Haberler

Kalp Krizi Geçiren 'Pala Sezai' 12 Saatlik Operasyonla Yaşama Tutundu

Antalya'da kalp krizi geçiren 'Pala Sezai' lakaplı Sezai Cingöz, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde 12 saatlik operasyonla yaşama tutundu.

Antalya'da kalp krizi geçiren 'Pala Sezai' lakaplı Sezai Cingöz, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde 12 saatlik operasyonla yaşama tutundu.

Antalya'da, 19 Aralık günü gerçekleştirilen toplantı dönüşü, Amasya yolunda kalp krizi geçiren eski bıyık şampiyonu ve Amasya İl Genel Meclis Üyesi MHP'li 52 yaşındaki Sezai Cingöz, kaldırıldığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 4 gün tedavi gördü. Durumunun kritik olduğunun bildirilmesi üzerine Ankara ve İstanbul'daki doktorlardan yardım isteyen Cingöz ailesi, tatmin edici yanıtı alamadı. Cingöz, 22 Aralık günü Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi.

12 SAAT SÜREN OPERASYON

Burada Prof. Dr. İlhan Gölbaşı ile temasa geçen aile, Sezai Cingöz'ün ameliyatıyla ilgili görüştü. Sezai Cingöz, Prof. Dr. İlhan Gölbaşı ve ekibinin 12 saat süren aort damar operasyonuyla hayata tutundu.

Hayatını Prof. Dr. Gölbaşı'nın kurtardığını söyleyen Cingöz, 2 ay önce by-pass ameliyatı olup tıkalı iki damarına müdahale edildiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Birçok hastane ve doktor ameliyatı yapmak istememiş. Ameliyat masasında kalacağım ve yaşama şansımın çok az olduğunu söylemişler. En sonunda Prof. Dr. İlhan Gölbaşı hocamızla görüşülmüş. Test sonuçlarımı inceleyip karar vermiş. Yaşama şansımın çok az olduğunu, sonuca razı olunursa ameliyatı kabul edeceğini açıklamış. Çocuklarım ve eşim ameliyata onay vermiş. 6 gün yoğun bakımda kalmışım. Yaşamayı başardık, doktorumuza ve ekibine teşekkür ediyoruz."

Memleketinde pala bıyıklarıyla tanındığını aktaran Sezai Cingöz, "Hanımımla birlikte bıyıklarıma özel bakım yapıyoruz. Şu an rahatsızım, o nedenle eşim ve oğlum bıyıklarıma bakım yapıyor. Bıyıklarım 115 santime kadar uzamıştı, fakat bakımı çok zor olduğu için biraz kısalttık. Şu an 60 santim uzunluğunda."

YÜZDE 70 RİSK

Prof. Dr. İlhan Gölbaşı ise hastanın 2 ay önce by-pass ameliyatı olduğunu, bu nedenle yüksek riskli hasta grubuna girdiğini belirterek, "Aort damar yırtılmaları olmuştu. Yüzde 50'ye yakın ameliyat riski söz konusuydu. Daha önceden by-pass olması bu riski yüzde 70'lere taşıyordu. Oldukça başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Hem iki damar by-pass yapıldı, aynı zamanda aort damarı da onarıldı. Şu an sağlığı çok iyi. Yarın büyük ihtimalle taburcu edeceğiz" diye konuştu. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Akdeniz Üniversitesi Antalya Amasya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title