Haberler

Kahramanmaraşlı 106 İşadamı Itma'da

Türkiye’de yapılan tekstil yatırımlarının yüzde 15’ini tek başına gerçekleştiren ve pamuk ipliği pazarının yüzde 35’ine sahip Kahramanmaraş tekstil fabrikaları, dört yılda bir düzenlenen ve dünyanın en büyük tekstil teknolojileri fuarı olan ITMA’da 106 kişilik bir heyetle adeta Türkiye’yi temsil ediyor.

Türkiye'de yapılan tekstil yatırımlarının yüzde 15'ini tek başına gerçekleştiren ve pamuk ipliği pazarının yüzde 35'ine sahip Kahramanmaraş tekstil fabrikaları, dört yılda bir düzenlenen ve dünyanın en büyük tekstil teknolojileri fuarı olan ITMA'da 106 kişilik bir heyetle adeta Türkiye'yi temsil ediyor.

KMTSO'nun organizasyonu ile 106 kişilik heyet, bu yıl İtalya'nın Milano şehrinde düzenlenen fuarı yakından inceleme imkanı buldu.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük, Meclis Başkanı Hanifi Öksüz, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serdar Zabun, Yönetim Kurulu Üyelerinden Salih Ziya Gümüşer, Ertuğrul Korkut Tanrıverdi, Hüseyin Özdal başta olmak üzere ve iş adamları fuar ziyaretinin yanı sıra Milano'da bir dizi temasta bulunacak.

"YENİLİKÇİ ANLAYIŞ İÇİN YURT DIŞI ÖNEMLİ"

Fuarda bir açıklama yapan Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurlu Başkanı Kemal Karaküçük, yenilikçi anlayış ile küresel ekonomiye uyum süreci gibi başlıkları ilk edindiklerini belirterek, "Hedeflerimize bir adım daha yaklaşabilmek adına bu fuarı çok önemsiyoruz. 2014 yılında 615 milyon dolar tekstil ürünleri, 70 milyon dolar konfeksiyon ihracatı yapan Kahramanmaraş yeni teknolojilerle yeni yatırımlara imza atma hedefini taşıyor. Böylelikle üretimde sürat ve kalite artarken enerji verimliliği yükseliyor. Bu rakamları artırmak için gerekli teknolojiyi bu fuarlardan temin ediyoruz. Ar-Ge ile üretimimizi destekliyoruz" dedi.

"NİTELİKLİ ÜRETİM İÇİN TEKNOLOJİ ŞART"

Yaklaşık 1 milyon 200 bin nüfusa sahip olan Kahramanmaraş'ın tekstil ve konfeksiyon sektörlerinde güçlü bir potansiyel taşıdığını ifade eden Karaküçük, "Bir çok sektörde yakaladığımız yenilikçi anlayışı, nitelikli üretime dönüştürmek için teknoloji parkurumuzu her geçen gün yeniliyoruz. Özellikle teknolojik altyapı ve tecrübe birleştiği zaman ortaya müthiş bir sinerji çıkıyor. Bu da iş verene kazanç, ülkeye kazanç ve emekçiye kazanç olarak dönüyor. Kahramanmaraş olarak her sektörde üretkenliğimizi sürdüreceğiz" diye konuştu.

ITMA Uluslararası Tekstil ve Konfeksiyon Makinaları Fuarı dört yılda bir farklı ülke ve kentlerde gerçekleştiriliyor. 1951 yılından bu yana sektörün geleceğine yön veren fuar, tekstil makineleri endüstrisinin olimpiyatları olarak biliniyor. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kemal Karaküçük Kahramanmaraş Türkiye İtalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title