Haberler

Karacabey, can dostlarımızın daima yanında

Güncelleme:

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, son günlerde gündeme sıkça gelen sokak hayvanları ile ilgili bir açıklama yaptı.

Belediyeye ait hayvan barınağını da geçtiğimiz günlerde inceleyen Özkan, 'hayvan dostu şehir' sloganına yakışır bir şekilde sokaklardaki dostlarımız için de çalıştıklarını söyledi. Özkan, hayvan barınağının işleyişi ile ilgili de açıklamalarda bulundu.

Karacabey, 06.01.2022 – Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, son günlerde sokaklardaki ve barınaklardaki yaşam koşullarıyla sıkça gündeme gelen sahipsiz hayvanlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Belediyeye ait hayvan barınağını da geçtiğimiz günlerde inceleyen Özkan, 'hayvan dostu şehir' sloganına yakışır bir şekilde sokaklardaki dostlarımız için de çalıştıklarını söyledi.

Acil durumlarda hızlı müdahale

Başkan Özkan, bugün itibarıyla Karacabey Belediyesi Sahipsiz Hayvan Barınağının 1 veteriner hekim, 1 veteriner teknikeri ile 3 personelle birlikte, toplam 5 kişi olarak acil durumlarda 7/24 müdahale etmek koşuluyla faaliyet gösterdiğini söyledi. Özellikle yaralanma, kaza gibi durumlarda zaman kaybetmeksizin müdahale edildiğini dile getiren Özkan, vatandaşların bu tarz durumlarla karşılaştığında Karacabey Belediyesi'ni aramalarının yeterli olduğunu ifade etti.

Barınaktaki sahipsiz köpeklerden bahsederken 'misafirlerimiz' ifadesi kullanan Özkan, "Onlar için ayırdığımız Belediye Sahipsiz Hayvan Barınağında, paslanmaz otomatik suluklarımız var. Özel mamalarla besleniyorlar. Yaz dönemlerinde sıcaktan etkilenmemeleri için serinleme ve gölge ünitelerimiz var. Kış dönemlerinde ise bu kez soğuktan etkilenmemeleri için ısıtma önlemlerimiz var. Buraya gelen misafirlerimize, dostlarımızın refahına da özen gösteriyoruz" dedi.

Özel önem gösteriliyor

Sokaklardaki hayvanlar ile taşınan veya birbirlerine bulaşabilen viral hastalıkların önüne geçmek için barınak içinde dezenfekte çalışmalarının da sıklıkla yapıldığını belirten Özkan, barınağın rutin aralıklarla da ilgili kurumlar tarafından denetimden geçtiğini sözlerine ekledi.

Başkan Özkan, "Bizler, sokaklardan yaşayan can dostlarımızı kısırlaştırdıktan sonra ve aşılarını yaptırdıktan sonra, ilgili yasa ve hükümler çerçevesinde alındıkları bölgelere geri bırakıyoruz. Soğuk hava koşullarında veya pandemi gibi beslenmelerinin riske girdiği durumlarda düzenli besleme programları yapıyoruz. Büyükşehir ile ortaklaşa kısırlaştırma programlarımıza da devam ediyoruz. Tüm bunların yanında, hazırladığımız geri dönüşüm malzemelerinden de kedi evlerini şehir içinde talep eden gönüllülerimize, hayvanseverlerimize kayıtlı olarak teslim ediyoruz. Bunun yanında gönüllülerimizin çalışmalarına da destek oluyoruz. Okullarla iş birliği yaparak besleme odaları hazırlayıp monte ediyor, öğrencilerin de bu konuda duyarlı olmasına dikkat çekiyoruz" dedi.

Özkan yaptığı açıklamada, "Kamuoyunun yanlış bilgilenmemesi için ilgili hayvanları koruma yasasıyla ilgili maddeleri parklarda tabelalandırdık. Zaman zaman açık hava ilanlarımızda bu noktaya vurgu yapıyoruz. Mama kapları ve sokak hayvanları için mama desteğini de ücretsiz sağlıyoruz" ifadesini sözlerine ekledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Karacabey Belediyesi Ali Özkan Karacabey Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title