Haberler

Kardeşleriyle Birlikte Şampiyon Olmayı Hedefliyor

Güney Kore'nin Pocheon kentinde düzenlenen Üniversiteler Tekvando Dünya Şampiyonası'nda 80 kiloda birinci olarak dünya şampiyonu olan milli tekvandocu Yunus Sarı, hedefinin olimpiyatlarda mücadele etmek ve dünya şampiyonasında üç kardeşiyle aynı...

Güney Kore'nin Pocheon kentinde düzenlenen Üniversiteler Tekvando Dünya Şampiyonası'nda 80 kiloda birinci olarak dünya şampiyonu olan milli tekvandocu Yunus Sarı, hedefinin olimpiyatlarda mücadele etmek ve dünya şampiyonasında üç kardeşiyle aynı anda yarışmak olduğunu söyledi.

Güney Kore'nin Pocheon kentinde düzenlenen Üniversiteler Tekvando Dünya Şampiyonası'nda 80 kiloda birinci olarak dünya şampiyonluğuna ulaşan milli tekvandocu Yunus Sarı Beyşehir'e döndü.

Küçük kardeşi Talha Sarı ile birlikte katıldığı şampiyonada yaptığı 5 maçı da kazanarak dünya şampiyonu olan Yunus Sarı, "Şeytanın bacağını bu sefer kırdım, altın madalyayı kazandım" dedi.

Spor yaşamı birçok başarılarla dolu olan Yunus Sarı, kariyerini yeni bir başarıyla daha taçlandırırken, daha önce mücadele verdiği uluslararası büyük organizasyonlarda hep ikincilik derecesinde kalıp altın madalyaya ulaşamadığını vurgulayarak, "Bundan önceki katıldığım 4 büyük şampiyonada, Yıldızlar ve Gençler Avrupa Şampiyonaları, Büyükler Dünya Şampiyonası ve Üniversiad Oyunlarında hep ikincilik elde etmiştim. Bu defa şeytanın bacağını kırdım ve altın madalyayı kazandım" diye konuştu.

Tekvandoya, kendisi gibi milli sporcu olan ağabeyi sayesinde 7 yaşında başladığını anlatan Sarı, sonradan küçük kardeşi Talha'nın da aralarına katılarak milli formayı giymeye başladığını kaydetti.

Sarı, "Kore'deki şampiyonaya kardeşim Talha ile birlikte katıldım. O geçen senenin dünya şampiyonu İranlı rakibine son saniyelerde yenilerek kaybetti. Şu an kendisi Ümitler Avrupa Şampiyonası için tekrar kampa girdi. İnşallah iki hafta sonra bu şampiyonada dövüşecek ve ondan da madalya bekliyorum" dedi.

HEDEFİM ÜÇ KARDEŞ OLARAK ŞAMPİYONLUK

Tekvando sporuyla Türkiye'de mücadele eden belki de çok sayıda 3 kardeş sporcu bulunduğunu ancak milli sporcu olup kendileri gibi böylesine başarıları birlikte yakalayan üçlü olmadığını da ifade eden milli tekvandocu, bundan sonraki hedefini şöyle açıkladı: "Ben

bu sporun içerisinde olan milli sporcu üç kardeş olduğumuz için tek başına bir hedefim yok. Ali ağabeyim ve Talha kardeşimle birlikte milli takımda aktif olarak yer almaktayız. Dünya şampiyonu olarak bundan sonraki hedefimiz, her sporcunun hayali olduğu gibi olimpiyatlarda mücadele etmek ve dünya şampiyonasında üç kardeş aynı anda yarışmak. Burada yine üç kardeş olarak farklı kilolarda şampiyon olmak istiyoruz. Üç kardeş olarak bunu başarmak istiyoruz. Hedef olarak buna kilitlendik diyebiliriz. 3 kardeş olarak başladık, 3 kardeş olarak böyle bitirmek istiyoruz. 7 yaşında spora başladığım, beni ve kardeşlerimi de yetiştiren, çok şampiyonlar çıkaran Türkiye'ye en fazla milli sporcu veren Beyşehir'deki salonumuzdan bu başarının çıkacağına ben şahsen inanıyorum" şeklinde konuştu.

Milli tekvandocu Yunus Sarı, elde ettiği başarıları düzenli olarak çalışmaya borçlu olduğunu, tekvando sporuyla uğraşan ya da bu sporun içerisine yeni dahil olmak isteyenlere mesajının ise düzenli ve disiplinli çalışmaları halinde başarının kendiliğinden geleceğini belirtti.

Yetiştirdiği sporcusu dünya şampiyonu olan Beyşehir Belediyesi Tekvando Spor Okulu tekvando antrenörü Nafiz Çakır da, milli takımın değişmez ve vazgeçilmez isimleri arasına giren 3 kardeşlerden Yunus Sarı'yı elde ettiği başarıdan ötürü tebrik etti. Ali, Yunus ve Talha Sarı kardeşlerin disiplinli, ara vermeden ve sıkı çalışmanın meyvelerini artık almaya başladığını belirten Çakır, "Bundan sonraki şampiyonalarda ben de üçünden birden olimpiyatlarda olimpiyat şampiyonluğu bekliyorum. İlçemize böyle bir mutluluk yaşatmalarını istiyorum" dedi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Güney Kore Yunus Sarı Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 19 Nisan Cuma TV8 Survivor HD izleme linki! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Gaddar CANLI izle! Fox TV Gaddar 13. Bölüm tek parça HD izle 19 Nisan Cuma! Kızılcık Şerbeti 59. Bölüm Canlı İzle! Show TV'de Neler Oldu? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Yalı Çapkını CANLI İZLE! 19 Nisan Yalı Çapkını 66. bölüm CANLI YAYIN! Yalı Çapkını FULL İZLE! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title