Haberler

"Sağcısıyla Solcusuyla Hepimiz Bu Milletin Evlatlarıyız"

Güncelleme:

SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Bu ülkede hepimize yetecek kadar yer de vardır, nimet de vardır, yeter ki hakça bir paylaşım sağlanabilsin." dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Unutmayalım ki hepimiz bu milletin evlatlarıyız, sağcısıyla solcusuyla ilericisiyle gericisiyle laikçisiyle şeriatçısıyla herkesin inancı kendine ait, hepimiz bu milletin evlatlarıyız, kardeşiz. Bu ülkede hepimize yetecek kadar yer de vardır, nimet de vardır, yeter ki hakça bir paylaşım sağlanabilsin" dedi.

Kamalak, partisinin büyükşehir belediye ve ilçe belediye başkan adaylarının tanıtım toplantısı için Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, partisinin geçmişte yaptığı icraatları anlatarak, sadece adayları konuşmak değil, Türkiye'nin geleceğini belirlemek için de söz aldığını ifade etti.

"Milli görüşün iktidardan uzak kaldığı her bir gün mahrumiyettir" diyen Kamalak, milli görüşün iktidarda kaldığı dönemdeki belediyecilikle sonrasında yapılanları karşılaştırarak, 2009 yılından bu yana bin 521 belediye hakkında yolsuzluk, usulsüzlük, rüşvetten, ihaleye fesat karışmaktan soruşturma açıldığını öne sürdü.

Milli görüşün koalisyonla da olsa iktidara geldiğinde 383 ağır yatırım projesiyle fabrikalar kurduğunu ancak darbe ile yolunun kesildiğini ileri süren Kamalak, "Siz ne yapacaksınız diyorlar. Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatı değil midir?" diye konuştu.

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Kamalak, şunları kaydetti:

"Gezi olayları Türkiye'ye karşı bir komplodur denildi. Taksim'de birkaç genç toplanmış 'bu ağaçlara dokunmayın' diyordu. İktidar sahipleri deselerdi ki 'Sevgili gençler sizin derdiniz gerçekten ağaç mıdır? Ben yüz bin fidan temin edeceğim, el ele verip İstanbul'un etrafını yemyeşil alana çevireceğim' bu komplo bozulmaz mıydı ve bir tek insanımızın burnu kanar mıydı? Ve son olay 17 Aralık, 'Uluslararası komployla karşı karşıyayız' diyorlar. İktidar sahipleri olay patlak verir vermez, 'Arkadaşlar ciddi bir iddiayla karşı karşıyayız, doğrudur yanlıştır onu bilemem ama iddia büyüktür, suçlama kirlidir, bu pisliği bir an önce temizlememiz lazım. O münasebetle sizler lütfen kenara çekilin istirahat buyurun' diyerek, olaya adı karışan yahut çocuklarının ismi bulaşan bakanlar istirahata ayrılmış olsaydı. Olayların üstünü örtmek yerine o polislere de emniyet mensuplarına da 'Ben sizi takdir ediyorum çünkü büyük bir iddiayı ortaya çıkardınız, araştıracağız bunu. Hukuk neyi gerektiriyorsa onu yapacağız' demiş olsalardı. Toplum gerilir miydi? Yargı yolu kapatılarak pisliği temizlemek mümkün değildir. Pisliğin üzerini örtmekle pislik ortadan kalkmaz. Pis kokular daha vahim bir şekilde etrafı rahatsız eder, ortada bir leke, bir pislik varsa onu temizlemenin çareleri, yolları araştırılmalıdır."

Kamalak, "Sayın başbakanım, devletin bütün kurumları bugün töhmet altındadır. El birliğiyle kurumlar şaibeli hale getirilmektedir. Böyle bir devlet yönetimi olamaz. Bu millet polisine, savcısına, hakimine güvenmeyecekse kime güvenecektir. Türkiye itibar kaybediyor, yara alıyor, komşuları nezdinde. Olmaz. Unutmayalım ki hepimiz bu milletin evlatlarıyız, sağcısıyla solcusuyla ilericisiyle gericisiyle laikçisiyle şeriatçısıyla herkesin inancı kendine ait, hepimiz bu milletin evlatlarıyız, kardeşiz. Bu ülkede hepimize yetecek kadar yer de vardır, nimet de vardır, yeter ki hakça bir paylaşım sağlanabilsin" ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi'nin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fesih Bingöl olarak açıklanırken, 12 ilçenin başkan adayları da şu isimlerden oluştu:

Tepebaşı: Şevket Ünal

Odunpazarı: Erdoğan Saran

Alpu: Ali Angı

Beylikova: Mikail Malkoç

Çifteler: Halil İbrahim Kınalı

Günyüzü: Şuayip Yücel

Han: Muharrem Demirkaya

İnönü: Yasin Yentürk

Mahmudiye: İsmail Köroğlu

Mihalıççık: Murat Kavak

Seyitgazi: Ali Osman Katipoğlu

Sivrihisar: Ali Ülvi Büyükkkıdan

Kaynak: AA / Politika

Mustafa Kamalak Türkiye Sp Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title