meclis üyesi Kemal Yücesoy, Akil İnsar Heyetinden yazar Abdurrahman Dilipak ile bir süre sohbet ederek CHP ve MHP'yi barış sürecine destek vermedikleri için eleştirdi. Yücesoy şöyle dedi

Başımız gözümüz üzerine gelmişler ve onlara sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ne güzel ki aylardır ne şehit cenazesi var ne de analar ağlıyor. Ben de CHP'liyim ve barış sürecine katkı sunmayan CHP ve MHP'yi kınıyorum. Barış insanlık içindir. Hadisde bile 'Savaşın iyisi, barışın kötüsü olmaz' diyor. Bir asker şehit olduğu zaman kendi çocuğum şehit olmuş gibi üzülüyor ve ağlıyorum. Ben bir CHP'li olarak genel başkanımızı ve teşkilatımızın tavırlarını kınıyorum. Herkesin katkı sunmasını istiyoruz.

'DÜRÜST ADAMLARI İŞBAŞINA GETİRELİM'

Yazar Dilipak ise, dertlerin ve sıkıntıların konuşulması halinde kavgaların olamayacağını vurguladı. Bölgede şehit ailelerinin de, diğer ailelerin de artık kan akmamasını istemediğini belirten Dilipak şöyle konuştu

Artık halk yaylasına çıkmak istiyor, burada hayvanını beslemek istiyor. Dürüst adamları, cesur adamları, akıllı adamları iş başına getirelim. Küçük menfaat, kabilecilik ve menfaatçilik yapmayalım. Hangi partiden olursa olsun dürüst, akıllı ve bilgili insanları seçelim. Tayip Erdoğan ölünce memleket sahipsiz mi kalacak Hayır. Bu memleketin sahibi hepimiziz.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Abdurrahman Dilipak Mahmut Arslan Sibel Eraslan Kars Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title