Haberler

Karacasu'da Festival Heyecanı Başladı

Karacasu'da festival heyecanı başladı 30. Karacasu Afrodisias Kültür, Sanat ve Tanıtım Festivali başladıAYDIN - Aydın'ın önemli tarihi ve kültürel merkezlerinden olan Karacasu ilçesinde bu yıl 30.'su düzenlenen Karacasu Afrodisias Kültür, Sanat ve Tanıtım Festivali başladı.

Karacasu'da festival heyecanı başladı

30. Karacasu Afrodisias Kültür, Sanat ve Tanıtım Festivali başladı

AYDIN - Aydın'ın önemli tarihi ve kültürel merkezlerinden olan Karacasu ilçesinde bu yıl 30.'su düzenlenen Karacasu Afrodisias Kültür, Sanat ve Tanıtım Festivali başladı.

Aydın Büyükşehir Belediyesi Kadın Mehter Takımının kortej yürüyüşü ile başlayan festival, protokol konuşmaları, çeşitli gösteriler ve stantların gezilmesi ile devam etti.

Açılış törenine, ev sahibi Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı, Karacasu Kaymakamı Güher Sinem Büyüknalçacı, Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Evrim Karakoz, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, MHP Aydın Milletvekili Deniz Depboylu, CHP İlçe Başkan Yardımcısı Ali Akar, MHP İlçe Başkanı Gökhan Kurt, MHP İlçe Başkan Yardımcısı Zeki İnal, Karacasu Vakfı Başkanı Ali Küpelioğlu ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Festivalin açılışında yaptığı konuşmada amaçlarının tanıtım ve kaynaşma olduğunu ifade eden Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı, Karacasu için en önemli değerlerinden biri olan 2 bin 500 yıllık Afrodisias Antik Kentinin UNESCO Dünya mirasına girmesiyle büyük önem kazandığını ifade etti. Büyükyapıcı, "Afrodisias ören yerimiz hükümetimizin, sivil toplum kuruluşu ve bizlerin gayretleriyle Dünya Mirası Kalıcı Listesine alındı. Bu bizim bu konuda atabileceğimiz en güzel adımlardan biriydi. Dünya mirası olması ilçemize pek çok avantaj sağlayacak. Dünyanın gözü de üstümüzde olacak. Sergilenmeyi bekleyen eserler için Karacasu Büyükdağlı Mahallesinde yapmayı düşündüğümüz müze fikrini bu durum hızlandıracak. Belediyemizin vereceği arsa ile sponsorların desteği ile hükümetimizin de onayı ile ilçe merkezinde kurulacak müze ile Karacasu çok şeye kavuşabilir. Müze ve şu an halihazırdaki değerlerimizle günlerce konaklayan misafirleri ağırlayacağız. Dedebağ hayrının 735.'sini gerçekleştireceğiz. Atalarımız bunca yıldır kardeşliğin, sevginin, dayanışmanın en güzel örneği olan Dedebağ hayrımızı gerçekleştirmişler. Dedebağ hayrı belediyemizin sadece çevre düzenlemesi ile katkı verdiği bir yer. Bu hayrı olduğu gibi Karacasu ve Karacasulu sevdalılarının katkılarıyla yapılan bir hayır. Onlar sahip çıktıkça biz bu hayrı yaşatacağız. 735 yıldır yaşamış yaşatmaya da kardeşçe devam edeceğiz" dedi.

"Afrodisias dünyada çok nadir görülen bir antik şehirlerden biri"

Afrodisias Kültür, Sanat ve Tanıtım Festivali ile ilçenin bir kez daha tanıtımına katkı sağlanacağını ifade eden Kaymakam Güher Sinem Büyüknalçacı'da, "Afrodisias dünyada çok nadir görülen bir antik şehirlerden biri. Bu kadar kıymetli topraklar üzerinde yaşıyor olmak onu verici. İnşallah bu kenti daha fazla turistin ziyaret etmesini sağlayacağız. Afrodisias'ın tanıtımı için yapılan bu festivalin gerçekleşmesinde emeği geçenlere ve Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Dedebağ hayrının önemine değinen Büyüknalçacı, bu hayır Karacasuluların kalpten inanarak destek vererek düzenledikleri, zengin fakir, genç, yaşlı, engelli engelsiz herkesin katkıda bulunduğu bir hayırdır. Bu hayır Karacasu halkının gerektiği zaman ihtiyaç duyulduğu zaman el ele vererek neler başarabileceğinin bir göstergesidir. Bu birliği ve beraberliği çevremizdeki pek çok esere baktığımızda kitabelerini okuduğumuzda görmekteyiz" dedi.

Hüseyin Kuruüzüm'ün kitabından örnekler veren Büyüknalçacı Çarşı Camisi Çeşme Kitabesi, Çarşı Hamamı Kitabesi, Hacı Ali Ağa Cami'nin ilçenin birer değeri olduğunu da belirtti.

Festival 2 gün sürecek

Bu yıl Karacasu Belediyesi ve Aydın Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa düzenlenecek ve çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapacak olan festival, 26-27 Ağustos 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Festivalin ilk günü olan 26 Ağustos Cumartesi günü Aydın Büyükşehir Belediyesi bando takımı gösterileri, davul ritim show ve açılış konuşmaları ile başlayan festival, farklı kültürlerin yansıtıldığı Zöhre Otantik Defile Gösterisi, semazen gösterisi ve folklor gösterisi ile devam etti. İlk günün akşam etkinlikleri kapsamında panayırın yanı sıra Cumhuriyet Meydanı'nda saat 20.00'de Aydın Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı bir konser verecek.

Festivalin 2. günü olan 27 Ağustos Pazar günü ise 735 yıllık gelenek paylaşmanın ve dayanışmanın en güzel örneği olan Dedebağ keşkek hayrında semazen gösterileri ve Kuran-ı Kerim tilavetiyle binlerce vatandaşın bir araya gelmesi hedefleniyor.

Festivalin konser bölümünde ise pop müziğinin sevilen ismi Aleyna Tilki ve Halk Müziği Sanatçısı Ali Çakar, birbirinden güzel eserlerini seslendirecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Mustafa Büyükyapıcı Karacasu Nazilli Aydın Genel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title